Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U pravu je bezibre!, u najgorem slucaju otvaraju se nova mesta u 2. krugu...

Ja moram da se pohvalim da sam na budzetu (:

A pitanja iz ustava...
Gde je doneta Deklaracija prava coveka i gradjanina?
Najvisi pravni akt federalne jedinice
Ustav u formalnom smislu je
U parlamentarnom sistemu parlament ima ___ funkciju
Vladu u Srbiji bira__
Koje od navedenih prava su licna prava (pa ponudjeno valjda pravo na slobodu veroispovesti, i jos 2)\
Po nacinu promene ustavi se dele na
Vlaast u kojoj predstavnixi neposredno izabrani od naroda imaju suverenu vlasta naziva se__ demokratija...

I ne mogu da se setim vise, to je sto sam ja imala ...

ma upasces na kraju se organizuje licitacija za slobodna mesta i svi koji dođu upadnu

dajte neka pitanja iz ustava baš me zanim?

Ja sam imao :

1)Prvi moderni pisani ustav je donet __________ (drzava i godina )
2)Konfederacija je __________________ ( odgovor je savez drzava )
3)Predsednika Republike bira ______________
4)Vlada Srbije ima _______________ funkciju
5)Po zakonodavnom postpupku se menja __________________ ( mislim da je odgovor meki ustav )

Zatim je bilo pitanje o socioloskom pojmu ustava , o ustavnom sudu i o licnim pravima .

U pravu je bezibre!, u najgorem slucaju otvaraju se nova mesta u 2. krugu...

Ja moram da se pohvalim da sam na budzetu (:

A pitanja iz ustava...
Gde je doneta Deklaracija prava coveka i gradjanina?
Najvisi pravni akt federalne jedinice
Ustav u formalnom smislu je
U parlamentarnom sistemu parlament ima ___ funkciju
Vladu u Srbiji bira__
Koje od navedenih prava su licna prava (pa ponudjeno valjda pravo na slobodu veroispovesti, i jos 2)\
Po nacinu promene ustavi se dele na
Vlaast u kojoj predstavnixi neposredno izabrani od naroda imaju suverenu vlasta naziva se__ demokratija...

I ne mogu da se setim vise, to je sto sam ja imala ...

I ja sam na budzetu. :D

Može li mi neko napisati nekoliko pitanja iz istorije i srpskog jezika,čisto da vidim kako izgledaju pitanja jer sledeće godine planiram da upišem prava?:):):)

Pa pitanja iz istorije su ti tipa kada je bila neka bitka, ko je sproveo neke reforme, kada je donet neki zakonik itd. Uglavnom sve ono sto ima i u knjizi, mada ne bas mnogo opsirno. Iz prve god. ima najvise pitanja (skoro pola) i tu se malo vise detaljise. Sto se srpskog tice, pitanja iz gramatike su nesto teza od onih na prijemnom za srednju skolu, a knjizevnost je prepoznavanje dela i likova na osnovu opisa...:D

E ljudi imam pitanje za starije kolege (a i za brucoše): da li se dešavalo ranije da ljudi odustanu sa budžeta? I koliko mjesta se uprazni otprilike, tj. za koliko se pomjeri? I šta im ono znači da 9. ima prozivka za eventualno upražnjena mjesta i za budžet i za samofinansiranje? Ko tu treba biti prisutan? Ovi sa liste čekanja? Kakve onda budžet ima veze sa tim? :O Pitanje za Rimman: koliko daleko si od budžeta?

Nadam se da ću dobiti neke odgovore. Hvala unaprijed. Poz ;)

Back