Колико мостова недостаје Београду ?

budimpesta ima stanovnika otprilike kao i beograd a ima 9 mostova preko dunava pa ti sad vidi.

koliko mi imamo? 4..5?
Budimpesta sam grad oko 1.8m a metropolitan area 3., Beograd oko 1.2m a metro oko 1.6.
Znaci 50% vise sam grad a metropolitan deo skoro 2x vise. Gde je to otprilike.
I nisu problem mostovi vec sam metro koji Budimpesta ima a BG ne

Beograd ima 10 mostova.Od toga 8 savskih i 2 dunavska ,

Most na Adi premošćava Savu na donjem špicu Ade Ciganlije.Drumski i sinski( predvidjen za metro)
Most "Gazela" premošćava Savu i nalazi se na trasi auto-puta E-75 Niš-Beograd-Zagreb. Drumski
Brankov most, koji premošćava Savu u području najužeg gradskog jezgra iz Brankove ulice. Drumski
Stari savski most premošćava Savu iz Karađorđeve ulice. Drumski i sinski za tramvaje
Most Mihajla Pupina premošćava Dunav i spaja Zemun sa Borčom. Drumski
Pančevački most je do 2014. godine bio jedini gradski most preko Dunava. Drumski i sinski
Ostružnički most na reci Savi se nalazi 20 km jugozapadno od grada kod istoimenog mesta. Drumski
Ostruznicki zeleznicki most na Savi. Sinski
Stari železnički most premošćava Savu u blizini Beogradskog sajma. Sinski
Novi železnički most je izgrađen 1979. godine i premošćava Savu u blizini Ade Ciganlije. Sinski

ima o mostovima na Znamenitostima
https://forum.krstarica.com/threads/znamenitosti-beograda.758146/page-7#post-33950922

Када... негде тамо 2022. године, мислим до краја следеће године, буде коначно завршена (јужна) аутопут обилазница, то ће да реши неке ствари.
Никада нисам видео податке колико је странаца на аутопуту, али нека их је 10%, па је и то нешто.
Верујем да ће застоји да буду смањени.

Камионски саобраћај из Срема према Банату је преусмерен преко земунског моста, то је већ сређено, неће имати нов утицај на било шта.

Једног лепог дана, верујем не пре 2025. ће бити и мост код Винче, који ће имати прикључак на аутопут. Тиме ће тек бити завршени сви обилазни путеви око града.

Све у свему, помињем само још један мост, али разни путеви још треба да буду завршени.

И метро, наравно.

Када... негде тамо 2022. године, мислим до краја следеће године, буде коначно завршена (јужна) аутопут обилазница, то ће да реши неке ствари.
Никада нисам видео податке колико је странаца на аутопуту, али нека их је 10%, па је и то нешто.
Верујем да ће застоји да буду смањени.

Камионски саобраћај из Срема према Банату је преусмерен преко земунског моста, то је већ сређено, неће имати нов утицај на било шта.

Једног лепог дана, верујем не пре 2025. ће бити и мост код Винче, који ће имати прикључак на аутопут. Тиме ће тек бити завршени сви обилазни путеви око града.

Све у свему, помињем само још један мост, али разни путеви још треба да буду завршени.

И метро, наравно.
Da, o tom kod Vinče se odavno govori i treba izmestiti taj zeretni saobraćaj.

Trebao je da bude jedan i u produžetku Mirijevskog bulevara
Тачно, говорило се али се не ради.

У суштини, није толико проблем број мостова него њихово "пре" и "после". Само пре и после Газеле нема семафора ни на видику. Нису нам сви мостови 3+3 траке, а често се после моста наиђе на ужу улицу или неку превише оптерећену семафорима - зато што се укршта са нечим другим што такође има велики промет.

Превише често се све укршта у истом нивоу. Замислите Славију где је ГСП у једном нивоу, аутомобили у другом, а пешаци су опет у неком свом делу који не деле ни са ким другим.
Хајде да ископају испод Булевара, тамо где се сече са Београдском и да ту иде барем ГСП самостално. Ионако се иде горе па доле - треба само равно проћи.
Колико пута једни спречавају други правац да пролази?
Може исто, само мало даље, Булевар према Кнеза Милоша/Таковској (такорећи код Скупштине), исто се иде горе па доле.
Није лако, није јефтино... али је најскупље када се стоји.

Metro bi smanjio guzve za minimum 50%
...

Можда неки са двадесет линија,
а то неће бити још ко зна колико година
(говорим на основу искустава са претходном трокраким метроом, који је добро радио, али се то "горе" није много осећало).

Решење саобраћајне гужве мора бити мултидисциплинарно !

Један од разлога гужви су поред недостатка метро линија,
недостатка мостова,
и превелика семафоризација !

Коме није јасно о чему причам,
нека се провоза Устаничком улицом,
нарочито делом преко Душановца.

Произвођачи семафора имају тако добре агенте продаје
који су градским и републичким саобраћајним инжењерима
увалили гомилу семафора,
а ови их инсталирали где год је снимљена нека бака да је прешла улицу !

То је страшно како је ова улица испресецана где треба и не треба.
Има таквих примера по граду колико хоћеш !

Metro bi smanjio guzve za minimum 50%
Ma primorani smo da idemo kolima, ko jos voli da se vozi 45 min za nesto sto realno treba 15min i posle jos trazi parking mesto 20 min.

A i ne bi bilo lose da stari Savski jos 2 trake.:ok:
А на шта бисмо прикључили додатне траке?

То и јесте штос, односно проблем. Аутопут обилазница ће решити део проблема, али по центру града се мало тога може извести, а да није баш скупо и тешко.

Није мост... али помиње се ту и тамо тунел испод центра. Прилазећи Ада мосту из Пожешке, скрене се лево на мост... Али ако се продужи право, тунелом, па се изађе на Аутокоманду, то је план који је пре неког времена престављен... Што се мене тиче излаз може да буде негде код почетка Панчевца. То би било занимљиво решење.

А на Панчевцу да се поправе они "чешљеви". Оно је уништавање амортизера (у неким деловима).

Мени се чини да сам Панчевац видела у некој документарној емисији о рату на територији Немачке.
да ли је он добијен као део ратне оштете?
Мислим да су га поправили ратни заробљеници. Обновљен је отворен 1946.

Budimpesta sam grad oko 1.8m a metropolitan area 3., Beograd oko 1.2m a metro oko 1.6.
Znaci 50% vise sam grad a metropolitan deo skoro 2x vise. Gde je to otprilike.
I nisu problem mostovi vec sam metro koji Budimpesta ima a BG ne
Upravo to je najveći problem ali genijalnošću gradske vlasti kada ga dobijemo jednog lepog dana spajaće Makiš i Karaburmu...i opet sve isto. Pa za nekih 30 godina će prebaciti liniju preko. A do aerodroma ni tad.
Da apsurd bude veći i aerodrom i glavna Bus stanica će biti preko reke.

Probu novog Mosta kralja Aleksandra izvršilo je 1000 konjanika, pre otvaranja
Na pilonima ovog mosta danas je Brankov most.
Močvarna oblast u daljini danas je Novi Beograd
121185678_3119756548151048_637562250494213853_n.jpg

Probu novog Mosta kralja Aleksandra izvršilo je 1000 konjanika, pre otvaranja
Na pilonima ovog mosta danas je Brankov most.
Močvarna oblast u daljini danas je Novi Beograd
Pogledajte prilog 950197
Види се да пут после моста скреће десно ка Земуну. Штета што Земун није на фотографији.

Данас би било немогуће направити тест са 1000 коњаника... зато што у данас Београду укупно не постоји ни близу довољно коња.

Upravo to je najveći problem ali genijalnošću gradske vlasti kada ga dobijemo jednog lepog dana spajaće Makiš i Karaburmu...i opet sve isto. Pa za nekih 30 godina će prebaciti liniju preko. A do aerodroma ni tad.
Da apsurd bude veći i aerodrom i glavna Bus stanica će biti preko reke.
Зато ће укрштање метроа да буде баш код Преваре на води :roll:

Мени се чини да сам Панчевац видела у некој документарној емисији о рату на територији Немачке.
да ли је он добијен као део ратне оштете?
Поправљен је као део ратне одштете, пошто су га Немци и срушили. И звао се Мост Краља Петра II

Овако је изгледао.
most-kralja-petra.jpg

Pancevacki-most-most-KPII.jpg

417px-Pan%C4%8Deva%C4%8Dki_most.jpg

Back