Kolika bi vam plata bila dovoljna za pristojan život u Srbiji ?

Ili u BIH

Pitanje u naslovu

:lol:

Donald Duck Money GIF
Cca 10k €/mesečno +.

evo ti direktan odgovor, posto to trazis, konkretno a ti vidi sta ces s odgovorom.

posto jedno odelo nije skrojeno da svima stoji saliveno, recimo da bi mi jedno 15-30000 evrica na mesec recimo, bila jedna pristojna cifra, ne kazem da bi smetalo i vise od toga. Ladno bi i to moglo. Cak i mnogo veca. Ali to bi se u Srbiji kotiralo kao nepristojno velika plata :) sto bi proizvelo odredjene troskove.

Ali i dalje je pitanje da li pristojnost i kolicina novaca imaju neke veze jedno s drugim. Sta se smatra za pristojno?
50k € bi već bilo fino, definitivno.

evo ti direktan odgovor, posto to trazis, konkretno a ti vidi sta ces s odgovorom.

posto jedno odelo nije skrojeno da svima stoji saliveno, recimo da bi mi jedno 15-30000 evrica na mesec recimo, bila jedna pristojna cifra, ne kazem da bi smetalo i vise od toga. Ladno bi i to moglo. Cak i mnogo veca. Ali to bi se u Srbiji kotiralo kao nepristojno velika plata :) sto bi proizvelo odredjene troskove.

Ali i dalje je pitanje da li pristojnost i kolicina novaca imaju neke veze jedno s drugim. Sta se smatra za pristojno?
Što više to pristojnije.

Ja kao roditelj sa dvoje dece knap mi je 2200 eura ukupnih prihoda. Mora da bude 3, 4 keura za normalan život u bg.

Evo primera. Jedno dete rekreativna 6 dana bila 46000 din. Drugo dete matematičkih kamp 36000 din. Nove knjige za 1 dete 23000 naravno polovne uzmem na tezgi za 13000. Drugo dete isto. Sveske, pribor itd. Dvoje cipela za jednog za novu sezonu 16000. Gde je duks, trenerke koje se cepaju, patike za fizičko. Godinama sam kupovala na kupujem prodajem polovne patike, ali mora i neke nove. Infostan 15000, Yettel preko 10000. Auto registracija 30000, svaki mesec imaš neki dodatni izdadatk, majstor samo dođe 3000 din. Zubari, ginekolozi itd.. Samo hrana i higijena kad ne misliš idu prema 100000 din. Tu su užine itd. Ako imaš 200000 din ne možeš da skupiš za more, može ali ono 5 dana kako ja i idem za grčku. A šta je sa zimovanjem? Koliko bi koštalo skijanje nedelju dana??

Dakle, ne zezajte, pristojan život znači da se ne nerviraš, a to za porodicu 2 odrasla i 2 dece ne ide bez 5000 eura. U bg.

Poslednja izmena:
Za jednu osobu je za pristojan život u Srbiji više nego dovoljan minimalac, znači bilo kakva plata, u slučaju da nije podstanar. Ako je neko podstanar, potrebna je viša plata za iznos kirije ili kredita za stan.
Ako više osoba živi od jedne plate, potrebna je veća plata. Ako nisu podstanari, za četvoročlanu porodicu je za pristojan život u BG dovoljno oko 1150e, od čega ukupno oko 150e na račune, i po 250e po osobi za ostale troškove.

Ili u BIH

Pitanje u naslovu

:lol:

Donald Duck Money GIF
Obzirom da su igrice za nintendo switch2 jako skupe, kao da ni mesečna tarifa za iPhone nije baš mala puta broj ukućana, onda dodati kablovsku u fullu sa svim otključanim kanalima, i ako uzmemo u obzir da jedan auto više nije dovoljan za tročlanu porodicu onda jedno 30.000 evra mesečno minimum, hrana je skupa znate

Šta je to 1000€ dnevno u današnje vreme pogotovo u BiH?
Ovi što razvlače 600-800€ mesečno da mi ne repliciraju.
Samo Jorgovanka Tabaković i Dušan Bajatović dolaze u obzir za dalju polemiku.

Back