колико често мислите о свом хришћанском животу?

ja se ne deklarisem nego mi drugi stalno kace etiketu...a to je nepotrebno...
Nije Bog moj Bog je jedan... i Svemoguc je samo pogresno shvatate taj pojam...
On ne moze da radi protiv sebe...

Mislis da Bog moze da nestane? Da sam sebe unisti? ne moze jer je besmrtan... treba znati zakonitosti... po kojima on funkcionise...
Bog je besmrtan i ne moze da umre i to je cinjenica....

A Sin Bozji je umro i vaskrsao...

Ti bre ne znaš ni kakav kačket nosi bog, a kamoli šta može i šta ne može i šta namerava i za koga radi. :mrgreen:

ja se ne deklarisem nego mi drugi stalno kace etiketu...a to je nepotrebno...
Nije Bog moj Bog je jedan... i Svemoguc je samo pogresno shvatate taj pojam...
On ne moze da radi protiv sebe...

Mislis da Bog moze da nestane? Da sam sebe unisti? ne moze jer je besmrtan... treba znati zakonitosti... po kojima on funkcionise...
Bog je besmrtan i ne moze da umre i to je cinjenica....

A Sin Bozji je umro i vaskrsao...
Kao pravoslavna ja ne idem tako duboko u metafiziku...i ne moram...i nije preporucljivo...Bog je neopisiv...za Boga znam preko Njegovog Dejstva u mom zivotu...ali Boga niko nikad nije video sem Sina Njegovog...tako da se uopste ne usudjujem da analiziram ono o cemu ne znam....
Sta Bog moze,a sta ne moze...ja nisam sigurna ni sta sve ja mogu...

Kao pravoslavna ja ne idem tako duboko u metafiziku...i ne moram...i nije preporucljivo...Bog je neopisiv...za Boga znam preko Njegovog Dejstva u mom zivotu...ali Boga niko nikad nije video sem Sina Njegovog...tako da se uopste ne usudjujem da analiziram ono o cemu ne znam....
Sta Bog moze,a sta ne moze...ja nisam sigurna ni sta sve ja mogu...
To je samo logika...
Ako je Bog besmrtan ne moze da umre...

Treba samo razmisljati o Bogu...

Zar je bitno sta neki govore...
Odavno sam ja definisala svoju veru---procitam Evandjelje,poslusam Predanje,primenim,i vidim da radi :) :)
Sta ce mi veci dokaz.
Bio tako jedan što nije išo kod lekara, nego sve lepo čitao iz knjiga, pa primenjivao na sebi.
Umro siroma od štamparske greške. :mrgreen:

Хришћанине! Твоје спасење или погибија у потпуности су у твојим рукама. Господ ти је по својој неописивој мудрости и љубави дао слободу избора, и не жели да ти тај драгоцени дар одузме. Стога, ако желиш да следиш Исуса Христа, Он ће ти показати пут у Царство небеско и помагаће ти на том путу. Но, ако не желиш да Га следиш, чини како хоћеш: нико те неће приморавати. Али пази да не пренебрегнеш позив Исуса Христа и Његову велику милост. У Својој доброти Христос може дуго, дуго да куца на врата човековог срца, чекајући када ће се његова душа пробудити и када ће се у њему појавити жеља за спасењем. Али тешко човеку кога Он коначно напусти и одбаци као безнадежног сина погибељи!

http://www.svetosavlje.org/bibliote...hizis/SvetiInokentijeMoskovskiKatihizis05.htm

Преподобни Антоније Велики у поукама својим ученицима саветује размишљање о смрти
: "Посматрајући, - каже он - превртљивост људског живота и неизвесност његовог краја, ми ћемо се таквим размишљањем удаљити од греха. Када устанемо од сна, сасвим је несигурно - хоћемо ли достићи вечери. Опет, када желимо да одморимо тело сном, исто је тако неизвесно - хоћемо ли угледати светлост наступајућег дана. Размишљајући о несигурности нашега живота и природе у сваком погледу, ми долазимо до познања да Божији Промисао управља нама. Тада престајемо да грешимо и да се усхићујемо положајима пустим и ништавним, тада се не гневимо ни на кога, не стремимо сабирању земних ризница, затиремо све трулежно страхом од могућег свакодневног одласка одавде и непрестаним размишљањем о разлучењу душе од тела; тада престаје да дејствује љубав према женском полу, гаси се пламен плотске љубави, праштамо један другом наше грехе, имајући непрестано пред очима долазак коначног исхода. Бојазношћу од суда и страхом од мука уништавају се варљиве похоте тела и уједно се зауставља душа, када клоне паду

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Smrt/Brjancaninov/brjancaninov18.htm

Jeste Sami, ali to vazi za monahe.

Па зар негде не пише почетак спасења страх Господњи?А друго Свети Теофан Затворник у свом речнику није ограничио ту вежбу само на монахе,јер колико се ја сећам он је рекао на питање да ли би то могло верника да лиши животних радости да нелишава већ само оних грешних које имају своје порекло у страстима.Знам једно мог друга из околине Суботице који је Богобојажљив и нормално живи свој живот зарађује себи за живот,помаже своје родитеље,дружи се са другима.Нисам видео да му то смета,а он није наклоњен монаштву већ брачном животу.

Без Бога и пребивања у Цркви и учествовања у Светотајинском животу нема спасења.

To shema ti je ko sakriti se u bunker i fantazirati o bogu da ti sunce uperi kroz zid bunkera a ti čekaš cjeli život a jednostavno je bilo izaži iz bunkera naravno uz malo hrabrost i osjetiti sunce.

Па зар негде не пише почетак спасења страх Господњи?А друго Свети Теофан Затворник у свом речнику није ограничио ту вежбу само на монахе,јер колико се ја сећам он је рекао на питање да ли би то могло верника да лиши животних радости да нелишава већ само оних грешних које имају своје порекло у страстима.Знам једно мог друга из околине Суботице који је Богобојажљив и нормално живи свој живот зарађује себи за живот,помаже своје родитеље,дружи се са другима.Нисам видео да му то смета,а он није наклоњен монаштву већ брачном животу.

Ma cini ti se, odakle znas sta je u njegovoj glavi?

Back