pa iskreno ovo ce zvucati sovinisticki...al mene je retko koja zena ma kolko god pametna..fascinirala intelektom.....sa foruma kreptosuck...i ovako u rl....1..mozda 2 zene....tako da mi stvarno pamet kod zena i nije nesto bitna jer nemam neko visoko misljenje o istoj...
Imam uvrezeno misljenje da vecina muske populacije svih uzrasta konstatuje/upija informacije slicno kao ti povodom toga da li su ili nisu zene inteligentne.
To je jer su oduvek morale da se za svoje ideje/zelje/potrebe bore indirektno, odnosno da manipulisu i da barataju vestom diplomatijom , da se prave naivne, neveste, da nista ne razumeju, ali to nije definicija neinteligentnog.
Istorija i okolnosti su zahtevale takvo ponasanje od zena.
Mislim da je to misljenje pogresno, zene umeju da budu itekako neposredne.
-Dobre- tradicionalne vrednosti koje muskarci idealizuju nisu onakve kakvim ih zamisljate, niti je ijedna zena orna da bude necijii rob jer ju je neko od rodjenja smarao da nije sposobna da se obrazuje, da bude uspesan doktor, pisac, govornik, a tek arhitekta, fizicar, raketni strucnjak, nego da joj je u genima to da je vesta da kuva rucak i pere rublje i ni za sta drugo.
Tako je bilo ranije, danas je fala nebesima drugacije, ali teza da su zene mentalno nesposobne ili nesposobnije od muskaraca i dalje izgleda vazi.
Samo ne bih da zvucim kao ekstremna radikalna feministkinja jer nisam (pretpostavljam), ali to da zenama nije data prilika da se pokazu onako kako je muskarcima pruzana od pamtiveka je cinjenica, pa su ipak uspele da se vremenom potpuno osamostale i dobiju puna prava.
Inteligentna zena je direktna, zna sta hoce i sa njom ces uvek i ti da znas na cemu si, a takvih zena ima mnogo, pogotovo danas.( a ne da gubis vreme igrajuci igrice, toplo - hladno i tumaceci znake i signale kao da ti je 13 godina.)
Inace, hvala ti za ovo gore, i ja mislim isto za tebe, znas vec.