Kolege sa Pravnog fakulteta...

Za buduće brucoše Pravnog fakulteta u Beogradu, ove godine će biti izmenjen prijemni ispit. Osim srpskog jezika i istorije, koji su se polagali godinama unazad, ove godine će budući pravnici morati da pokažu stečeno znanje i iz sociologije i opšte kulture (program predmeta ustav i prava građana, kao i opšta pitanja iz logike i obrazovanja).
Prema rečima Dragiše Potića, šefa centra za informisanje ove visokoškolske ustanove, test će kao i prethodnih godina imati 60 pitanja, ali će ona biti drugačije raspoređena. Maturanti će na prijemnom imati po 20 pitanja iz srpskog i istorije, 10 pitanja iz sociologije i po pet iz ustava i prava građana i opšte kulture. On ističe da Pravni fakultet, kao stub pravne nauke i kulture, ima obavezu da očuva tradiciju, ali i da se prilagođava
novim tendencijama u ovoj oblasti.
- Fakultet je analizirao dosadašnje uslove za upis i zaključeno je da je neophodno promeniti dosadašnji sistem prijemnog - objašnjava Potić.
Prema njegovim rečima, u meri u kojoj se povećava gradivo za polaganje prijemnog ispita zbog novih predmeta bitno se smanjuje obim gradiva koje će biti obuhvaćeno pitanjima iz istorije i srpskog jezika. Koje će oblasti biti zastupljene na testu, znaće se kada bude gotov priručnik za polaganje prijemnog, koji bi trebalo da bude u prodaju sredinom marta.

ANTRFILE:

Pripreme
I ove godine Pravni fakultet organizuje pripreme za polaganje prijemnog, od 9. maja pa naredna četiri vikenda. Oni kojima ne odgovara ovaj termin moći će da pohađaju časove od 6. do 13. juna.



(Preuzeto iz Večernjih novosti 25.02.2009.)
 

Back
Top