Koliko cigareta dnevno popusite???

Cigarete su moj najveci porok.Pokusavala sam nekoliko puta da prestanem da pusim ali nista,sve se zavrsavalo na neuspelom pokusaju.Ne znam,mozda i nemam dovoljno volje da prestanem.Pusim paklu dnevno...nekad vise...nekad manje. Imam pusacki staz od 8 godina.Da li postoji jos neko ko ima isti problem kao ja? I molila bih nepusace da ne drze pridike o tome kako je to nezdravo etc. Mi pusaci smo toga svesni.Ipak svaki dobronameran komentar je dobrodosao. I da,ne zaboravite da mi odgovorite koliko dnevno popusite. Unapred hvala! :cmok:
Uopste ne znam kakvoj vrsti pusaca ja pripadam...drzim cigaretu ponekad u drustvu uz kafu i ne osecam potrebu da pusim stalno...Nerviram se sto moj dragi pusi po dve pakle dnevno i kad vidi da sam na kraju nerava on me samo ponudi i ja uzmem...Hvala bogu nikad se nisam navikla jer ne uvlacim dim...cini mi se da to radim eto tek da necim zauzmem ruke i da mi uz kafu prodje vreme prijatno...Zao mi je one koji su se navukli pa pale jednu za drugom...Moja sestra koja je dugo bila pusac odvikla se jednm zasvagda samo pomocu verovanja da je ukoliko se zakune da vise nece moze stici neka kazna...mislim da to uspeva samo kod osoba koje su religiozne...ostali muku muce...

Ma da i neki zive u ubedjenju da mogu ostaviti kad hoce..samo koji su to rituali i koliko se vremena gubi dok pusis..njima je to kao usput..normalno..sta bi radili s rukama da nema cigarete..upaljaca..pepeljare..premestanje iz ruke u ruku..debilizam..a ima ga bogami prilicno:lol:

Cigarete su moj najveci porok.Pokusavala sam nekoliko puta da prestanem da pusim ali nista,sve se zavrsavalo na neuspelom pokusaju.Ne znam,mozda i nemam dovoljno volje da prestanem.Pusim paklu dnevno...nekad vise...nekad manje. Imam pusacki staz od 8 godina.Da li postoji jos neko ko ima isti problem kao ja? I molila bih nepusace da ne drze pridike o tome kako je to nezdravo etc. Mi pusaci smo toga svesni.Ipak svaki dobronameran komentar je dobrodosao. I da,ne zaboravite da mi odgovorite koliko dnevno popusite. Unapred hvala! :cmok:

Pušim od 1990... Od samog starta oko jednu i po kutiju... Pokušao proletos i isterao mesec i po... Nisam morao da zapalim opet...izgubio sam želju, štaviše počeo je da mi smeta dim, zadimljena prostorija... Posle 6,7 dana je bilo već mnogo lakše i bolje... Lakše se diše, srce bolje radi...ima mnogo pluseva, a ni jedan minus...o šteti svi znamo, da se ne ponavljam... Tvrdim da je sve iz glave... Kažu treba volje... A ja kažem...da bi dobio volju, treba ti motiv...nađi si jak motiv i pola posla je odrađeno... Odi na pdf "zdravlje", gde je lepljiva tema o nepušenju... Kreni ispočetka i čitaj...pošteno da kažem, da nisam isčitao sve one postove ni onaj prvi put ne bi izdržao...mnogo dobro mesto ko želi da pokuša...
Već 2,3 meseca se natežem sa sobom...aj' od danas, aj od sutra...aj' još ovu, aj da ispušim i ovu...i tako u nedogled...
Motiv...

ahaha.:lol:.jel se to pusac prozvo..pored mene nema nikoga ko bi primetio da se zanimam necim po ceo dan poput opisanih pusackih rituala..u kojima propustas sve oko sebe i ljude sa kojima si..samo ne provaljujes..zato se i grickaju semenke kad ostavljas cigarete:lol:

ja nisam grickala semenke kada sam ostavljala cigarete... :neutral:
i ne znam šta to propuštam dok obavljam "ritual"...
mislim... ti i ja se nikad nismo razumeli... :neutral:

duvanim od cetrnaeste a sada mi je trideset prva.Sa pola paklice sam vremenom presla na paklo i uzasno mi je zbog toga,ali nisam ni probala da ih ostavim.Skoro sam saznala za srebro-nitrat vodicu koja se bucka u ustima samo nekoliko dana i kazu da garantovano ostavljas cigare.Kupuje se u svakoj apoteci ,a preporucuju je lekari sa VMA.Nisam probala ali imam nameru.:bye:

Pušila sam i do 3 kutije dnevno.I nisam ni razmišljala da batalim.
Pre od prilike mesec dana došlo mi je da crknem od mučnine i rešila sam da prestanemda pušim.Naravno svesna sam da ne mogu od jednom da prestanem.Počela sam da smanjujem broj popušenih cigareta u toku 24h.Uspela sam,neverovatno,ali stvarno sam uspela.Dovela sam sebe do 15 cigareta za 24h.
U među vremenu sam koristila BIOmed-500.Koliko je to pomoglo nemam pojma.Juče sam kupila ZYBAN.U toku jučerašnjeg dana sam popušila 10 cigareta.Danas 1/2 od 1 cigarete.Ako ima istine u vezi korišćenja ZYBAN tableta onda ovo na mene deluje extra brzo.Mada današnji dan još nije gotov ja nemam nikakvu želju da zapalim cigaretu.
Iskreno,sama sebi već sad čudno izgledam.Sedim za kompom,nema pepeljare pored mene,nema cigareta a ja nemam ni želju da zapalim.:think:

To smanjivanje postepeno - obično ne pomaže...bar ne na duže staze... Ali ako uspeš, svaka čast...:ok: I ja se još uvek dogovaram sa sobom da prestanem...

I ja mislim da od tog smanjivanja postepeno nema nista!!!! Ili ne palis ni jednu ili ni ne zavaravas sebe,da ces smanjiti. To pali par dana,pa se opet neosetno vratis na staru brojku!!!
Ja sam uspela da ih ostavim!!! :super:

Back