-Eva-
Domaćin
- Poruka
- 3.240
Ucinilo mi se da si napisao MENZU pa pomislih da si neki nezadovoljni student 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gazdarica:A, moze li neko ovoj glupoj plavusi da objasni kako se to na drenikovom testu mjeri IQ?
Sta koji broj oznacava...? :?
Test je prost, ali definitivno je maximum maxumuma 3Lilu:Ja mislim da je to 3 maximum maximuma...![]()

tasicka:A sta je to IQ![]()
![]()
![]()

Mensini testovi i jestu graficki bas zato da bi OBJEKTIVNO merili inteligenciju, da ne bi favorizovali obrazovanije ljude ili one sa odredjenim zanimanjima ili oblastima interesovanja, a i istovremeno ga rade ljudi svih starosnih dobi, da je drugaciji test tek onda ne bi bio ravnopravan, citiram sa Mensinog sajta: "Test je grafički. Da biste ga rešili nije potrebno nikakvo predznanje. Test je osmišljen tako da ne favorizuje ni jedan pol, profesionalnu, rasnu, socijalnu ili bilo koju drugu grupu. Test koji ćete raditi se koristi u velikom broju nacionalnih Mensi u svetu." (mozemo mi da raspravljamo da li se to nama cini ispravno ili neispravno ali cinjenica je da su to koncipirali strucnjaci u toj oblasti tako da mora da je ispravno, tako se meri inteligencija, iako ti se mozda cini drugacije...) (mada ja ne znam kako se zaista meri inteligencija, ne razumem se u Katelovu, Bineovu i ciju vec skalu, toliko se bas nisam udubljivala niti me zanima...) Bas zbog toga sajt na hrvatskoj Mensi ima 1 "gresku" - prvo pitanje je da nastavis po odredjenom redosledu slova abecede - sta ako sam stranac i ne znam abecedu?! (a i ne znam je , abcč ... bla) Zato ni testovi inteligencije na Tickle-u nisu objektivni - em nisu iskljucivo graficki, em su samo za ljude sa engleskog govornog podrucja - trazi se sinonim za neku rec, znacenje neke izreke... to stranci ne mogu da znaju a zbog toga ce im rezultat (iq) biti manji... glupost... Ali su interesantni i dobri za vezbanje logike... A ovi sto kazes da imaju "veceg znanja uopsteno" ne znaci da su inteligentniji nego obrazovaniji, bolja im opsta kultura...Graficki test je ravnopravan za sve, ako ga ti ljudi sa vecim uopstenim znanjem ne umeju da rese - manji im je iq i kraj price... Kao i ovi Mensini clanovi "duduci", inteligentni su, ali slaba im opsta kultura, sta ces, zato nisu znali "nista osnovno"...Kazanova:Gledao sam na kvizu "Slagalica", dvojicu clanova Mense, pravi duduci, nemaju pojma ni o necemu osnovnom a kamoli nesto vise. Testovi nekome mogu datisamopouzdanje a nekoga omalovaziti..., ovo mislim jer ne vidim da postoje testovi koji bi obuhvatili sve kategorije ljudi. Mensini testovi lakse resavaju ljudi skloniji matematici a sta ce raditi ljudi, okij su vestiji baratanju slova i reci, koji imaju veceg znanja uopsteno?
Truman:Kazanova ako se ne varam ti si dao samo drenikov sajt, a tamo nisam uspeo da nadjem test. Ajde ako te ne mrzi kopiraj preciznu adresu...
Jeste svi se hvalimo, ovo je tema za hvaljenje , namenjena hvalisavcima, koji nemaju pametnija posla nego da se hvale, jel da?MvS:E owde se swi hwale kao imaju natprosechan iq , kao nema nekog srednjeg .. Ja sam radila neki budjawi test i ispalo mi je 103 mada ne znam bash .. retji tju wam kada uradim prawi xe xe
Bila bi srpska Seron Stoun ( pretpostavljam da znas zbog cega ).Kazanova:
Znam, clan je Mense, sa iq-om valjda oko 180?! Svaka joj cast... Lice naravno nije moje (ehhhhh, volela bih da jesteTruman:Carrie lepo si joj odgovorila ! Jos da je lice sa avatara tvoje![]()
Bila bi srpska Seron Stoun ( pretpostavljam da znas zbog cega ).