Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ма у реду, не спорим ја то што ви причате, само кажем: зар није боље да завршите неки престижни свјетски универзитет за исти новац умјесто Правног у Београду?

ne spamujte, sve ste to mogli u jednoj poruci da napišete, ovako samo nabijate postove
-ово не знам шта значи.

Naravno, profesore treba prisiliti ako imaš npr. 4 na vježbama i seminarski, to je 70 bodova, da ti daju 7 bez odgovaranja, jer čemu onda bodovi?-Значи ли то да било какав дудук који је скупио сијасет бодова, а на испиту не зна ни да бекне, треба да добије у најмању руку 9?

priznaju, ali samo kao osnova za sintetička, a ostale baš briga....
E o tome ja kolega pričam. Dajemo im debele pare.
-Не разумем због чега доводите у везу плаћања и трошкове студија са системом оцењивања и вредновања предиспитних обавеза? Ви, ако хоћете да платите и не мислите имате правни факултет у Крагујевцу или неки приватни.

sledeći put kada počnete da kukate, prvo se malo raspitajte da li sami možete da utičete na to i šta ste dosad uradili. Hoćeš li da neko drugi uvijek rešava tvoje probleme?-Слажем се да сам треба решавати проблеме и борити се за свој интерес, али ја нисам од оних који много кукају!

Naravno, i profesori bi trebali da animiraju studente. Tipa postave koje pitanje, podstaknu raspravu, oni koji raspravljaju dobiju po 5 bodova što je za pola ocjene više....-На факултету који има 2000 студената :-) тешко.

Ja mislim da fakultet mora da napravi nekakav mehanizam da ne moze svako da sakupi 70 bodova, vec samo oni najbolji, koji se trude, pisu seminarske, dobijaju dobre ocene na kolokvijumima... i tu se slazem sa kolegom Kurajber soft...
a kada se to ostvari, naravno, svako ko sakupi 70 ili vise, shodno odgovarajucoj proporciji mora da dobije ocenu bez odgovaranja, jer ju je zaradio svojim prethodnim zalaganjima.

mozda zvuci utopisticki, ali ja ipak mislim da je realno i da bi time mnogim ljudima bilo olaksano studiranje.

Ja mislim da fakultet mora da napravi nekakav mehanizam da ne moze svako da sakupi 70 bodova, vec samo oni najbolji, koji se trude, pisu seminarske, dobijaju dobre ocene na kolokvijumima... i tu se slazem sa kolegom Kurajber soft...
a kada se to ostvari, naravno, svako ko sakupi 70 ili vise, shodno odgovarajucoj proporciji mora da dobije ocenu bez odgovaranja, jer ju je zaradio svojim prethodnim zalaganjima.

mozda zvuci utopisticki, ali ja ipak mislim da je realno i da bi time mnogim ljudima bilo olaksano studiranje.

Ppl, preozbiljno ste me shvatili ;)
Sajber, moderatora nema da ti saopšti zašto se ne praktikuje tako pisanje ;)

Naravno da je takav rad sa učenicima nemoguće, ali svake godine smanjuju za po 200 učenika prijem, dok ne dođe oko cifre 800-1000, bar je tako Sima rekao.
Onda, naravno ne treba davati po 10 ili 20 bodova kao što je to činjeno, nego po bod ili dva, pa kad se javite 50 puta, i zaradite 50 bodova, naravno da se to mora vrednovati. jer, jednostavno, neki ljudi ne mogu da uče napamet. I šta mi znači nabubam knjigu, položim ispit i sutra ništa ne znam...
A što se para tiče, ja samo tražim da nas ne z*******u kada im dajemo tolike pare, jer neću da kupim diplomu, ali ni da čekam po 5-10 sati da dođem na red na ispit zbog niskog broja indeksa. I tako, neko dođe odmoran i svež, i odmah dobra ocjena, a neko mrtav ostane, gladan i žedan čekajući red da polaže...
Samo, svima se prizanju kolokvijumi, i nama se priznaju, ali jok, od prevelike treme i brige na ispitu, ne možeš da se sjetiš da sve pjevaš kao pjesmu i voila

Imam jedno pitanje: da li moze da se posle zavrsetka pravnog fakuleta konkurise za policijskog inspektora i kako?
Naravno da moze, pod uslovom da zelis da citav zivot provedes okruzena lopuzama i svim ostalim sto cini taj posao (sa posebnim osvrtom na kolege ! ).
Prijavis se na konkurs i to je to. Policija ima potrebu za takvim kadrom, stim da ti preporucujem da se specijalizujes za odredjenu oblast (nesto tipa privreda), mada mozes da izguras jos neku godinu kao postdiplomac na policijskoj akademiji (vidi sajt).
Lova je dobra, ali posao je ruzan. Mozda UBPOK ; ...

e svaka cast, cestitam...
kolko dugo si spremao ustavno?? ja polazem kod petrova, ne znam kakav je on????

Pa šta znam, nisam puno, meni je ustavno laganica bila, imao sam 4 kod bulajićke, plus seminarski (doduše nisam ga branio), laka me pitanja zapala (mada sam i ostala znao), i mene i moju drugaricu ke pitala ne duže od nekoliko minuta, jer kad znaš, lagano je....
Meni je ovoustavno - lako jer je knjiga stvarno dobro napisana.
Za 6 je strašno dobra bila, kad je manje važno pitanje može i da ti oprosti, dvijema djevojkama je čak dala 4. listicu!!!
E, i gledajte da ne bubate napamet one istoriske djelove, jednu djevojku je pitala sat vremena nestanak druge juge, i oborila je...
E da, ona sitna slova, pita za 7... Takođe jedna studentkinja je dobila 6, i kao da proba 7 da izvuče, počela je (mislim nezavisno od pitanja, ili je bar pitanje slično, ne sjećam se) da je pita ono o džepnom vetu američkog predsjednika i sl.

Pa šta znam, nisam puno, meni je ustavno laganica bila, imao sam 4 kod bulajićke, plus seminarski (doduše nisam ga branio), laka me pitanja zapala (mada sam i ostala znao), i mene i moju drugaricu ke pitala ne duže od nekoliko minuta, jer kad znaš, lagano je....
Meni je ovoustavno - lako jer je knjiga stvarno dobro napisana.
Za 6 je strašno dobra bila, kad je manje važno pitanje može i da ti oprosti, dvijema djevojkama je čak dala 4. listicu!!!
E, i gledajte da ne bubate napamet one istoriske djelove, jednu djevojku je pitala sat vremena nestanak druge juge, i oborila je...
E da, ona sitna slova, pita za 7... Takođe jedna studentkinja je dobila 6, i kao da proba 7 da izvuče, počela je (mislim nezavisno od pitanja, ili je bar pitanje slično, ne sjećam se) da je pita ono o džepnom vetu američkog predsjednika i sl.

hvala puno, jos jednom svaka cast za desetku... pozz

Ajde ljudi pomagajte!!!!
Znate li kakav je Ignjatovic iz Krivicnog-posebni deo?
Cujem da je izasla nova knjiga. Jel nesto dodato ili izbaceno u odnosu na prethodno izdanje? Zna li iko????:cry:

Ume da bude vrlo nezgodan. Vec sam jednom pao kod njega, a izlazim kod istog 16.06. Povedi racuna o zajednickim karakteristikama, to voli da pita. Pao sam na jako glup nacin jer cikica ocekuje da mu izdeklamujes ono sto je on tog trenutka pozeleo da cuje. Napisao sam dve strane koncepta, a odgovarao sam 15-tak sekundi. Nisam mogao da se setim oblika teske telesne povrede na cemu je on insistirao, tako da nisam imao priliku da odgovaram dalje (isto pitanje), ni drugo, ni trece ...
Sta reci:rtfm:

Back