Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li neko zna kada je moguce izvrsiti promenu smera?
KOJI SMER JE PO VAMA NAJLAKSI, tj,na koji ide najvise ljudi? :)

Pa , uvek je medjunarodni vazio za najlaksi, a krivicni kao za najtezi.. mozes da promenis smer, mislim da se samo nesto plati:mrgreen:, menjala je moja drugarica, znam da nije neka procedura. A ako si po bolonji, onda valjda je razlika izmedju ispita minimalna :think:

Ali ja stvarno ne znam sta oni hoce da postignu tim novinama, po nas kobnim?! Sustina Bolonje je da nam olaksa studije, a ne oteza!!! Spojiti gradjansko i stvarno, krivicno, predmete koji su se 4, pa 2 semestra slusala u 1??? Oni kao da hoce da se ljudi ispisuju sa faxa...a tek novi prijemni...bukvalno odvlace ljude...bas sam sinoc gledala sajt Pravnog u NS-u (inace jedini koji 100% primenjuje Bolonju)-krivicno jeste spojeno ali u 2 semestra, gradjansko se u I semestru 2. god uci, a stvarno u II...normalnije nego kod nas...

ja ne bih voleo da slusam bilo koji predmet 2 semestra! zasto bezveze trositi vreme kad moze sve da se stigne i za jedan???

Dali je neko čuo za rokove možda?... Meni su par njih rekli da aprilski rok počinje 15.marta,a junski 15.maja!? Al ništa nema zvanično,a ja sam čula od par njh ...

ja mislim da ce aprilski biti pocetkom aprila i da ce junski poceti 25.maja

Da li je realno u 1 semestar staviti krivicno opsti+posebni deo, kriminologiju/ekonomsko pravo i nasledno??? Krivicno, kao i gradjansko i stvarno su jako obimni predmeti za koje je potrebno duze vreme da se slegnu i da se sklopi celina u glavi. Ako gresim, neka me ispravi starija koleginica/kolega koji su prosli 2. godinu...

ne znam da li je realno jer ne znam sta i koliko se uci iz predmeta u cetvrtom semestru ali ovo do sad je bilo sasvim realno, bar za mene. meni se vise svidja da polazem dva puta po tri predmeta (u januaru i junu) nego da u junu moram da polazem SEST predmeta odjednom.

sto se tice junskog roka, u rasporedu predavanja za cetvrtu godinu, petak, predmet gradjansko procesno, pise da jedan prosefor drzi nastavu od 09.02. do 01.04. a drugi od 01.04. do 22.5. pa zbog toga mislim da ce rok poceti 25.5. ili mozda 22.5.

Pita moja (ne)cenjena drugarica da li moze sa ovim fakultetom i smerom Medjunarodno praFo da se bavi kao pravni zastupnik ili tako neshto u organizacijama koje se bave zashtitom zivotne sredine. ?? :)

Možeš da se baviš bilo kojim smjerom sa bilo čime... Inače više neće niko moći da se bavi zaštitom životne sredine u budućnosti jer su ukinuli taj smjer prošle godine

Izvinjavam se što upadam u vaše studentske teme,ali,baš mi treba pomoć oko jednog pitanja:
elem,da li je učenik oslobođen polaganja prijemnog(dela iz istorije),ako je osvojio 1.,2.,ili 3.mesto na republičkom takmičenju(iz istorije,je l')?Treba mi informacija za beogradski fakultet..Unapred,mnogo hvala!

Poslednja izmena:

Back