Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ee...
danas je moj ispit bio tezi nego jucerasnji....
secam se da je bio:
uslovi za evropski sud...ona 3
opsta i trajna poremecenost br. odnosa je kakav uzrok za razvod..pa da se zaokruzi
posebna imovina
postupak u bracnom sporu
saglasnost roditelja kod usvojenja
utvrdjivanje materinstva uz biomed pomoc
izdrzavanje deteta posle punoletstva
zablude kao uzrok za rusljivost braka...
ne mogu da se setim vise

da li je neko imao iskustva sa Ignjatovicem iz kriminilogije?cula sam da je ili super,ili mnogo trazi,pa ako je neko polagao,neka iznese svoje utiske.

Ignjatovic je fenomenalan, ume da malo kasni po jedno 5h na ispitz:mrgreen:,
Inache je jako korektan, ona pitanja koja su oznachena , zaista ih nikad ne pita ;)
Ne podnosi nakit, stikle, jako namazane nokte, i ume da bude impulsivan i da istera studentkinje zbog npr sminke (iskusila licno z:mrgreen:)

ok,znaci idem u duxu i bez sminke,sto je sigurno-sigurno je :) a koliko trazi za 6? imam ispit za 5 dana,niam ga bas spremila

Trazi tacne definicije, ne voli mnogo svojim recima..
Nije strog, al' moras da znas sva tri pitanja...
I da najbolje je u duxu i patikama.. Ljudi misle da tripuje, al' bas isteruje sa ispita zbog nakita, npr belih pantalona, tripuje previse ;)

ljudi, sta mislite o novom programu porijemnog?! :mrgreen:

ПРОГРАМ ПОЛАГАЊА ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА

Програм полагања пријемног испита за упис студената у школску 2009/2010. годину обухвата програме из следећих области, односно предмета и то:

· Српског језика
· Историје
· Социологије
· Опште културе (која обухвата и програм предмета Устав и права грађана, као и општа питања из логике и образовања).

Тест за полагање пријемног испита садржи 60 питања, распоређених на следећи начин:

· 20 питања из Српског језика
· 20 питања из Историје
· 10 питања из Социологије
· 5 питања из Устава и права грађана
· 5 питања из Опште културе

http://www.ius.bg.ac.yu/program polaganja prijemnog ispita.htm

Ali ja stvarno ne znam sta oni hoce da postignu tim novinama, po nas kobnim?! Sustina Bolonje je da nam olaksa studije, a ne oteza!!! Spojiti gradjansko i stvarno, krivicno, predmete koji su se 4, pa 2 semestra slusala u 1??? Oni kao da hoce da se ljudi ispisuju sa faxa...a tek novi prijemni...bukvalno odvlace ljude...bas sam sinoc gledala sajt Pravnog u NS-u (inace jedini koji 100% primenjuje Bolonju)-krivicno jeste spojeno ali u 2 semestra, gradjansko se u I semestru 2. god uci, a stvarno u II...normalnije nego kod nas...

da li neeeko moze da mi pomogne oko prijemnog za pravni..tj ooko istorije...jel trebaju da se uche one gluposti....tipa kako prave vatru govore..kako su se razvijali....etc...(=

Само глупости и учи. Не очекуј да ће те неко питати КО је био Александар Велики, већ где је пио воде, где је спавао...:dash:

Kolege, da li moze neko da mi kaze kakva je Radmila Vasic, sta najcesce pita i po kom principu? Hvala unapred

Некад је јела људе, сад је добра...

uuuuuuuh....pa zashto i to treba da se zna...kako su se hranili.......ahhhhh....gluposti....hvala u svakom sluchaju....znachii ....da krenem sa bubanjemmm....(= nadam se da tjemo se sresti na pravnom((((=

Е ако се економија буба...

jel zna neko gde se polaze test kod polojac...? jel u amf. V...???

Пише на паноу лево од улаза

A gde kod Antica??

Da li se ocene iz srednje strucne obracunavaju isto kao one iz gimnazije za pravi fax?

исто

može da se položi krivično opšti i posebni deo ali najmanje 6 meseci da se intenzivno uči
mimo ostalih predmeta ili manje ako si wunderkind

Је л Ви то са искуством или сте начули?

Ali ja stvarno ne znam sta oni hoce da postignu tim novinama, po nas kobnim?! Sustina Bolonje je da nam olaksa studije, a ne oteza!!! Spojiti gradjansko i stvarno, krivicno, predmete koji su se 4, pa 2 semestra slusala u 1??? Oni kao da hoce da se ljudi ispisuju sa faxa...a tek novi prijemni...bukvalno odvlace ljude...bas sam sinoc gledala sajt Pravnog u NS-u (inace jedini koji 100% primenjuje Bolonju)-krivicno jeste spojeno ali u 2 semestra, gradjansko se u I semestru 2. god uci, a stvarno u II...normalnije nego kod nas...

Оћете Европу? Ето Вам!:lol::heart:

Back