Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ni meni nije bilo lako kad sam video da treba 45 bodova.Jedva cekam da prodje ovaj prijemni,muka mi je od njega.Kad sam predavao prijavu na faksu za prijemni,oko mene sve ljudi sa 40 bodova iz srednje,plus sto su poceli da uce pre 5 meseci,a ja 5 dana pre prijemnog kao otvorio zbirku i poceo da ucim:mrgreen:

Srpski sam ucio nekih mesec dana - dva . Knjizevnost mi ide dobro , samo su pesmice mali ( malo veci :sad2: ) problem . Gramatiku znam 50-50 . Iz srpskog mi je cilj makar da maznem nekih desetak bodova .

Ustav je najlaksi . Ako ste bili na pripremama na faks , naucite samo ono sto je profesor izdiktirao , sva pitanja ce biti odatle . Tu racunam nekih 8-9 bodova ( a uz malo srece , svih 10 poena ) .

E sad , istorija . . . To sam poceo danas da ucim ( 2 dana pred prijemni ) , pa koliko stignem do ponedeljka ... :mrgreen: Tu mi je cilj makar 2-3 poena da skupim :neutral:

Sve ukupno , racunam da cu imati 28 iz skole , i negde oko 15 - 17 na faksu + ako strefim nesto na srecu . Valjda ce 40 biti dosta da se upadne ... Briga me i za budzet i sve , samo da vidim moje ime na rang listi , makar bio zadnji na istoj .

Au znaci ima neko i manje bodova od mene(ja sam mislio da sam sa najmanje bodova).Ja imam 28,najlaksa mi je istorija,jer je obozavam i ekstra mi ide,srpski tu i tamo,knjizevnost znam , gramatiku ne,ustav nije tezak.Ma samo da uzmem 30-35 bodova da se osiguram da upadam,posto sam poceo da ucim pre 5 dana.Koji si broj prijave,kad polazes u ponedeljak.

Ja sam 85 broj,u 8h ujutru..:( Meni je istorija ok,samo me nerviraju godine,gramatiku ne znam bas najbolje,knjizevnost mi je opusteno,a i ustav ce valjda biti ok,uboscu valjda nesto.. :)

Srpski sam ucio nekih mesec dana - dva . Knjizevnost mi ide dobro , samo su pesmice mali ( malo veci :sad2: ) problem . Gramatiku znam 50-50 . Iz srpskog mi je cilj makar da maznem nekih desetak bodova .

Ustav je najlaksi . Ako ste bili na pripremama na faks , naucite samo ono sto je profesor izdiktirao , sva pitanja ce biti odatle . Tu racunam nekih 8-9 bodova ( a uz malo srece , svih 10 poena ) .

E sad , istorija . . . To sam poceo danas da ucim ( 2 dana pred prijemni ) , pa koliko stignem do ponedeljka ... :mrgreen: Tu mi je cilj makar 2-3 poena da skupim :neutral:

Sve ukupno , racunam da cu imati 28 iz skole , i negde oko 15 - 17 na faksu + ako strefim nesto na srecu . Valjda ce 40 biti dosta da se upadne ... Briga me i za budzet i sve , samo da vidim moje ime na rang listi , makar bio zadnji na istoj .

Ma srecom ima ono zaokruzivanje pa ce mo tu da nabodemo poneki bod.:mrgreen:

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/195557/I-po-tri-kandidata-za-mesto
Poslednja informacija...Znaci da svi imamo realne sanse da upadnemo!!!

Ja sam naucila prve 3 god,planiram da ponovim jos jednom sve,I i II ustanak,i da procitam IV god,i cao.ne mogu vise...a srpski,malo me onaj pravopis zajebava...i pesmice naravno...nek nam se smiluju,bar malo...:(

Ma nauci bre Nemanjice,Prvi i Drugi Srpski ustanak,Obrenovice,one nase ustave,Karadjordjevice, i ovo ostalo procitaj pa sta zapamtis.A pesmice, ja sam odustao,tu cu da izlupam gluposti.

A i to sta kazes , i ja odustajem od tih pesmica , samo dangubim vreme zbog jednog boda .

Bolje mi je da utvrdim celu knjizevnost ( bez pesmica ) i odem mirne glave znajuci da cu odatle skupit bar 5 bodova ( zavisno koliko ce pitanja biti ) .

A i ide nam od ruke sto se nije prijavila koja stotina vise . Treba racunati i na to da od tih 1650 koji su se prijavili , bar stotinjak njih nema pojima ni koliko je svetskih ratova bilo :lol: .

Ali , treba ciljati da predjes makar preko 40 bodova i da mozes opusteno cekati izlazak rang liste .

Prosle godine je poslednji imao 31 bod , ne verujem da ce ove godine biti nesto drugacije .

Jos 24 casa do sudbonosne bitke za sve nas :mrgreen:

Pricao sam sa tetkom , koja je na kratko predavala na pravnom , i kaze mi da svake godine , njih u proseku 150-200 odustane iz raznih razloga ( nisu upali na budzet , upali na neki drugi faks na koji su se takodje prijavili itd. ) + sto i prosire listu ,tako da mislim da cemo svi na kraju upasti :)

Samo da jos prodje sutra , puci cu vise od nervoze . Znam da panikom i nervozom necu nista postici , ali , eto , mora se malo paniciti :D

Jos 24 casa do sudbonosne bitke za sve nas :mrgreen:

Pricao sam sa tetkom , koja je na kratko predavala na pravnom , i kaze mi da svake godine , njih u proseku 150-200 odustane iz raznih razloga ( nisu upali na budzet , upali na neki drugi faks na koji su se takodje prijavili itd. ) + sto i prosire listu ,tako da mislim da cemo svi na kraju upasti :)

Samo da jos prodje sutra , puci cu vise od nervoze . Znam da panikom i nervozom necu nista postici , ali , eto , mora se malo paniciti :D

Brate al si me obradovao ovim,kad bi samo odustalo jedno 150 od 1650 koliko se prijavilo svi bi upali.Ma opusteno svi upadamo.Srecno svima sutra.

Back