Pozdrav. Htela bih da se raspitam o fakultetu. Videla sam da dosta vas komentarise pa verovatno ima nekog ko moze da mi odgovori na neka pitanja. Sta se polaze ove godine na prijemnom? Da li je ovo zasta toooliko tezak fakultet? Koliko se otprilike uci za jedan ispit ( mislim koliko strana)? Da li imas dovoljno vreme da spremis? Kakvi su predmeti? Jel su vezani puno za ustav? Jel su zanimljivi ili suvoparni? Hvala unapred.
evo ja da ti kazem za ove sa I god.
na prijemnom polazes istoriju, srpski i ustav, fax izdaje onaj prirucnik, to uzmes i odatle vezbas srpski, istoriju ucis sve 4 knjige sa drustvenog, moj savet- nauciti prvu i trecu godinu od a do s, iz druge nemanjice znati u prste, ko je kome sin brat zena, ko je kakvu titulu imao, pogotovo oni sa vise titula, to obaavezno dobro nauciti, iz 4te godine dolazi 1 ili 2 pitanja tako da ti je ona manje vise nebitna i nju citaj bas ako stignes. Ustav iz knjige i prirucnika, rekla bih da se ponavljaju pitanja, i ako si u mogucnosti idi na pripreme, dosta izbace gradiva tamo, mada te pripreme nisu neophodne (ja sam ti zivi dokaz

)
sto se tice ispita, u prvom semestru imas 3-uvod, rimsko i tradiciju u drugom 4-ustavno, istoriju, integracije i sociologiju
rimsko ima oko 450 strana, uvod 350, tradicija 320, ustavno 600, istorija oko 300, integracije 250 i sociologija oko 400

vremena imas dovoljno, ali ako na vreme krenes, ako se zezas onda si u problemu ali sve se moze stici... dal su zanimljivi predmeti, to je relativno, meni je rimsko bilo super a opet masa ljudi odustaje od faxa bas zbog tog ispita, tradicija ti je kao zanimljiva istorija, meni isto skroz simpatican predmet, ali zato me je uvod ubio u pojam, on mi je najtezi, a opet imas ne mali broj ljudi koji su by now samo njega polozili, tako da sve zavisi od coveka do coveka

ovi iz drugog semestra deluju lakse od ovih iz prvog, ustavno jeste obimno ali je čitljivo, dosta stvari je vec poznato, istorija k'o istorija, meni zanimljiva; integracije lagane, sociologija smara ali nije nemoguce nauciti je

ako te jos nesto zanima, pitaj