Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Treća sam godina gimnazije. Želela bih da studiram nešto što ima veze sa kriminalistikom, pa sam saznala da je moguće u trećoj godini Pravnog fakulteta moguće izabrati takav smer (kriminalistika).. Pa sam htela da proverim da li je to tačno i koliko je teško? Razmišljala sam i o policijskoj akademiji, ali sam veoma loša u fizičkim aktivnostima, pa se nadam da toga na ovom faksu nema.. :super:

imas na II kriminoogijjuu, na III kriminalistiku, na IV sudsku medicinu i org. kriminal
to su najlaksi predmeti, sa smera (sem na II gde je prof. problem) i ako hoces da se bavis time, nemoj upisivati pravni, nema to veze sa vezom
a i nadam se da nisi odlucila da se bavis time gledajuci CSI serije

imas na II kriminoogijjuu, na III kriminalistiku, na IV sudsku medicinu i org. kriminal
to su najlaksi predmeti, sa smera (sem na II gde je prof. problem) i ako hoces da se bavis time, nemoj upisivati pravni, nema to veze sa vezom
a i nadam se da nisi odlucila da se bavis time gledajuci CSI serije
Немој тако о нашем Игњатију. :D

Добар је; хоће да помогне, само много воли да оговара. :mrgreen:

Znam da to nema nikakve sličnosti sa serijom.. To mi je više porodično, samo što su moji završavali akademiju, a ja baš nisam za to.. :)
Овако.....

Када завршиш факултет, на твојој дипломи пише који си стручни смер одабрала.

Ако си изабрала фамозни - правосудно-управни, можеш да будеш чак и полицијски инспектор
надлежан за сузбијање криминалитета.

Бар нам је тако Игњатовић из Криминологије рекао, да бирамо испите попут Организованог криминалитета,
Права извршења кривичних санкција, итд.... Да ће нам ти испити додатно олакшати могућност рада у правосудним
органима.

Treća sam godina gimnazije. Želela bih da studiram nešto što ima veze sa kriminalistikom, pa sam saznala da je moguće u trećoj godini Pravnog fakulteta moguće izabrati takav smer (kriminalistika).. Pa sam htela da proverim da li je to tačno i koliko je teško? Razmišljala sam i o policijskoj akademiji, ali sam veoma loša u fizičkim aktivnostima, pa se nadam da toga na ovom faksu nema.. :super:

Moguće je Frooog, ali po novom nastavnom planu u drugoj godini se opredeljuješ za smer! z:)
Mislim da bi državni Pravni fakultet bio dobar izbor za tebe! z;)

Ovde ti je sajt, pa pogledaj koji predmeti i smerovi postoje! z:)
http://www.ius.bg.ac.rs/

Poslednja izmena:
Pozdrav. Htela bih da se raspitam o fakultetu. Videla sam da dosta vas komentarise pa verovatno ima nekog ko moze da mi odgovori na neka pitanja. Sta se polaze ove godine na prijemnom? Da li je ovo zasta toooliko tezak fakultet? Koliko se otprilike uci za jedan ispit ( mislim koliko strana)? Da li imas dovoljno vreme da spremis? Kakvi su predmeti? Jel su vezani puno za ustav? Jel su zanimljivi ili suvoparni? Hvala unapred. :)

Pozdrav. Htela bih da se raspitam o fakultetu. Videla sam da dosta vas komentarise pa verovatno ima nekog ko moze da mi odgovori na neka pitanja. Sta se polaze ove godine na prijemnom? Da li je ovo zasta toooliko tezak fakultet? Koliko se otprilike uci za jedan ispit ( mislim koliko strana)? Da li imas dovoljno vreme da spremis? Kakvi su predmeti? Jel su vezani puno za ustav? Jel su zanimljivi ili suvoparni? Hvala unapred. :)

evo ja da ti kazem za ove sa I god.
na prijemnom polazes istoriju, srpski i ustav, fax izdaje onaj prirucnik, to uzmes i odatle vezbas srpski, istoriju ucis sve 4 knjige sa drustvenog, moj savet- nauciti prvu i trecu godinu od a do s, iz druge nemanjice znati u prste, ko je kome sin brat zena, ko je kakvu titulu imao, pogotovo oni sa vise titula, to obaavezno dobro nauciti, iz 4te godine dolazi 1 ili 2 pitanja tako da ti je ona manje vise nebitna i nju citaj bas ako stignes. Ustav iz knjige i prirucnika, rekla bih da se ponavljaju pitanja, i ako si u mogucnosti idi na pripreme, dosta izbace gradiva tamo, mada te pripreme nisu neophodne (ja sam ti zivi dokaz :lol: )

sto se tice ispita, u prvom semestru imas 3-uvod, rimsko i tradiciju u drugom 4-ustavno, istoriju, integracije i sociologiju
rimsko ima oko 450 strana, uvod 350, tradicija 320, ustavno 600, istorija oko 300, integracije 250 i sociologija oko 400 :lol:
vremena imas dovoljno, ali ako na vreme krenes, ako se zezas onda si u problemu ali sve se moze stici... dal su zanimljivi predmeti, to je relativno, meni je rimsko bilo super a opet masa ljudi odustaje od faxa bas zbog tog ispita, tradicija ti je kao zanimljiva istorija, meni isto skroz simpatican predmet, ali zato me je uvod ubio u pojam, on mi je najtezi, a opet imas ne mali broj ljudi koji su by now samo njega polozili, tako da sve zavisi od coveka do coveka :lol:
ovi iz drugog semestra deluju lakse od ovih iz prvog, ustavno jeste obimno ali je čitljivo, dosta stvari je vec poznato, istorija k'o istorija, meni zanimljiva; integracije lagane, sociologija smara ali nije nemoguce nauciti je :)
ako te jos nesto zanima, pitaj :)

3god.imam knjigu od lilica koja sadrzi upravno i upp.ja sam poslovnopravni smer i zanima me da li treba da ucim upp ili samo prvu polovinu knjige,jer izlazim samo na upravno pravo.
bukvalno jedni mi kazu datreba,drugi da ne treba..
trec lik mi je reko da trebaju samo neka pit na iz upp.
?
?
?
?
?
?
?
:))

3god.imam knjigu od lilica koja sadrzi upravno i upp.ja sam poslovnopravni smer i zanima me da li treba da ucim upp ili samo prvu polovinu knjige,jer izlazim samo na upravno pravo.
bukvalno jedni mi kazu datreba,drugi da ne treba..
trec lik mi je reko da trebaju samo neka pit na iz upp.
?
?
?
?
?
?
?
:))
УПП је испит који је стриктно везан за мој смер - правосудно-управни.
Дошао је на место Права привредних преступа и прекршаја, који су по старом плану били резервисани за шести семестар за правосудну групу.
Уосталом, погледај и сама план испита на основним академским студијама:
http://www.ius.bg.ac.rs/info/NASTAVNI PLAN OSNOVNIH AKADEMSKUH STUDIJA 2011.htm
Нелогично је да спремаш тај испит који није резервисан за твоју пословно-правну групу, а и не спада у групу обавезних шест предмета који се морају положити
(КПП, Интелектуална, Облигације, МЈП, Компанијско, и Управно - без Процесног).

УПП је испит који је стриктно везан за мој смер - правосудно-управни.
Дошао је на место Права привредних преступа и прекршаја, који су по старом плану били резервисани за шести семестар за правосудну групу.
Уосталом, погледај и сама план испита на основним академским студијама:
http://www.ius.bg.ac.rs/info/NASTAVNI PLAN OSNOVNIH AKADEMSKUH STUDIJA 2011.htm
Нелогично је да спремаш тај испит који није резервисан за твоју пословно-правну групу, а и не спада у групу обавезних шест предмета који се морају положити
(КПП, Интелектуална, Облигације, МЈП, Компанијско, и Управно - без Процесног).

to sam i ja mislila,al sam sad u fazonu da mozda pita neki slucaj,il neko pitanje zbog ovakvih odgovora:
http://forum.mojepravo.net/viewtopic.php?f=3&t=181&p=464734#p464734
a ako ne moz da otvoris:
Kada polazes Upravno ucis sve, i Upravno procesno.

jesi siguran,svi su mi rekli da upravno procesno polazu samo oni sa tog smera,al pitacu i asistente...

Naravno da sam siguran, polozio sam u junskom roku i Upravno i Upravno procesno. Na Upravnom sam imao 2 od 3 pitanja iz procesnog. Kada polazes Upravno ucis sve, kada polazes Upravno procesno ucis samo procesno.

- - - - - - - - - -

mislim se dal ubacuju poneko pitanje ili potpitanje iz upp???

to sam i ja mislila,al sam sad u fazonu da mozda pita neki slucaj,il neko pitanje zbog ovakvih odgovora:
http://forum.mojepravo.net/viewtopic.php?f=3&t=181&p=464734#p464734
a ako ne moz da otvoris:
Kada polazes Upravno ucis sve, i Upravno procesno.

jesi siguran,svi su mi rekli da upravno procesno polazu samo oni sa tog smera,al pitacu i asistente...

Naravno da sam siguran, polozio sam u junskom roku i Upravno i Upravno procesno. Na Upravnom sam imao 2 od 3 pitanja iz procesnog. Kada polazes Upravno ucis sve, kada polazes Upravno procesno ucis samo procesno.

- - - - - - - - - -

mislim se dal ubacuju poneko pitanje ili potpitanje iz upp???
Имам регистрован налог, хвала у сваком случају. ;)
Колега који је написао овај пост је са мог смера.
Значи, када је изашао на Управно, он је самим тим одговарао и на испит са свог смера, УПП-а.
Он је обухватио комплетно градиво, оно које је потребно за своју групу, и оно које је стандардно (Управно) које се тражи за све студенте.
Слична ствар као и у вези Грађанског или Кривичног - две књиге/два градива, само што је овде једна књига, која обухвата две целине,
али резултат је једна оцена, зато је и имао 2 питања из једне области, једно из друге.
Ви учите само Управно, без икакве ''интервенције'' другог градива.

Poslednja izmena:
ok to sam i pretpostavila,nego sam ja pre toga 20 puta rekla koji sam smer,a on me ubedjuje u isto...
u svakom sl hvala;):*
Мислим, ти можеш да питаш и Лилића у вези учења УПП, али сам сигуран да би добила исти одговор, само на ''мало необичан начин'' :lol:
ако знаш на шта мислим. ;)

Шалу на страну, нема на чему.
Поздрав.

Мислим, ти можеш да питаш и Лилића у вези учења УПП, али сам сигуран да би добила исти одговор, само на ''мало необичан начин'' :lol:
ако знаш на шта мислим. ;)

Шалу на страну, нема на чему.
Поздрав.

izvini al isapde da nismo u pravu.pitanja kod lilica za upravno idu do 589 str njegove knjige sto znaci da obuhvata i upp.radosti moje:lol:
http://www.ius.bg.ac.rs/prof/Materijali/lilste/nastava.html

Postovane kolege iz Srbije, dolazim iz Splita sa fakulteta Forenzike, pisem diplomski rad iz podrucja kombinirano kriminologija+etika, i uglavnom trazim knjigu Djordja Ignjatovica-Kriminologija, koju sam dobio kao preporuku. Nemogu kod sebe u knjiznici tu knjigu naci, a vidio sam da profesor predaje na pravnom fakultetu u Beogradu, pa me zanimalo moze li mi tko proslijediti elektronski tu knjigu? BIo bih vam jako zahvalan.

Veliki pozdrav iz Dalmacije!

izvini al isapde da nismo u pravu.pitanja kod lilica za upravno idu do 589 str njegove knjige sto znaci da obuhvata i upp.radosti moje:lol:
http://www.ius.bg.ac.rs/prof/Materijali/lilste/nastava.html
Ево шта пише у његовом документу под називом - ''Обавештење за студенте о полагању испита из Управног права и Управно процесног права'':

''UPRAVNO PROCESNO PRAVO polažu svi studenti upravno-pravosudnog smera i to:
• Studenti koji su položili Upravno pravo, izlažu dve teme, po sopstvenom izboru, sa utvrđenog spiska ispitnih pitanja.
• Studenti koji nisu polagali Upravno pravo, odgovaraju (izvlače) dva ispitna pitanja, sa utvrđenog spiska ispitnih pitanja za Upravno procesno pravo (spisa od 42 pitanja) koja su istaknuta na web sajtu Pravnog fakulteta (www.ius.bg.ac.rs).
Napomena: Studenti koji polože Upravno procesno pravo, na ispitu iz Upravnog prava ne odgovaraju na pitanje iz Upravno procesnog prava tj. odgovaraju 2 od 3 ispitna pitanja.''

Закључак: Изврши компарацију онога што добијате у оквиру екипе која не спада у правосудни смер, са оним што је обавезно за нас (УП + УПП као посебан, сепаратан испит), и
погледај ко је више (и боље) добио, тј чија је радост већа. :lol:
Факс нам је прворазредни циркус. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Da li neko zna koji su grafici obavezni kod Begovica? Ja sam stariji student, prvi put izlazim na Ekonomiju... Svaka sugestija o prof. Beogovicu bi mi dobro dosla....:)
Kakav je prema starijim studentima?

Trazi grafike. Prijatan je kada krenes da odgovaras, ali dok ne pocnes je izuzetno nervozan. Pogleda koncept, vidi grafike koje ne moras bas najpreciznije da uradis - tolerise par gresaka, ali je i najzahtevniji od profesora koji ispituju Ekonomiju. Vidim da je pitanje jos od januara, pa se nadam da ti ovi utisci i nece biti potrebni :)

Back