Koliki ti je iq?

Gazdarica:
A, moze li neko ovoj glupoj plavusi da objasni kako se to na drenikovom testu mjeri IQ?
Sta koji broj oznacava...? :?

Pa kada resis samo kliknes "posalji" i ono ti da rezultat. Kada bi znala koliko koje pitanje nosi poena i da sama uporedjujes sta je tacno a sta ne, imala bi ko zna koliko.

Uostalom, zasto zenske misle da su glupe, nije mi jasno. Ima siroki kukovi (dobro dupe), grudi (sise ko jabuke), zgodne noge, pune usne, dugu kosu, yebozovan glas ili da je na nivou curke... i to ce oboriti s nogu i najveceg genijalca.

Dakle da nebi rekli evo još jednog glupog moj IQ je ....
Ipak se uvjek sjetim one narodne ko budalu k... , bas me interesuje koja je tu veza kao ono pametni sa velikim IQ imaju mali i obrnuto . Tako da se nebi hvalio bas nicim definitivno .
Salu na stranu zasto se ljudi zele svrstati po nekim kriterijumima medju posebne , zasto zele biti iznad ...
Ima li neki test kojim se mjeri sujeta

visina IQa je precenjena kategorija...
ja sam clan Mense, i cesto pomislim kako je biti iznad proseka isto kao i biti ispod...mozda jos i gore, jer si svestan kako se ne uklapas...
mislim...sta imas od toga? zadovoljis sujetu, jedino... a posto si inteligentan/na znas da te zadovoljenje sujete ne ispunjava ni 30%...

Posto si clan Mense, ovo je veoma interesantno pitanje, na koje se mnogi zalete, ti ces ga sigurno resiti, jer si clan Mense. Ja ga znam, a ti?

Od tačke A do MLINA ima 1051 m
Od tačke A do CENTRA ima 100 m
Od tačke A do LIVADE ima 54 m

Onda je razdaljina između tačke A i VINOGRADA je:______m.

Definicija inteligencije je: Sposobnost veoma vestog i brzog snalazenja u svim novim datim situacijama.

Gledao sam na kvizu "Slagalica", dvojicu clanova Mense, pravi duduci, nemaju pojma ni o necemu osnovnom a kamoli nesto vise. Testovi nekome mogu datisamopouzdanje a nekoga omalovaziti..., ovo mislim jer ne vidim da postoje testovi koji bi obuhvatili sve kategorije ljudi. Mensini testovi lakse resavaju ljudi skloniji matematici a sta ce raditi ljudi, okij su vestiji baratanju slova i reci, koji imaju veceg znanja uopsteno?

sta cu, Kazanova, suvise ti je sofisticiran test...

mojne, bre, da ispadne da se hvalim il' nesto...upravo obrnuto...

inace, ja sam jedva imao dvojku iz matematike, tako da nije to to...sa ostalim delom teksta se slazem...

Kazanova:
Gledao sam na kvizu "Slagalica", dvojicu clanova Mense, pravi duduci, nemaju pojma ni o necemu osnovnom a kamoli nesto vise. Testovi nekome mogu datisamopouzdanje a nekoga omalovaziti..., ovo mislim jer ne vidim da postoje testovi koji bi obuhvatili sve kategorije ljudi. Mensini testovi lakse resavaju ljudi skloniji matematici a sta ce raditi ljudi, okij su vestiji baratanju slova i reci, koji imaju veceg znanja uopsteno?
Mensini testovi i jestu graficki bas zato da bi OBJEKTIVNO merili inteligenciju, da ne bi favorizovali obrazovanije ljude ili one sa odredjenim zanimanjima ili oblastima interesovanja, a i istovremeno ga rade ljudi svih starosnih dobi, da je drugaciji test tek onda ne bi bio ravnopravan, citiram sa Mensinog sajta: "Test je grafički. Da biste ga rešili nije potrebno nikakvo predznanje. Test je osmišljen tako da ne favorizuje ni jedan pol, profesionalnu, rasnu, socijalnu ili bilo koju drugu grupu. Test koji ćete raditi se koristi u velikom broju nacionalnih Mensi u svetu." (mozemo mi da raspravljamo da li se to nama cini ispravno ili neispravno ali cinjenica je da su to koncipirali strucnjaci u toj oblasti tako da mora da je ispravno, tako se meri inteligencija, iako ti se mozda cini drugacije...) (mada ja ne znam kako se zaista meri inteligencija, ne razumem se u Katelovu, Bineovu i ciju vec skalu, toliko se bas nisam udubljivala niti me zanima...) Bas zbog toga sajt na hrvatskoj Mensi ima 1 "gresku" - prvo pitanje je da nastavis po odredjenom redosledu slova abecede - sta ako sam stranac i ne znam abecedu?! (a i ne znam je , abcč ... bla) Zato ni testovi inteligencije na Tickle-u nisu objektivni - em nisu iskljucivo graficki, em su samo za ljude sa engleskog govornog podrucja - trazi se sinonim za neku rec, znacenje neke izreke... to stranci ne mogu da znaju a zbog toga ce im rezultat (iq) biti manji... glupost... Ali su interesantni i dobri za vezbanje logike... A ovi sto kazes da imaju "veceg znanja uopsteno" ne znaci da su inteligentniji nego obrazovaniji, bolja im opsta kultura...Graficki test je ravnopravan za sve, ako ga ti ljudi sa vecim uopstenim znanjem ne umeju da rese - manji im je iq i kraj price... Kao i ovi Mensini clanovi "duduci", inteligentni su, ali slaba im opsta kultura, sta ces, zato nisu znali "nista osnovno"...

Ma sve mi je jasno kod objasnjenja, sto ste objasnili, nego, da ne vrdate ni levo ni desno, zna li neko da resi ovaj test ili ne?

Da pojasnim, ovde se radi o nasem govornom podrucju i dati su jasni podaci Centar, Mlin, Livada i Vinograd, kolika je razdaljina? Veoma prosto, samo je potrebno upisati koliko metara, nista vise.

Da pomognem malo: Ako se centar ne nalazi ni tamo ni ovamo, onda znaci da ne mrda, vec stoji bas u centru. Mlin se okrece a i melje, kako bi se drugacije zvao, nego mlin? U livadi raste trava, cvece, moze da se kosi, ali i ne mora, zavisi sta domacin hoce? Mozda hoce da zapusti, pa da nikne korov a moze samo stoku da pusti iz stale pa da slobodno pase. Da ne uzimamo u obzir jos i traktor, pa gorivo, pa ako se u slucaju pokvari traktor u livadi, pa domacin zove mehanicara da popravi... itd. itd.

E, sad ono glavno, gde treba dati odgovor... a to je vinograd.

Ako ste nekada okopavali vinograd, rezali lozu, prskali ga, pa u jesen brali grozdje, srknuli vince, crno, od grozdja gane, domace... onako gusto... sigurno znate odgovor! Dakle, ovde stoji pitanje, koliko je potrebno metara domacin predju do tog vinograda? Tu se dalje postavlja pitanje, da li ce gazda da pesaci ili da ide traktorom, kako ce da nosi prskalicu, kada ne zna koliko metara treba da ide a ako natera zenu da i ona kopa, kako ne bi kopao sam, sta ce joj reci? Je l' da vice ili ce kao neki sonja da upali auto (ako ima) pa da je titra kako bi se do'vatila motike...?

Dakle, pitanje je koliko ima do vinograda? Sve sam objasnio i pomogao sam najvise sto sam mogao, ne znam sta je vise potrebno? Napominjem da ni meni niko nije pomogao.

Ovo pitanje se odnosi najpre na clanove mense a ovo pitanje je iz drenikovog testa, na linku koji sam postavio. Pa ako ste zaista toliki mozgovi, ovo je za vas veoma prosto. Sta ja jedan srednjoskolac da radim. Upisem fakultet, profesori se uhvate za glavu i kazu mi da ne znaju kako sam i osnovnu zavrsio. U vojsci mi rekli da nisam ni za pretskolsko.

Dakle, sta je odgovor?

Napominjem da cu ga napisati u ponedeljak. Imate 48 h.

E owde se swi hwale kao imaju natprosechan iq , kao nema nekog srednjeg .. Ja sam radila neki budjawi test i ispalo mi je 103 mada ne znam bash .. retji tju wam kada uradim prawi xe xe

MvS:
E owde se swi hwale kao imaju natprosechan iq , kao nema nekog srednjeg .. Ja sam radila neki budjawi test i ispalo mi je 103 mada ne znam bash .. retji tju wam kada uradim prawi xe xe
Jeste svi se hvalimo, ovo je tema za hvaljenje , namenjena hvalisavcima, koji nemaju pametnija posla nego da se hvale, jel da?
7.gif
mis'iiim stvarno...
4.gif
Vidi, hvali se onaj ko ima cime, ko nema cime taj se ni ne hvali... zato vidis samo visoke iq u postovima, ovi sa nizim,tj. prosecnim (kao npr. ti, ali za to je kriv budjav test, zar ne) se obicno ne javljaju...(tj. ne postuju rezultat testa neko kritikuju ove sa visokim iq, sto se kao hvale...) (jer je ovo tema za hvaljenje...)
3.gif

Da ne bude da sam izmislila rezultat namerno sam postovala i sliku ekrana na kojoj se sve lepo vidi... mada ne sumnjam ni u ostale rezultate koji su kucani, zasto bih... Uostalom, ne cudi me , meni se ovaj hrvatski test cini mnogo lak, nemoguce da je takav na pravom testiranju za Mensu, (ili neka me isprave clanovi ili oni koji su pokusali to da budu!?) za svega oko 3-4 pitanja sam se zamislila, ostala su mi bila maltene ocigledna... Veci problem mi se cini ograniceno vreme, lako je ako razmisljas 100 godina... treba naci resenje za sto krace vreme... a u brzini mozes da pogresis...
Na kraju krajeva, nije bitan rezultat na testu nego UMES LI NJIME NESTO DA URADIS... ili si pametan samo na papiru... ali to je vec druga tema...

http://iqtest.dk/main.swf
odlican test, Mensa Danske, odbrojava vreme dok radis i zatvara se kad istekne predvidjeno vreme tj. NEMA VARANJA! I rezultat prikazuje i po Bineovoj i Katelovoj skali... Pa ko sme neka izvoli
10.gif
"This test is inspired by "Raven's Advanced Progressive Matrices" which is an acknowledged IQ-test and is used by e.g. Mensa as their official test"

Truman:
Carrie lepo si joj odgovorila ! Jos da je lice sa avatara tvoje :) :) Bila bi srpska Seron Stoun ( pretpostavljam da znas zbog cega ).
Znam, clan je Mense, sa iq-om valjda oko 180?! Svaka joj cast... Lice naravno nije moje (ehhhhh, volela bih da jeste :D ), mada ni moje nije za bacanje... ;) ali to ovde nije bitno 8-)

Ja sam upravo uradila ovaj hrvatski Mensin test...evo rezultata:

Vas IQ bi mogao biti oko: 135

Ovo nije službeni rezultat, te ga ne možete koristiti kao takvog.
Ako vas zanima točan IQ, pozivamo vas na službeno testiranje.

Back