Koliko ko da za Brione sve sa kanarincem

• Začetnik teme Začetnik teme prsan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
O cemu mi ovdje pricamo, jeli ljudski rugati se i krajnje negativno promatrati susjednu zemlju zbog jedne grupe njenih stanovnika koji su pocinili zlocine prema susjedima? Zlobnicki bi bilo kad bih ja sad odgovorila kako je i Grcka selendra jer prema tvom shvatanju su sva mjesta gdje Hrvati ljetuju selendre, ali to mi nije ni izdaleka namjera, takodje mnogo Hrvata posjecuje i mjesta u Srbiji, Sveti Stefan u Crnoj Gori itd mislim da je jeko bitno odvojiti one negativne elemente jedne zemlje od pozitivnih, vremena se Bogu hvala mjenjaju i tako se odnosi izmedju susjeda polako ali sigurno vracaju u normalu, to je u nasem slucaju spor proces zbog specificnog mentaliteta i relativno friskih dogadjanja u povijesti, ali ce se sigurno provoditi i ubuduce, nikad u potpunosti naravno uvijek ce biti crnih ovaca, ali drugacije ne moze jednostavno.
Ja sam se sa velikim zadovoljstvom osobno uvjerila u veliki broj posjetitelja hrvatskog Jadrana iz svih djelova Srbije, broj registracijskih tablica ispred najboljih hotela kao i privatnih smjestaja sasvim dovoljno govori sam za sebe, ekavica koja se mogla cuti na plazama i navece u gradu , i tako puna 4 tjedna. Sigurno da je ponegdje bilo incidenata, medjutim uzimajuci u obzir njihov broj i broj turista, ti incidenti su kao i svi drugi u ostalim turistickim zemljama Europe.

Slucajno znam da incidentne situacije sa turistima iz Srbije MUP Republike Hrvatske uzima sa posebnom pozornoscu, zbog specificne senzibilnosti, to znaci da se hrvatske vlasti za stupanj vise angaziraju kad su turisti iz Srbije u pitanju odnosno njihova sigurnost, a to znaci da je Hrvatskoj bitno da se turisti iz Srbije osjecaju sigurno, i zbog delikvenata kakvih ima svugdje u svijetu prosto nije u redu takvo generaliziranje i sotoniziranje Hrvatske i Hrvata, na kraju krajeva, da je djelic toga istina ne bi milioni ljudi dolazili ovdje, da i ne spominjem sve svjetske poznate licnosti.

Suvisno je i nepotrebno govoriti o ljepoti hrvatske obale, mislim da ne postoji osoba koja ce ih nazvati ruznim ili selendrama a da to ozbiljno i misli, i sigurno takve stvari ne treba poistovjecivati sa zlocincima i onima koji su ispunjeni mrznjom, obala koju ima Hrvatska je dar Bozji, dar prirode, gdje zivi mnogo dobrih, postenih ljudi.

Veruj mi da cu pokusati da se suzdrzim i da ti odgovorim sto civilizovanije,ali mi je muka od slicnih poruka kojima smo zatrpani zadnjih par godina od "bivse nam brace",a to se narocito odnosi na Hrvate.

Draga moja..stvari nisu ni izdaleka tako ruzicaste kao sto ti predstavljas.Niti smo mi obicne komsije..niti cemo jos dugo..dugo biti. Ono sto se desilo srpskom narodu u zadnjih 100 god.od Hrvata je neoprostivo i to nisu stvari koje se mogu zamaskirati nekakvim prividom normalnih odnosa. I dalje mi nije jasna ta bolesna potreba da dolazite na nase forume..da nas zovete na letovanje..a sve ste uradili da razrusite bivsu zemlju,a Srbe svedete na nacionalnu manjinu..pobijete i proterate.

Kazes da se incidenti desavaju..policija to prati sa paznjom..Pa,je li to normano? Je li normalno ici na letovanje i razmisljati da li ce ti dete reci "bre" ili ces traziti hleb i sl. Ja znam celu jadransku obalu i znam da ni u ranijoj zemlji nisi smeo u Splitu da trazis hleb ili da se eksponiras na bilo koji nacin.

Po meni..stvari su daleko od normalnih.Razisli smo se u krvi..nema potrebe da se vise spajamo na bilo koji nacin..Svako treba da gleda svoja posla..da se ne mesa u tudje dvoriste.

Btw ..i jugoslovenska ideja koja je Srbe tako puno kostala..podmetnuta nam je sa vase strane.Ne bih volela da ovo sto sada radi vecina vas koji dolazite ovde pocne da mirise na nesto slicno..

Veruj mi da cu pokusati da se suzdrzim i da ti odgovorim sto civilizovanije,ali mi je muka od slicnih poruka kojima smo zatrpani zadnjih par godina od "bivse nam brace",a to se narocito odnosi na Hrvate.

Draga moja..stvari nisu ni izdaleka tako ruzicaste kao sto ti predstavljas.Niti smo mi obicne komsije..niti cemo jos dugo..dugo biti. Ono sto se desilo srpskom narodu u zadnjih 100 god.od Hrvata je neoprostivo i to nisu stvari koje se mogu zamaskirati nekakvim prividom normalnih odnosa. I dalje mi nije jasna ta bolesna potreba da dolazite na nase forume..da nas zovete na letovanje..a sve ste uradili da razrusite bivsu zemlju,a Srbe svedete na nacionalnu manjinu..pobijete i proterate.

Kazes da se incidenti desavaju..policija to prati sa paznjom..Pa,je li to normano? Je li normalno ici na letovanje i razmisljati da li ce ti dete reci "bre" ili ces traziti hleb i sl. Ja znam celu jadransku obalu i znam da ni u ranijoj zemlji nisi smeo u Splitu da trazis hleb ili da se eksponiras na bilo koji nacin.

Po meni..stvari su daleko od normalnih.Razisli smo se u krvi..nema potrebe da se vise spajamo na bilo koji nacin..Svako treba da gleda svoja posla..da se ne mesa u tudje dvoriste.

Btw ..i jugoslovenska ideja koja je Srbe tako puno kostala..podmetnuta nam je sa vase strane.Ne bih volela da ovo sto sada radi vecina vas koji dolazite ovde pocne da mirise na nesto slicno..

"bivse nam brace"

ko nas bre zavadiiiii!!!:mrgreen::cool:

ne djecace...svaka tema o rvatima govori da vas volimo prozivati zbog vaseg ponasanja, zlocina, isfrustriranosti , laznim moralima, krojenju istorije kako vam odgovara, drskoti, umisljanju da ste kultura -nobl, mrznji sve sto je srpsko, kukavicluku, ulizivanju...itd, i slicno, i tako redom. dakle nemamo sta da budemo ljubomorni na vas. :ok::ok::ok:

udrobio si gomilu gluposti.....uglavnom stereotipi

Ljubomorni ste i zavidni to se vidi iz aviona...

Tek nakon bujanja srpskog nacionalizma krajem 80-ih možda si mogao doživjeti neugodnosti...

U to vrijeme za Jugoplastiku su igrali Sretenović,Savić trener je bio Maljković ,za Hajduku su igrali Bursać, Pešić i Simović ...dakle Srbi

Pa to je nevjerojatno, da tako tvrdoglavo odbijate prihvatiti cinjenicu da nisu svi Hrvati ustase, takva vrsta ogradjivanja i distanciranja u XXI stoljecu stvarno nema sto traziti, pa se cak ide i dotle da ti smetaju i glasovi razuma samo zato jer su hrvatski, mislim sto reci, da netko tako slijepo mrzi bezuvjetno bas sve sto je hrvatsko i istovremeno bas to prebacujete Hrvatima (svim) ne praveci razliku medju njima.

Zanimljiva mi je kontradiktornost koju sam primjetila kod onih koji najvise napadju Hrvate ovdje prebacujuci im izmedju ostalog i rusenje bivse zajednicke nam drzave, dok su isti ti najglasniji i naveci protivnici iste te zajednicke nam unistene drzave proglasavajuci je "tamnicom Srba" a predsjednika Tita za "srbozdera", i desetine drugih krajnje negativnih klasificiranja svega sto je postojalo u SFRJ, dakle, po logici stvari, optuzivati Hrvate da su srusili nesto sto je, uvjetno receno, bilo najvece zlo za Srbe, je najblaze receno nelogicno, besmislemno, zar ne?

Pa to je nevjerojatno, da tako tvrdoglavo odbijate prihvatiti cinjenicu da nisu svi Hrvati ustase, takva vrsta ogradjivanja i distanciranja u XXI stoljecu stvarno nema sto traziti, pa se cak ide i dotle da ti smetaju i glasovi razuma samo zato jer su hrvatski, mislim sto reci, da netko tako slijepo mrzi bezuvjetno bas sve sto je hrvatsko i istovremeno bas to prebacujete Hrvatima (svim) ne praveci razliku medju njima.

Zanimljiva mi je kontradiktornost koju sam primjetila kod onih koji najvise napadju Hrvate ovdje prebacujuci im izmedju ostalog i rusenje bivse zajednicke nam drzave, dok su isti ti najglasniji i naveci protivnici iste te zajednicke nam unistene drzave proglasavajuci je "tamnicom Srba" a predsjednika Tita za "srbozdera", i desetine drugih krajnje negativnih klasificiranja svega sto je postojalo u SFRJ, dakle, po logici stvari, optuzivati Hrvate da su srusili nesto sto je, uvjetno receno, bilo najvece zlo za Srbe, je najblaze receno nelogicno, besmislemno, zar ne?

draga..niko nije tvrdio da su svi hrvati ustase,ok!! problem je u tome sto se vecina pravi blesava kad ih se argumentuje...a dokaza je mali milion. niko nije od hrvata rekao ,ok cinili smo zlocine ,izvinjavamo se...za sve sto smo vam uradili. ogradjivanja i distanciranja o kojima ti pricas u 21 veku su takva ,jer se ljudi emotivno uzrujaju kad vide filmove ,klipove i slike pobijenih srba u 1om sv.ratu, 2om sv. ratu i zadnjem...i kad sve saberes malo tko ce ti reci ,ma ok je ..bilo pa proslo...jok!!! mnogo je zle krvi stvoreno da bi ti neko rekao da, prihvatam glas razuma...lako je to pricati ,dok ne vidis krv bliznjih..tako nesto ostaje za ceo zivot u glavi. taj ili te osobe ...psihicki trsnu ,postaju zveri i zele osvetu ili u vreme mira se pomire sa sudbinom ,a samo oni znaju kako im je. ja licno smatram da postoji broj hrvata ,koji su normalni i dobronamerni, ali su u manjini...znam iz licnog iskustva, ziveo sam u hrvatskoj, ali ta manjina ne sme podici glavu od vecine i reci istinu . jer istina je bolna...kaze se oko za oko, izvinjenje za izvinjenje. mi srbi smo propatili mnogo toga i poludeli smo da nas svako ubija kako stigne . zlocini koji su srbi ucinili su zlocini iz osvete....nista vise, nista manje. ali veruj mi da broj ubijenih od strane srba nije nista od onoga ...ni nalik...broju ubijenih srba. ako meni ne verujes imas nemacku arhivu, americku, englesku, rusku, italijansku i francusku po broju dokumenata ,pa ko ti je drazi idi i vidi. dakle, ako zelis glas razuma i da ti se taj glas vrati....moras shvatiti zrtve i broj pobijenih. mrtvi : metak u glavu je bio divan nacin da se umre , naspram najmonstruoznijih metoda ubijanja, ako si gadljiva nemoj ni gledati , jer su se nemci i italijani zgrazali... i u zadnjem ratu je isto bilo takvih metoda, srbin je ubio jer je poludeo od kulminiranog besa i straha da ne skonca zivot na surov nacin. kad se izvinete iskreno i mi cemo se izvinuti iskreno. jednostavno je...ali je tesko tu rec prelomiti preko jezika, za mnoge. oprostiti da, zaboraviti ne....istorija je vec odavno ispisana. i glas razuma ce svakako doci, sam po sebi.

pa se malo zaigrao...i pobio više nego što je trebalo

mali moj srednjo prstasu...id ti oj.ebi neku u tvom kraju ,vidi da se nozicama i prsticima popnes na nj' ,al nemo da zaspi riba ,jer ces popiti samar, pa ces se rotirati kao propeler , da vidis mozda joj izmamis osmeh od te rotacije:ok:. a,ako tebi to nece prijati ,ti cedo moje stavi testise u ''koncar mikser'' , podigni nozice, ali pazi na tarzancice na gu.zi da se ne upletu pri 3-oj brzini. a ,kad se poigras....noz u ruke i pobi ono malo srba ...nego sto je trebalo:cool:

mali moj srednjo prstasu...id ti oj.ebi neku u tvom kraju ,vidi da se nozicama i prsticima popnes na nj' ,al nemo da zaspi riba ,jer ces popiti samar, pa ces se rotirati kao propeler , da vidis mozda joj izmamis osmeh od te rotacije:ok:. a,ako tebi to nece prijati ,ti cedo moje stavi testise u ''koncar mikser'' , podigni nozice, ali pazi na tarzancice na gu.zi da se ne upletu pri 3-oj brzini. a ,kad se poigras....noz u ruke i pobi ono malo srba ...nego sto je trebalo:cool:

Končar nikada nije radio miksere tupane...

Svoje maštarije ti je glupo prodavati po webu..

Back