Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
cao :) ja sam skoro pred upisom na pravni fakultet,o tome sam do sad informisana sa svih strana :) samo jos nisam u potpunosti, i kako treba,informisana koja je razlika izmedju opsteg smera i sup-a,tj znam koja je razlika u predmetima i u toku studiranja ali mi bas nisu najjasnije razlike izmedju 'diplomirani pravnik'(opsteg smera i 'diplomirani pravnik'(sup-a),tj koje su mi sve mogucnosti za posao,odnosno sta mogu da radim po zavrsetku jednog a sta po zavrsetku drugog smera...nadam se da sam bila dovoljno jasna kakva mi vrsta informacije treba :) UNAPRED HVALA! :)

ma koliko mi bilo tesko da priznam, andja je surovo u pravu...
s tim sto ima nade za "pola muke" ako preneses neki laksi ispit, nikako kombinaciju rimsko-ustavno, osim ako ne das oba u januaru, pri cemu se takva verovatnoca granici sa naucnom fantastikom.

i da, nema polaganja bilo cega dok ne ocistis prenesene predmete. postoji mogucnost uslovnog prijavljivanja, za optimiste.

cao :) ja sam skoro pred upisom na pravni fakultet,o tome sam do sad informisana sa svih strana :) samo jos nisam u potpunosti, i kako treba,informisana koja je razlika izmedju opsteg smera i sup-a,tj znam koja je razlika u predmetima i u toku studiranja ali mi bas nisu najjasnije razlike izmedju 'diplomirani pravnik'(opsteg smera i 'diplomirani pravnik'(sup-a),tj koje su mi sve mogucnosti za posao,odnosno sta mogu da radim po zavrsetku jednog a sta po zavrsetku drugog smera...nadam se da sam bila dovoljno jasna kakva mi vrsta informacije treba :) UNAPRED HVALA! :)

Caos:)
Buduca pravnice, buduca kolegenice, ja ne znam o cemu ti pricas, kakav diplomirani pravnik opsteg smera, kakav opsti smer, kakav sup, nista ne razumem??
Na pravnom postoji- 1. teorijsko pravni smer
2. pravosudno upravni smer
3. poslovno pravni smer..
Mozda se ne zovu bas tako, ali, otprilike..
Nema razlike na kraju skolovanja, imas isto zvanje..
Razlika je u po jednom predmetu u 2., 3., 4. godini

Cuo sam da su 2. 3. i 4. godina mnooogo teze od prve... Nije valjda to istina?
E da, da li je tacna informacija da ne mogu da se polazu ispiti iz 2. god dok se ne ocisti prva?
Ako je tako, onda je pogubno preneti rimsko ili ustavno u drugu...:rtfm:

Meni je druga dosta laka, mada, naravno, ja uvek prenosim ispite, nekako sam aljkava...ali zato trecaaaaaaaaaa, ocaj..
Mada, ucenje, ucenje i samo ucenje i bice sve ok..

nema razloga da se bedno osecas, samo nemoj da izgubis radnu naviku.
sto se tice jednog ispita po jednom roku, nije losa varijanta ali veruj mi da imas kombinacije ispita da mozes da sabijes i po dva u jednom roku.
tako sam ja bar. ali moj ti je savet da se ne oslanjas na srecu previse i da das rimsko sto pre, a i ustavno nemoj da zanemaris.

nema razloga da se bedno osecas, samo nemoj da izgubis radnu naviku.
sto se tice jednog ispita po jednom roku, nije losa varijanta ali veruj mi da imas kombinacije ispita da mozes da sabijes i po dva u jednom roku.
tako sam ja bar. ali moj ti je savet da se ne oslanjas na srecu previse i da das rimsko sto pre, a i ustavno nemoj da zanemaris.

slazem se sa kolegenicom..
Onoliko koliko si mogao, toliko si uradio i to tako prihvati, bar jedan ispit manje imas..
Docice neki rok kad ces moci da iskombinujes neki laksi uz neki tezi i da tako polozis dva, ne brini..
Do aprila ces spremiti rimsko, a ustavno radi u kontinuitetu, to ce ti znaciti...
Steta za rimsko, ali, sta sad, nema veze..
Kako si prosao za engleski?

xexe i mislila sam da necete razumeti posto nzm najbolje da objasnim sta mi nije jasno,a koliko sam ja obavestena,mozda i nisam najbolje,na pravnom fakultetu u NS-u koji bix ja volela da upisem postoje dva smera: opsti i smer unutrasnjix poslova,pogledala sam razlike u predmetima i to mi je jasno ali nzm najbolje "sta sam" kad zavrsim jedan smer a sta kad drugi,u cemu je razlika u zanimanju onix koji su zavrsili jedan i onix koji su zavrsili drugismer....tj mene zanima krivicno pravo,ali ne u smislu inspektor i to,nego tipa advokat,sudija,savetnik i to...nadam se sad da sam bila jasnija,ako nisam-odustajem :D

slazem se sa kolegenicom..
Onoliko koliko si mogao, toliko si uradio i to tako prihvati, bar jedan ispit manje imas..
Docice neki rok kad ces moci da iskombinujes neki laksi uz neki tezi i da tako polozis dva, ne brini..
Do aprila ces spremiti rimsko, a ustavno radi u kontinuitetu, to ce ti znaciti...
Steta za rimsko, ali, sta sad, nema veze..
Kako si prosao za engleski?

Ma videcu u ponedeljak, tek je tada ta profesorka na faxu, dobio sam 9, valjda me nece mnogo cediti u aprilu. To samo meni moze da se desi, polozim ispit i zaboravim da odem da mi upise ocenu! :D
Za april ucim uporednu, i ako stignem rimsko...
Zanima me tvoje misljenje (i ostalih starijih kolega) o predavanjima u 2. semestru, da li vredi ici na predavanja iz ustavnog, sociologije i nacionalne?
Jesu li soci i naci dosta tezi ispiti od upt i uvoda npr. ?

Ma videcu u ponedeljak, tek je tada ta profesorka na faxu, dobio sam 9, valjda me nece mnogo cediti u aprilu. To samo meni moze da se desi, polozim ispit i zaboravim da odem da mi upise ocenu! :D
Za april ucim uporednu, i ako stignem rimsko...
Zanima me tvoje misljenje (i ostalih starijih kolega) o predavanjima u 2. semestru, da li vredi ici na predavanja iz ustavnog, sociologije i nacionalne?
Jesu li soci i naci dosta tezi ispiti od upt i uvoda npr. ?
Da, vala samo tebi to moze da se dogodi sa engleskim, ali, ok, sredice se i to..
Sociologija je smesna, tako se ne opterecuj sa tim..
Nacionalna je dosta laka, ali treba da se uci, a ustavno stvarno mora da se uci sa razumevanjem..
Nacionalna i sociologija ne mogu po tezini da see porede sa uvodom, jer su oba predmeta, po meni dosta laksa...
Ja bih ti rekla da, ako si blizu faksa, i ako inace cesto ides na faks, da ides na predavanja iz ustavnog..

Back