Koliko poznajemo muškarce?

kako koji muskarac, nisu svi isti
ali to je ponasanje, a ne razmisljanje

A po kojem principu se zasniva razmišljanje?
Da li bi onda mogli podjeliti muškarce na one koji imaju taj dvostruki pristup i koriste neke žene samo za sex, i one koji to ne bi nikad uradili?
Da li i oni koji to nikad ne bi uradili razmišljaju ipak na isti način - odnosno dijele žene na one za zabavu i one za ozbiljnu vezu, ali klone se onih za koje misle da su samo za zabavu ...

Kako se vi, žene, postavite u braku, prema mužu ili djevojke prema momku da možete reći da je brak/veza uspješna i da ste oboje poprilično zadovoljni što se odnosa tiče?(Svakako da odnos zavisi i od njihovog postavljanja prema nama ...)
Kakav to uzajamni odnos postoji u uspješnim brakovima i vezama?
Postoi li nešto tako kao što je uspješni brak/veza?

Pa valjda je uspešan ako su oboje srećni :)
A ja se nisam nikako postavila - toliko sam se umorila od raznih 'postavljanja' sa još raznijim momcima dok nisam nabasala na svog muža, da uopšte nisam imala snage za neke taktike, ili planiranje... i verovatno sam se prvi put i postavila skroz normalno, jer me je više bolelo uvo za sve... :)

E, da: ja imam osećaj da poznajem svog muža vrlo dobro, odlično. Nekad mi se čini da ga poznajem bolje nego što on poznaje sebe. Ali činjenica je da ne mogu da predvidim kako će se ponašati, i da me ipak stalno iznenadjuje nečim... Fala bogu :)

Poslednja izmena:
Pa valjda je uspešan ako su oboje srećni :)
A ja se nisam nikako postavila - toliko sam se umorila od raznih 'postavljanja' sa još raznijim momcima dok nisam nabasala na svog muža, da uopšte nisam imala snage za neke taktike, ili planiranje... i verovatno sam se prvi put i postavila skroz normalno, jer me je više bolelo uvo za sve... :)

E, da: ja imam osećaj da poznajem svog muža vrlo dobro, odlično. Nekad mi se čini da ga poznajem bolje nego što on poznaje sebe. Ali činjenica je da ne mogu da predvidim kako će se ponašati, i da me ipak stalno iznenadjuje nečim... Fala bogu :)

Sve se svodi na princip kompatibilnosti čini mi se ...:think:
Baš sam zato i postavila ovu temu..jer zaista ne možemo predvidjeti njihovo ponašanje, čak i kad mislimo da ih poznamo...

A po kojem principu se zasniva razmišljanje?
Da li bi onda mogli podjeliti muškarce na one koji imaju taj dvostruki pristup i koriste neke žene samo za sex, i one koji to ne bi nikad uradili?
Da li i oni koji to nikad ne bi uradili razmišljaju ipak na isti način - odnosno dijele žene na one za zabavu i one za ozbiljnu vezu, ali klone se onih za koje misle da su samo za zabavu ...

to bi vec trebalo pitati muske, ne znam stvarno

generalno zene pojma nemaju o mushkarcima
a svaka ce se zakleti da ih je odavno skapirala i da tu nema bash preterano shta i da se skapira

Ne može se reći apsolutno eto to i to je zasigurno kod nekog muškarca..sve se mijenja..ali neki obrazac ponašanja postoji kod svakoga, pa i kod muškarca kao pojedinca.
Evo pitam ja ovog svoga - Koliko te ja poznajem..on mi odgovori 50% ... odgovor me zaista iznenadio, ali očekivala sam neki neobičan odgovor, poluozbiljan ...
A pošto postoje fizičke razlike među nama postoje i psihičke ...
Evo ja mislim da muškarci svoju fizičku snagu koriste na dva načina Ili da se ponašaju zaštitnički ili ju koriste za zlostavljanje, bilo psihičko, bilo fizičko ...

Ako nekome kazete Volim te ..to znaci da tako treba i da osecate..
Te dve reci nose sa sobom odredjenu tezinu...sa ljubavlju i emocijama se nije igrati..
Koliko ce ko i na koji nacin svoju ljubav da pokaze ili dokaze..je individualna ..
ono sto je sigurno i vazi za oba pola to je da svoja osecanja treba pokazati i ne treba ih kriti ..
ako imam potrebu da mu dnevno vise puta kazem Volim te ili neku drugu neznost ..to i radim..

ili ajde ovako..za zene definisan muskarac izgleda kao JAK ..karakter persona itd itd..
uostalom zato nas i stalno testirate..pa ako muskarac uradi suprotno od onoga sto vi hocete..onda je on sta? jak karakteran bla bla..al ta fora pali..a u stvari nema blage veze sa karakterom ni sa licnoscu..a boga mi ni sa zivotom:think:..
ljudi ..oba pola donose odluke..svesne i nesvesne..a u vezi sa drugim ljudima ne na osnovu onoga sto ti drugi ljudi jesu vec na osnovu sopstvene predstave o tim ljudima..koja je..ma koliko bila precizna i jasna..UVEK nedovoljna..i uglavnom potpuno netacna..
druga stvar..testovi ..su hipoteticki..i ne odslikavaju stvarnost .. naprotiv..
treca stvar..jaka stabilna licnost nije ona koja ce proci testove..vec ona koja ce proci stvaran zivot i stvarne situacije..kada to sto radi ..I STVARNO NESTO ZNACI..
donosenje odluka..:think: da li je muskarac odlucan ako donese odluku u trenutku ili donese odluku koja je najbolja u odredjenoj situaciji..?? cak i ako to zahteva par momenata razmisljanja..ali prema testovima svaki trenutak proveden u razmisljanju je poguban po percepciju odlucnosti..sto je strava i uzas:(
cetvrta stvar..karakter i licnost koji pretenduju da budu nazvani jakim..su ZAOKRUZENI..nemaju usku specijalizaciju..kao na primer sto neki znaju da zasmejavaju..neki znaju da pricaju price..neki znaju da ostavljaju prvi utisak..itd itd..i cim ih izmestis iz njihove specijalizacije..nemaju brate pojma sa zivotom..
peta stvar..nisu jasno definisani..ti ljudi sa jakim karakterom i licnoscu koja je allrounded..jer kada posmatramo stvari u prirodi..mozemo videti da nisu ni najjaci ni najjpametniji oni koji napreduju..vec najsnalazljiviji..on sposobni da se adaptiraju..e tu vec imamo jedni veliku iluziju..adaptacija nije "ici za jacim" "ici za masom"..vec adaptacija na uslove zivota i okruzenje a da se ne napusti linija vodilja..ka napretku
mrzi me vise da pisem..ionako niko nista ne razume:(

ili ajde ovako..za zene definisan muskarac izgleda kao JAK ..karakter persona itd itd..
..ne samo za zene vec i za muskarce ;) jer ma koliko govorili da ne cenite karakter nego poslusnost i dobrotu , bez obzira o kom je polu rec niko ne ceni proste ljudi i iako i imaju partnera ili su u braku mogu da ocekuju samo ponizenja . Strast , postovanje , poverenje, .....toga nema

uostalom zato nas i stalno testirate..pa ako muskarac uradi suprotno od onoga sto vi hocete..onda je on sta? jak karakteran bla bla..al ta fora pali..a u stvari nema blage veze sa karakterom ni sa licnoscu..a boga mi ni sa zivotom:think:..
Sta si ovime tacno hteo da kazes , nisam sigurna ajde pojasni
(

A temu koliko sam shvatila ja sam onda pravi muskarac jer se zaista trudim da sve lepo sto mi on pruza zahvalim delima .... reci dolaze mnogo kasnije kada mora da ih predhodi visemesecna prijateljsko -straßtna -ljubavna prica

Inace poznajem muskarce ,toliko dobro sam ih prostudirala (jer mi je to bilo zanimljivo) da im je cesto smetalo sto ih razumem bolje od najboljih drugova i sto za jedno zensko previse znam :mrgreen:

Stručnjaci kažu:
Kada su u pitanju psihološke osobine, naučna istraživanja su pokazala da su individualne razlike unutar grupa muškaraca i žena daleko veće nego između samih grupa.

Koje se psihološke osobine mogu smatrati tipično muškim ili tipično ženskim više je stvar kulture i vremenske epohe nego stvar biologije.

Pa u današnjoj kulturi i vremenskoj epohi koje psihološke osobine smatrate tipično muškim ili tipično ženskim?
Ili smo se danas poprilično izjednačili što se toga tiče?

muskarcima koje sam upoznala bitno je po bilo kom redosledu...

sex, kafana (drustvo), posao, pare, roditelji, da zena izgleda dobro, da je nasmejana, srecna i zadovoljna...svime sto on jeste i sto uradi....e sad skresi ovde onde...ima onih kojima je bitan sport, a kafane ne vole..ili koji vole dobra kola...ili su potpuni autsajderi u poslu, pa vole zene domacice....i tako dalje....

Zenama koje ja znam...bitno je da idu u pozoriste, biskop, putuju po svetu, obrazuju se, vode racuna o svom izgledu....ne znam ni jednu kojoj je san da bude extra domacica....:mrgreen:

pojmovi..vrednovati i ceniti ..nemaju isto znacenje..
uostalom..ja pa ja i samo ja..zapravo nije vrlina nije ni vrednost a nije ni snaga..samo moze da izgleda tako..gledano iz perspektive jednog atoma..recimo..ali gledano iz malo sire perspektive..koja se popularno naziva "big picture"..moze se jasno videti da osobe "ja pa ja i samo ja" oko sebe sire destrukciju..a sebi privlace samodestruktivne osobe..

Stručnjaci kažu:
Kada su u pitanju psihološke osobine, naučna istraživanja su pokazala da su individualne razlike unutar grupa muškaraca i žena daleko veće nego između samih grupa.

Koje se psihološke osobine mogu smatrati tipično muškim ili tipično ženskim više je stvar kulture i vremenske epohe nego stvar biologije.

Ali NEVEROVATNO JE koliko je ljudima interesantno da baš o tim razlikama blebeću.

Koliko vi smatrate da mi, žene, poznajemo svoje momke, muževe, prijatelje..poneko i ljubavnike..dakle muškarce uopšte?
Tema je zamišljena kao žensko ženska rasprava.
Da vidimo povodom čega se mi žene slažemo kada su muškarci u pitanju ili se uopšte i ne slažemo?
Evo recimo negdje sam čitala,a onda i obratila pažnju - Da muškarci dokazuju koliko im je stalo do nas svojim postupcima, dok su žene sklonije dokazivanju riječima; odnosno žena će puno češće izgovoriti Volim te, nego što će to učiniti muškarac, dok će muškarac zapamtiti vaše riječi ili primjetiti da volite recimo pizzu sa baš tog mjesta i kad izađete samo u šetnju odvest će vas baš na to mjesto i kupiti vam pizzu.
Dakle, da li muškarci ređe izgovaraju 'Volim te' od žena?
Da li svoju ljubav dokazuju uglavnom postupcima?
(za početak)

E najveci je problem sto zene misle da nas poznaju pa s toga odbijaju i ne dolaze do ovih obostranih postupaka

Uvek sam mislila da imam nesto u glavi, ali kad su muskarci u pitanju, potpuno sam nemocna. Retko razumem njihove postupke, iako se stvarno trudim.

Mozda sam konacno shvatila zasto je to tako. Skoro mi je drugarica lekar gledala neke moje nalaze sa redovne kontrole i rekla mi je da sam prepuna estrogena tj. zenskog hormona. E..sad sam mirna..za sve sto radim mogu da okrivim sopstvenu zensku genetiku koja je izuzetno jaka.:)

Back