Koliki ti je iq?

Procitala sam nesto o inteligenciji i o vrstama inteligencije.Imam emocionalnu inteligenciju,zbog toga mogu da se igram i manipulisem sa ljudima,ali ja to ne radim da bih nekog povredila a mogla bih,zato sto je meni mnogo stalo da budem dobra prema svima koji su mi bliski.
"Postupajte s njima prema svojoj sopstvenoj casti i svom dostojanstvu;pa sto oni manje zasluzuju,tim ce vise zasluga imati vasa plemenitost.(Postupaj sa svakim kao sto zasluzuje,pa ko ce ostati neizbijen?)" Sekspir - Hamlet

A zbog neke stipendije na faksu,konkurisala sam za tu stipendiju mogli su da konkurisu svi studenti koji su imali prosek preko 9,a ja sam bila medju njima,bila sam na testu inteligencije,i posle je trebalo da se javimo kod njih za rezultate a ja se nisam javila.Nije me to zanimalo.Cekala sam samo da vidim da li cu dobiti stipendiju.

luckastalutkica:
A zbog neke stipendije na faksu,konkurisala sam za tu stipendiju mogli su da konkurisu svi studenti koji su imali prosek preko 9,a ja sam bila medju njima,bila sam na testu inteligencije,i posle je trebalo da se javimo kod njih za rezultate a ja se nisam javila.Nije me to zanimalo.Cekala sam samo da vidim da li cu dobiti stipendiju.
Kako te bre nije zanimalo? :shock: Trk po te rezultate! ;) Ma sve to stoji, svestan si svojih mogucnosti i ne treba ti parce papira koje ce ti reci koliko si inteligentan, bla, bla, i ne treba ti taj broj ni da bi se pravio vazan (Cao ja sam Pera, 'xy. godiste sam, iq mi je 160 i volim sve sto vole mladi! :lol: ) ni da bi se osecao lose... ali nekako ljudski je da te zanima, sebe radi... Naravno mnoge ne zanima toliko da bi isli da se testiraju, eto mene zanima a nikad nisam bila, :? , (planiram), ali kad si vec imala priliku, sticajem okolnosti morala si da se testiras -ponavljam, trk po rezultate! :D

Keri bre, spusti loptu malo.

Zasto se bas ti osecas prozvanom? Ja sam samo video da je neko nesto kopirao i da je to kopija necije karte za bioskop.

A kao sto vidis, forumi su odlicno mesto za lecenje kompleksa i citat koji sam citirao, bas sam mislio onako kako sam napisao.

Ne znam kako se bas ti nadje da odgovoris u ovom tonu..., ja stvarno ne znam sta da ti odgovorim.

Da ne sirimo diskusiju oko toga?!

Kazanova:
Keri bre, spusti loptu malo.

Zasto se bas ti osecas prozvanom? Ja sam samo video da je neko nesto kopirao i da je to kopija necije karte za bioskop.

A kao sto vidis, forumi su odlicno mesto za lecenje kompleksa i citat koji sam citirao, bas sam mislio onako kako sam napisao.

Ne znam kako se bas ti nadje da odgovoris u ovom tonu..., ja stvarno ne znam sta da ti odgovorim.

Da ne sirimo diskusiju oko toga?!
hahaha, kakva bre karta za bioskop ?!?!?! :lol: :lol: :lol: Gde si to video?! Pa sta da ti kazem, sve je upucivalo na mene -Mensini papirici, a jedino svoj vidim na temi, ili sam nesto propustila... tu kartu na primer... ?! Ako sam te greskom(kontra)napala izvinjavam se...
Naravno, ne sirimo diskusiju! :)

Pa posto vidim da se niko nije setio (da tako kazem) a da ne razvijam diskusiju u negativnom smeru dacu i odgovor:

U pitanju su rimski brojevi

Od tačke A do MLINA ima 1051 m
Od tačke A do CENTRA ima 100 m
Od tačke A do LIVADE ima 54 m

Onda je razdaljina između tačke A i VINOGRADA je:__6____m.

Dakle, domacinu je vinograd negde iza kuce pa ce on na miru da gleda utakmicu i da gleda kako mu zena okopava vinograd po vrelom suncu, zamisljajuci kako ce to vino biti... a kada je ona vec blizu, pozvace ga jos i rucak da mu skuva, jer utakmica se ne propusta (tako bih ja radio).

Veoma lako i prosto, ali inteligenciji i jeste definicija, kao sto rekoh gore, sposobnost snalazenja u svim novim datim situacijama. Dakle nema nikakve veze sa matematikom sto je ocigledno a Nexus (a i svi drugi koji bi ovde hteli da sebe da reklamiraju, nekim clanstvom na pijacnim tezgama), kao clan Mense bi ovo odmah uocio.

Tako da je celokupno znanje a i iskustvo (zasto se onda za nekoga kaze da je inteligentan za neko godiste starije od njega, da razmislja i prica kao da je dosta stariji, zreliji) dozvoljeno i pozeljno da se koristi.

Na temi o emotivnoj inteligenciji, mogu reci ukratko: ona moze da se razvija za razliku od ovih testova, ove inteligencije koju svi znamo. Srpski receno jednom recju: emotivna inteligencija je zrelost. Ne bih mogao reci da li ce se ikada napraviti neki testovi o njoj, po mom misljenju to je nemoguce.

Pa dobro, oni su mislili, ako si vec posetio link da si je taj vec pametan i da nesto zna.

Da se i dalje ne pravim pametan, vec da dam odgovor i na ovo drugo pitanje, koje je jos prostije:

1. Reč POČETAK se odnosi prema reči DVOJNIK kao reč RADIJATOR prema reči:

DVOGLED
(a)

OPTICAJ
(b)

DOSADA
(c)

SASTAV
(d)

BLEDILO
(e)

16. Reč UZORAK se odnosi prema reči PREDANOST kao reč POVEČERJE prema reči:

PRODORNOST
(a)

OBRAZOVANJE
(b)

VREDNOĆA
(c)

NAPREZANJE
(d)

KIKOTANJE
(e)

pa jeste lako i prosto... ako se snadjes(inteligencija...) :p Super je fora sa rimskim brojevima, trazila sam sve moguce kombinacije, veze izmedju tih reci i brojeva i naravno nema ih... ali rimske brojeve nisam videla... trik pitanje...

citat:

Busanje u inteligentne grudi... eto, i to dočekasmo... Ne znam samo šta bi rekao neki neotesanko, sirovina nabrekla bicepsima i tricepsima, dekorisana čačkalicom, ozvučena podrigom... uskraćena za informaciju o postojanju bar jednog kontinenta, olakšana neznanjem pisanja bar jednog latiničnog velikog pisanog slova... A takvi su merilo, to je faktička snaga koja se više nego srazmerno dalekosežnosti moždanih vijuga, „snašla” u životu. A kud ilustrativnije destinacije za implementaciju sposobnosti snalaženja, od samog života? Apsurdi kao ishodišta. „Mislite o tome”.

Truman:
Carrie ja sam onaj dusebriznik ( vezano za tvog brata ) :) . A resenja su zaista na foru, pogotovu mi se svideo onaj prvi problem sa vinogradom. Kaozanova ako imas jos nesto daj!
hahaha, stvarno?! ne secam se... :lol: :lol: :lol: na onoj drugoj temi, prosle godine? pa j. ga , sta da ti kazem, kad mi ne verujes... tj. nisi verovao... :lol: A jos i Kazanova krenuo da proziva , pa sve i da nisam ja na tapetu opet nije na mestu... ova pitanja jesu stvarno interesantna, ali eto oko mene sve inzenjeri pametni i inteligentni ljudi ukljucujuci i mog brata koji je sve samo ne duduk sa visokim iq-om (eno ga unovcava iq i znanje u Americi, Ameri mu se klanjaju k'o Tesli, bez lazne skromnosti...) pa opet nije video one rimske brojeve... Tako da ono - clanovi Mense su morali to da vide bas ne pije vodu... Ali nije na odmet usvojiti i ovakvu "caku" ;)

Pa verovatno zbog mog komentara, da ti nisam rekao nista spavala bi mozda tri dana. Ma i lep neki dan za spavanje, ja sam sanjao snove sto sam oduvek zeleo da sanjam, sta si ti sanjala, kada si vec slatko spavala?

:) Secam se jedne reklame... scena u kojoj devojka vodi ljubav ili je bila samo predigra, ne znam kako bese, ona uzdise, on je lize pod bradom... malo fali pa...

Kad se probudi, ono je lize macak pod bradom...

Sta si ti sanjala, 'ajde napni se da se setis?

jaooooooooo, za sta to bese reklama?! :lol: :lol:
Paaaaaa, mozda sam i ja sanjala da je neko drugi a ne moj macak na mom jastuku... :rolleyes: ;) :lol:
Nego da ne chat-ujemo vise o necemu sto nije tema, zaista ne bih podnela jos jednu primedbu :lol: :lol: :lol:

Kazanova:
Interesuje me samo, kako li izgledaju u ocima, obicnih smrtnika, neko ko se prodaje da je clan Mense... i zasto bi neko to isticao a kada mu postavis neko pitanje njega nema?

sad videh ovu citavu diskusiju...izvinjavam se sto me nema...

pretpostavljam da je ovo bilo upuceno meni...zaboravio sam tvoju taktiku, odavno nas obojce nema na Politici...da se ne znamo, jos bih se i uvredio...

nego...za ostale...citava moja teza na ovoj temi bila je da je o visini necije inteligencije besmisleno govoriti, i da to nista ne znaci...a da ne bi ispalo da sam ljubomoran ili nesto tako, naveo sam da sam clan Mense...tamo sam jer ima aktivnosti kojim bih hteo da se bavim, ali nisam ranije znao gde, a ne da bih se hvalio po forumima, lecio komplekse i hranio sujetu...

Ma za mene je taj test intelignecije stvar raspolozenja. Ja sam ga radio nekoliko puta u razmaku od nekoliko meseci (mislim da je 6 meseci optimalno) i dobijao sam razlicite rezultate. Od 99,pa do cini mi se 120-130. Par puta sam ga radio i na engleskom,pa na par pitanja nisam ukapira sta se tacno trazi.I tu sam opet imao oko 100 ( bez tih 3-4 pitanja).
I u skoli sam radio 2-3 puta i kada sam polagao za vozacku dozvolu i posle (pre par godina) na zavodu za zaposljavanje zbog nekog kursa. Ne secam se da li sam ga radio i na regrutaciji za vojsku.
Sve u svemu misli da je to stavr trenutnog raspolozenja i motivacije. Osim ako rezultati nisu drasticno visoki ili niski.

Back