Koliko putuje paket od Holandije do Srbije?

Demister

Domaćin
Poruka
3.290
Pozdrav, mozda nisam postovao u najboljem podforumu za to, tako da slobodno pomerite ako postoji adekvatnije mesto. :)

Naime, treba da mi bude poslat paket iz Holandije, tezina nije velika, slusalice su u pitanju. Problem je sto putujem cesto u poslednje vreme na po vise dana tako da gledam da tempiram da stigne kada budem bio tu. Koliko putuje otprilike?

Takodje, jos neka pitanja: Da li se vraca ako ne budem bio tu ili stoji odredjeni period negde gde moze da se podigne (PostNL je u pitanju, signed delivery opcija)? Da li mogu da mi naplate carinu, s obzirom da se salje kao poklon i da ih nema vise na trzistu? Drug mi je rekao da ipak mogu, mada mi je to bilo malo cudno.

Onaj koji ti salje neka ti posalje i TRACKING NUMBER, broj kojim ces pratiti posiljku. Posiljka se prati od momenta registrovanja u Posti u Holandiji u tvom slucaju.
Paket bi trebalo da bude isporucen na tvojoj adresi u vremenu do 10 dana od prilike. Vrijeme isporuke zavisi od toga kada je paket upucen i kada je stigao u Beograd. Iz Beograda posiljke iz inostranstva liferuju dalje.
Carinu neces platiti jer slusalice ne kostaju previse...

Pozdrav, mozda nisam postovao u najboljem podforumu za to, tako da slobodno pomerite ako postoji adekvatnije mesto. :)

Naime, treba da mi bude poslat paket iz Holandije, tezina nije velika, slusalice su u pitanju. Problem je sto putujem cesto u poslednje vreme na po vise dana tako da gledam da tempiram da stigne kada budem bio tu. Koliko putuje otprilike?

Takodje, jos neka pitanja: Da li se vraca ako ne budem bio tu ili stoji odredjeni period negde gde moze da se podigne (PostNL je u pitanju, signed delivery opcija)? Da li mogu da mi naplate carinu, s obzirom da se salje kao poklon i da ih nema vise na trzistu? Drug mi je rekao da ipak mogu, mada mi je to bilo malo cudno.

Može da ti stigne za manje od nedelju dana, sve zavisi od brzine kojom radi naša carina i službe kojom je poslato. Nedavno mi je telefon iz Amerike stigao za manje od 7 dana, CD mi je ove nedelje stigao iz Nemačke za tačno nedelju dana. Ruteri iz Hong Konga su mi obično stizali za nekih 7-8 dana. Bilo je da sam pakete čekao i više od meces. Kada sam klešta i kablove kupovao od istog prodavca iz Britanije kablovi su stigli za manje od 7 dana a klešta posle meces, bilo je poslato različitim službama. Sve to obično stigne relativno brzo u zemlju, za nekih 5-10 dana ako je u pitanju avionska pošta ali se na carini može zadržati dosta dugo tako da nikad nisi siguran. Paket na pošti može da stoji do 5 dana, posle toga za svaki sledeći dan plaćaš ležarinu nekih 35-40 dinara ako se ne varam.
Carinu ti mogu naplatiti čak i ako je poklon!

Poslednja izmena:
Carinu neces platiti jer slusalice ne kostaju previse...
Не ради се о закону већ о тренутном расположењу цариника. Ако он одлучи биће царина наплаћена и ти ту ништа не можеш. Србија је далеко од цивилизованог света и куповина из иностранства је велики ризик.

Не ради се о закону већ о тренутном расположењу цариника. Ако он одлучи биће царина наплаћена и ти ту ништа не можеш. Србија је далеко од цивилизованог света и куповина из иностранства је велики ризик.
To je sigurno PRIVATNA CARINA...
U Evropskoj Uniji paketi vrijedni isnad 150 eura podlijezu carinjenju. U Srbiji ne znam koliko je ali...
SLUSALICE koje je on narucio ili su mu poklonjene ne prelaze, vjerujem 50 eura.

To je sigurno PRIVATNA CARINA...
U Evropskoj Uniji paketi vrijedni isnad 150 eura podlijezu carinjenju. U Srbiji ne znam koliko je ali...
SLUSALICE koje je on narucio ili su mu poklonjene ne prelaze, vjerujem 50 eura.

mozda nece da plati carinu, ali ce da plati porez i uslugu carine za otvaranje paketa
mislim da se tako zove opcija koju naplacuju kad ne naplacuju carinu..

Ovo je potpuno tacno.Prosle godine sam dobila paket iz Amerike(igracke za decu).Kutija je bila povelika ali vrednost oko 100e,tezina oko 5kg.Odokativnom metodom gdje ili gdjice nase carinice platili smo carinu 7,500din.Ako uzmemo u obzir da je posiljalac u Cikagu platio oko 100e sve troskove transporta onda su nas poprilicno odrali.Cekali smo na isporuku skoro mesec dana.Ovo nam je bilo prvi i poslednji put da tako primimo poklon.:rumenko:

Back