Koliko košta spomenik Stefanu Nemanji i dalje tajna: iako, je bilo saopšteno da će podatak o tome biti tajna do 2023. Rok je očigledno probijen

Није могло јер је анахроно, застарело, нефункционално и јер квари излаз на реку. Наведи ми европску престоницу која на обали уместо шеталишта има шине и складишта. У центру града.
Niko nema ništa protiv šetališta, ima protiv nakaradne perionice para.
 
Опет си пијана
Ja ne pijem, narocito ne uz kompjuter, i svoje osobine ne pripisuj meni.
Пронађи место за станицу у центру и ширем центру града.
Нема.
Ово старо да остане такође није могло.
Zasto nije moglo da ostane? Nije se htelo, a sve se moze kad se hoce. Sramota sta pises.
 
Ne, grad se upropaštava. Struka, a posebno arh. pokojni Dragoljub Bakić su pričali, uzalud, kako je Beograd jedinstven po tome što se kaskadno spušta na reke, i da je to trebalo iskoristiti i napraviti nešto kao Monmartr, pun tradicionalnih ugostiteljskih objekata, kulturnih institucija itd, što bi privlačilo turiste. Onda je ono govedo sitnog zuba Vesić reklo da šta lupeta taj izlapeli starac i šta je on uopšte uradio; ništa, samo naselje Višnjičku banju, naselje Nova Galenika i halu Pionir.
Umesto toga, imamo zemljište poklonjeno šeiku Bin Zajebu i najveću praonicu para u Evropi, sa zgradama i šetalištem koji se bukvalno raspadaju.Grad se devastira. Devastiran Trg Republike, Cvetni trg, železnička stanica, devastiran Vračar i stari deo Voždovca, devastirana vizura Kalemegdana sa onim kompleksom zgrada sagrađenim na kostima mrtvih Srba iz NDH, devastirana Slavija sa onim beskorisnim, zimi klizavim, leti usijanim prostorom, devastirana Srpskih vladara, uništen stari Depo koji je bio spomenik kulture, uništen Neimar, užasna novogradnja od betona i stakla na Kosančićevom vencu...ovakve pošasti nije bilo nikad. I za Đilasovog vakta je napravljen onaj preskupi i nedovoljno iskorišteni most na Adi, posečeni platani u Bulevaru, ali ovakvog roja skakavaca nikad nije bilo. Nemam drugo objašnjenje sem onoga da mrze Beograd iz dna duše.

Bojim se da nije u pitanju mrznja prema ovom gradu.

U pitanju je alavost na pare/put ka milijarderima i u najmanju ruku velika kolicina neukusa.

Ajd i to da se nesto renovira i pravi - ipak je neki progres. Problem je u tome sto oni koji to rade osim sto apsolutno ne misle nista osim koliko ce na tome da zarade, a pritom barem da imaju malo ukusa i neke logike, nego kiceraj, neukus, balvanstina i komplikacija. Beograd je postao papazjanija, bez reda i poretka. Pa barem da pitaju pre no sto nesto urade - da li ce to da bude estetski, zgodno za ljude koji tu zive - jok ne pita se nista, samo se gazi gazi rusi rusi, i ne pitaj.
 
Занимљиво да сте толико огорчени на оно што је ново (у праву сте за 80% ствари) а нико да помене старе наказе и промашаје, то је прошло 'онако', без отпора а стоји и данас, без критике.
Да ли сте стекли мозак тек пре пет минута или сте га имали и раније?
To pre su zidali isti takvi kao ovi danas.
 

Koliko košta spomenik Stefanu Nemanji i dalje tajna: U čijem je interesu da se cena krije​

Koliko je građane koštao spomenik Stefanu Nemanji na Savskom Trgu još se ne zna. Vlada i gradska uprava se o tome ne ograšavaju, iako, je bilo saopšteno da će podatak o tome biti tajna do 2023. Rok je očigledno probijen - što otvara pitanje - u čijem je interesu da se cena krije i zbog čega?


Pune tri godine glavni je domaćin na Savskom Trgu. Neretko je usamljen, pa mu društvo najčešće prave skejteri i po koji turista.
Vlast dozvoljava svima da ga vide. Zato je visok 23 metra. Ipak, ne dozvoljava svima da znaju koliko košta, jer je to i dalje tajna.

Priča o tajnosti prema odluci Vlade trebalo je da važi do 2023. Ispostaviće se da se sa tajnošću nastavilo, jer zvaničnici o ceni ćute. Ćute i u gradskoj upravi i Sekreterijatu za kulturu, jer za N1 ne odgvoraju koliko spomenik košta i kada će podatak o tome ugledati „svetlost dana.“
https://n1info.rs/vesti/koliko-kost...e-tajna-u-cijem-je-interesu-da-se-cena-krije/
Vesic kaze da se jos ne kaze cena, jer bi opozicija sada to iskoristila da nasteti ugledu Srbiji ?
:think:
U zlokobnom sumraku večeri, dok se zavodljiva senka spomenika Stjepanu Nemanji prostire nad savskim trgom, tajna koja lebdi nad njegovom cenom budi tamne slutnje i intrige. Poput mračnih oblaka što zaklanjaju nebo, neizgovorena istina o troškovima ostavlja nas u tami, dok vlasti ćute kao grob. Čemu ta tajnovitost, pitamo se, dok se gradi kip visok 23 metra, stojeći kao kolos nad gradom?

Da li je u interesu društva da se cena krije ili je to samo zamka kojom se manipuliše javnost, postavlja se pitanje koje niko ne sme da izgovori. U tom krajnje napetom zapletu, čuje se glas Veska koji tvrdi da bi otkrivanje cene moglo ugroziti ugled zemlje, dok nas tama obavija sve više. Sudbina spomenika, a možda i naša, ostaje zaklonjena od očiju javnosti, kao u nekom mračnom delu Čehovljevog romana, gde se istina krije iza zavese laži i intriga.
 
Сећам се да је због Београђанке било доста кмечања, иако сам била дете - те штрчи, те црна...
Ma šta ti lupetaš bre? Ko da se seća nekih gluposti iz prošlosti. Sve to sad nekako kulira, zaboravi ljudi. Ako imaš nešto važno da podeliš, ajde kaži kad će bit' neki dobar vašar ili nešto, da ima smisla.
 
Ma šta ti lupetaš bre? Ko da se seća nekih gluposti iz prošlosti. Sve to sad nekako kulira, zaboravi ljudi. Ako imaš nešto važno da podeliš, ajde kaži kad će bit' neki dobar vašar ili nešto, da ima smisla.
Ја не лупетам него кажем да су сад сви паметни а за све оно пре су били мутави.
 
Сећам се да је због Београђанке било доста кмечања, иако сам била дете - те штрчи, те црна...

Ni po jada sto je beogradjanka bila predmet kritika, nego sto su po knez mihajovoj onda koja je imala uniformnu stilsku strukturu poceli da zidaju staklence koji se nikako ne uklapaju u okolinu. A onda su se staklenci razmnozili.

Ko sto rekoh, totalni nedostatak ukusa i postovanja istorije, mogli su barem fasade da ostave onakve kakve su bile.

Isti ovakvi koji zidaju danasnji Beograd, su zidali i tadasnji. Ko se bunio bunio ali u ime progresa je bio ucutkan. Pola veka kasnije pitate sto se niko nije bunio. Jel se buni sad?
 

Back
Top