Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Emilija Bjelic:
recite mi kakav je pravni fax da li posle ima posla i da li je tezak za zavrsiti?
Fakultet ko fakultet-sjedes,ucis i nemas nekih vecih problema.Naidje poneki ispit koji te ubije u pojam ali i to prodje.Neko je fino rekao na ovom forumu-"Sve su te knjige pisane za normalne ljude". E,sad zavisi sta ti volis i sta ti ide,meni se neke drugarice sa medicine kunu da nikad ne bi zavrsile pravo,ja njima da ja nikad ne bi medicinu...:) Sve je to individualno,ali ponavljam,ako si spremna da ucis,prilicno ali ne toliko da se ne moze izdrzati, i ako te materija koliko-toliko zainteresuje,zavrsices ga definitivno. A taj drugi dio pitanja,ima li posla posle faxa-ko to moze znati za bilo koje zanimanje. Sve je to kako se ko snadje,sreca,veze i sl. Ali nama je nas profesor na 1. godini rekao : "Za grobare i pravnike ce uvijek biti posla.." :) pozz

AKHENATON:
Nisam ni znao da postoje sve te silne takse na drugim fakultetima. Ja sam na Filozofskom u Nisu, na budzetu se prijava nista ne placa, i uvek mogu da prijavim koliko god ispita hocu. Tek ako neki ispit padnes 4 puta (ne pojavljivanje se ne racuna) placas 500 din za prijavu tog ispita, ali to inace niko ne placa jer svi navedu u prijavi da im je na primer 3 put iako je 7-8, jer to niko ne proverava. Samofinansirajuci placaju prijavu 100din po ispitu.

eeee vala kod nas na pravnom nije bitno sta ti napises u prijavi vec ono sto je u kompjuteru ;)
tako da deruuuuuu .... a to racunanje da li si izasao ili se uopste nisi pojavio zavisi od profesora do profesora ... ( na niskom pravnom) neki racunaju a neki ne... meni je bilo ne verovatno da je tako ali na zalost jeste :(

j.sander:
pa da... verovatno su zbog toga pomerili :x ... A jel neko moze da mi kaze koje ispite i kod kog profesora na drugoj godini je najlakse poloziti? :confused:
Definitivno najlakse PORODICNO kod KOMARKE. Za 2. mjesto je mrtva trka nasledno kod Antica i po mom misljenje ekonomija kod Jovanovicke. Ostala 3 ispita su malo problematicnija,bar su meni,stvarno mozda kod Jelica,ustavno-u principu ti je svejedno,mozda kod Petrova,a za krivicno preporucujem Stojanovica.

Mene samo interesuje da li je normalno da moji profani iz gimnazije meni kazu ne upisuj sine pravo,to je glupo,samo se uci napamet...?! A ovde kazu nije to bubanje...Stvar je u tome sto sam ja pm smer a ipak su svi jednodusni u oceni da sam talenat za drustvene nauke,elokventan itd. Isao sam i na pro orijentaciju i oni su mi rekli da je pravo za mene ono pravo :D Za posao kazu nemoj da se brines,tacno je upise njih 1400 ali iz te generacije zavrshi samo 200(i to je diskutabilno) :shock: Tako da...Ne znam...Kakav je prijemni? Saznao sam da moram da spremim sve 4 god istorije za dj smer,i to iz knjige da se spremam...Pomagajte ljudi moji :roll:

Bas je bezveze vise pricati o tome. Ako ti nisi siguran da hoces d aupises pravni fakultet, i trazis savete, onda znaci da to bas i ne volis! I kraj price. Uvek ce se naci i neko ko ce reci da je biologija glupost, hemija...da se buba..i sl, pa cak i onih koji ce reci da samo ludaci zavrsavaju medicinu.. Tako da razmisli dobro, i razgranici sta hoces u zivotu!

Jos jedan odgovor.. Ko misli da je druga godina opustena kao prva, grdno se vara! Porodicno je laka materija, poznata svima, Komarka je super... ali ostali predmeti treba bas da se spremaju! Nemoj te da se opustate, jer je druga godina mnogo teza u odnosu na prvu!

Da li bi neko mogao da mi odgovori po kom udžbeniku ispituju Političku ekonomiju? Za septembar sam izvukla Labusa, i spremala sam po njegovom udžbeniku, sad ne znam koga ću izvući, i zabrinula sam se da drugi profesori možda ne ispituju po njegovom udžbeniku, a za njega teško da će mi zameniti :? Hvala vam

Micotakis:
Bas je bezveze vise pricati o tome. Ako ti nisi siguran da hoces d aupises pravni fakultet, i trazis savete, onda znaci da to bas i ne volis! I kraj price. Uvek ce se naci i neko ko ce reci da je biologija glupost, hemija...da se buba..i sl, pa cak i onih koji ce reci da samo ludaci zavrsavaju medicinu.. Tako da razmisli dobro, i razgranici sta hoces u zivotu!
Uopste ne citash sta sam napisao...Nisam ja rekao da je to bezveze,vec neko sasvim drugi...A zasto da ne trazim savete?Ti si bila sveznajuca i nikog nista nisi pitala,samo si tek tako upisala pravni fax?!A sa druge strane kako mozes govoriti o tome da li ja to volim ili ne...Kako mogu voleti kad i ne znam sta je to,to sto mi neko kaze,pa vidis bices advokat,sudija,ili sta vec,nista mi nije rekao...

tarabica:
Da li bi neko mogao da mi odgovori po kom udžbeniku ispituju Političku ekonomiju? Za septembar sam izvukla Labusa, i spremala sam po njegovom udžbeniku, sad ne znam koga ću izvući, i zabrinula sam se da drugi profesori možda ne ispituju po njegovom udžbeniku, a za njega teško da će mi zameniti :? Hvala vam

Svi profesori ispituju iz Labusove knjige.

Ako ne znas sta su prava, nemoj ni da ih upisujes! Ok su saveti, ali ta pitanja su na ovom forumu postala svaki drugi post, a pri tom se svode na isto :Jel istina da se na pravnom buba? Reko mi tata, rekla mi komsinica, strina, tetka... Malo procitajte ostale postove, tu vam je i zvanicni sajt pa pogledajte predmete, vidite o cemu se radi..materija.. A ne samo "buba se, ne buba se.. nemoguce zavrsiti..i slicne gluposti?" Toliko je to cesto..da vise niko i ne odgovara na to!

Ne brini, pa samo jedna knjiga postoji. Doduse, ja sam polagala iz stare Labusove. I svi su najavljivali neku zajednicku knjigu Aleksandre, Begovica i Labusa... Znaci ipak je samo Labus autor nove?

Back