Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
slatko volim :)):
Meni ovo nije jasno :shock: Je l ovo vazi za svaki prijavljeni put, ili samo kad smo izasli na ispit..?!
mislim, imam ispit da sam prijavljivala 3-4 puta, a izasla sam samo jednom na njega...Ne kapiram...Izgleda da se racuna svaki prijavljeni put :?

Uzas!! Kakva fora da nam uzmu jos para :evil:

Pa da,svaki prijavljeni put se racuna... nebitno je to sto nisi izasla...
To vazi i za nas po starom statutu,jel da :?:

Danas sam licno pitala na salteru, znaci svako prijavljivanje se racuna, boli kretene uvo da li si ti izasao ili ne na ispitu. Da je tako, ne bi mogli zgrnuti velike pare. Poznato je njima da studenti na budzetu prijavljuju sve ispite, i sad su nas samo cekali da nam to naplate.
Sva sreca da nisam imala tu naviku da prijavljujem ustavno, ali sve ostale ispite sam stalno kompletno prijavljivala posto me nista ne kosta... E nemam rechi..kreteni.. Pazi , kad je i ono tetkica sa saltera (jedina ok) kolutala ocima kad je rekla to. Mada ne verujem da bi se bunila povecanju plate!

I da..ljudi... ako ikom nesto znaci, ne oslanjajte se nikako na oktobar 2, jer po danasnjim pricama na faxu, nece ga biti. Naime, Voja Stanimirovic je rekao da Bolonja ne dozvoljava oktobar 2, a mi po starom statutu.. mozda i dobijemo pod uslovom da se za to debelo izbori studentski parlament!

Danas sam prvi put bila u onoj nasoj novoj fensi citaonici - samo sam cekala da me neko zaustavi na ulazu i kaze:"Koleginice,je li vi imate uplaceno vrijeme za koriscenje citonice?" :) E,stvarno su je sredili,nema sta,dok sam ja bila dolazio dekan sa nekim ljudima i vodio ih u obilazak,pokazivao stolove i stolice...zabavan prizor,sve u svemu. Mada je meni malo cudno bez onog ofucanog poda i razvaljenih stolica...na svasta se covjek navikne!:) A za ovo 4. prijavljivanje- mislim da je to posredno uvodjenje placanja zaostalih ispita za studente koji su na budzetu. Probali su otvoreno pa im nije upalilo,prevelik otpor,sta li, pa su sad ovako izokola ubili dvije muve jednim udarcem!!!! Mislim,vecina ljudi kojima ja ostao neki ispit su ga prijavljivali i za jun i za septembar,a onda mozda izasli u oktobru i pali, pa ce za polaganje u januaru morati da se isprse,koga briga sto su oni regularno upisali narednu godinu o trosku drzave... Komedija! Ajde da su rekli posle 3 padanja pa da shvatim ali posle 3 prijavljivanja... Uzas!

Ne mogu da verujem!
Nije mi jasno, jel to vazi retroaktivno???!!!
Kako ja sad da izbrojim, nema sanse!!!
Mada ne sumnjam da oni broje vec par godina svima nama, cekali su da se nakupiiii, pa onda da uzmu lovu!!!

Jos nesto, znate li jel se obnova placa odjednom ili u 2 rate?!
pozz

Nravno da vazi za sve, pa nece valjda samofinansirajuce da oslobode od toga???

I da.. jel to samo 700 dinara.. ili ovi koji placaju ispit (samofinansirajuci, koji su obnovili) + 600 za regularnu prijavu?

Katta, ovo je sa zvanicnog sajta o uplati :

OBNOVA GODINE ZA ŠKOLSKU 2006 / 2007. GODINU ZA SAMOFINANSIRAJUĆE STUDENTE I STUDENTE KOJI SE FINANSIRAJU IZ BUDžETA, OBAVLjAĆE SE od 12. septembra do 16. oktobra 2006. GODINE od 8 do 13 časova na SVIM ŠALTERIMA i dežurnom šalteru do 17 časova.

Cena obnove iznosi 30.000,00 dinara. Iznos može da se uplati u dve rate, prva rata prilikom upisa u iznosu od 15.000,00 dinara a ostatak iznosa može da se uplati u 4 dela do 15. januara 2007. godine.

superw:
NE dodje te 1300!!!
Placas onoliko koliko pise: 700 (i 900 apsolventi).
Mozda je tako ali to nije logicno mada je pravednije. Ispada da se samofinansirajuci za 4. prijavljivanje "kaznjavaju" samo sa +100 dinara jer bi svakako platili 600,dok se ovi sa budzeta "kaznjavaju" sa +700 din jer inace ne bi platili nista... Nemam ja dovoljno inteligencije za ovo,odustajem...

bananice--pa to je zato sto su verovatno "provalili" da ljudi sa samofinansiranja placaju ispite- pa prijave samo 1-2 (oniliko koliko realno mogu da nauce za jedan rok), a sa budzeta su ljudi prijavljivali po 5-6-7 ispita jer je dzabe , a izadju na 1-2 po roku...eto zato...verovatno
Ma sve ja to kapiram,ali se onda ovaj "namet" svede na ono sto sam rekla u nekom prethodnom komentaru - posredno placanje zaostalih ispita za studente sa budzeta!!!! A to je upravo ona odluka koju je dekan velikodusno ukinuo i koja stoji na sajtu uokvirena,podebljana,vec 2 mjeseca! Jer ako imamo 3 regularna roka u toku godine za ispite koje slusamo na toj godini,a to su junski,septembarski i oktobarski,znaci da ce cetvrto prijavljivanje u januaru biti prijavljivanje zaostalog ispita!!! Formalna logika,sto bi rekli neki nasi profesori....

bananice--meni bas juce jedna drugarica/koleginica rece da je ta odluka ukinuta samo za jun-sept-okt., a da u januarskom roku studenti sa budzeta placaju prijavu za zaostale ispite...to je to ..
kako god, oni sad uveli...nemaju ni malo stida ni srama :evil:
prijava ispita u Kragujevcu i Novom Sadu je 300 din., a u Bg-u im je i 600 din., MALO !!!!! :evil:

Onaj privatni Union jos ce da ispadne jeftiniji od drzavnog :?

bananice--meni bas juce jedna drugarica/koleginica rece da je ta odluka ukinuta samo za jun-sept-okt., a da u januarskom roku studenti sa budzeta placaju prijavu za zaostale ispite...to je to ..
kako god, oni sad uveli...nemaju ni malo stida ni srama :evil:
prijava ispita u Kragujevcu i Novom Sadu je 300 din., a u Bg-u im je i 600 din., MALO !!!!! :evil:

Onaj privatni Union jos ce da ispadne jeftiniji od drzavnog :?

Ne bas... Tj. zavisi koja si generacija. Ovi sto sada upisuju placaju , zavisno od nacina placanja 1300 ili 1500 E.
BTW, kod nas je 5 E prijava (u dinarskoj protivvrednosti) kada izadjes drugi put na ispit, s tim sto se nepojavljivanje na ispitu ne racuna (znaci samo ako odustanes ili padnes placas).

Tako je, izmisljeno je radi studenata s budzeta..jer mi ne placamo, pa prijavljujemo najcesce sve. A kako svakog roka prijava poskupljuje za 100 dinara do januarskog mozda i zaokruze na 1000dinara.
Ok da su uveli za 4-o padanje, ali za prijavljivanje..pa to nema nigde!
Moja drugarica u Nisu na Geografiji , kad je obnovila godinu placala 50 dinara po ispitu!!!
Da ne pricam da na mnogim fakultetima ne postoji uslovno prijavljivanje..zbog koga mnogi obnove godinu! Zaostane ispit, ne poloze ga, i onda im propadne rok, a mozda bi nesto dali iz naredne godine :-(

Micotakis:
Tako je, izmisljeno je radi studenata s budzeta..jer mi ne placamo, pa prijavljujemo najcesce sve. A kako svakog roka prijava poskupljuje za 100 dinara do januarskog mozda i zaokruze na 1000dinara.
Ok da su uveli za 4-o padanje, ali za prijavljivanje..pa to nema nigde!
Moja drugarica u Nisu na Geografiji , kad je obnovila godinu placala 50 dinara po ispitu!!!
Da ne pricam da na mnogim fakultetima ne postoji uslovno prijavljivanje..zbog koga mnogi obnove godinu! Zaostane ispit, ne poloze ga, i onda im propadne rok, a mozda bi nesto dali iz naredne godine :-(

Nisam ni znao da postoje sve te silne takse na drugim fakultetima. Ja sam na Filozofskom u Nisu, na budzetu se prijava nista ne placa, i uvek mogu da prijavim koliko god ispita hocu. Tek ako neki ispit padnes 4 puta (ne pojavljivanje se ne racuna) placas 500 din za prijavu tog ispita, ali to inace niko ne placa jer svi navedu u prijavi da im je na primer 3 put iako je 7-8, jer to niko ne proverava. Samofinansirajuci placaju prijavu 100din po ispitu.

Ovo je strasno! Postalo me strah da vise i pogledam u obavestenje! Sve je gore i gore!
Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu ni samofinansirajuci studenti ne placaju prijavu ispita ( samo ukoliko PADNU (a ne prijave) 3 put onda placaju oko 600 dinara )! A oni inace DOBIJAJU KNJIGE! A na nasem? Ja mislim da platis vazduh, jer ni najosnovnije uslove ne mozes da dobijes, a jos te opaljuju po dzepu non-stop! A sad bi i po dzepu studenata sa budzeta! Razumela bih da je u pitanju svako 4-to PADANJE, a NE PRIJAVLJIVANJE! Ej, ne mogu da verujem! To nema nigde!

Back