S
sanja
Gost
pariske bananice, njammmm!
isgledaju sjajno!
a post je gotov...
isgledaju sjajno!
a post je gotov...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

smeh:Potrebno je:
0,5 kg brašna
50gr putera + 2 kašike za podmazivanje suda
0,25l mleka
paketić kvasca
30g šećera
30-40g suvog grodzja;
nastrugana kora jednog limuna
malo soli
malo krupno seckanih oraha
Prosejati brašno i u sredini napraviti rupica u koju se sipa kvasac rastopljen u malo zaslađenog toplog mleka. Prekriti brašnom i sačekati da kvasac počne da radi. Nakon toga dodati ostatak mleka (mlakog) u koje se rastopi puter, šećer, malo soli, nastruganu koru limuna i suvo grozdje (ja ga prethodno potopim u malo ruma). Testo dobro izmesiti, pa ostaviti na toplom u sudu prekrivenom krpom da naraste (oko pola sata). U međuvremenu u "sudu sa rupom" rastopiti malo putera i obložiti ga celog. Dno prekriti seckanim orasima. Testo premesiti i rasporediti u sud, prekriti krpom i ostaviti da odstoji još oko sat vremena.
Pre pecenja kuglof premazati umucenim jajetom.
Peći oko 45 minuta na temperaturi od 220C. Ne zaboraviti da u rernu ide i plitki sud sa vodom :wink:
![]()

inace je ukusan.hanibal77:e pa ja sam stavljala soljice kao kod sladoleda!
ok a koje onda soljice?one male (kao fildzani)ili one vece gde moze da se doda i mleko u kafu?donela mi mama one od doncafea crvene.moze te?
Hanibal, kad se kaze "soljica" obicno se misli na zapreminu od, otprilike, 1dl. Znaci, ne te velike od Donkafea, nego one prosecne, male. Da mi bude lakse gde pise mera "soljica" ja stavim casicu od sirka, ili pola case od jogurta-i to je, otprilike, to... Cak sam jednu casicu od sirka i ostavila i oprala-za meru.
Andreavk:...moja greska - nisam bila dovoljno jasna i zao mi je sto kolac nije uspeo. Soljica je po orginalnom receptu od 200mll ali ja koristim manju - oko 150mll. Izvini jos jednom !
... da ne bude zabune i za sladoled - pravi se u aparatu za sladoled koji ga stalno mesa dok se ne zaledi - ali ne da bude zaledjen kao "led" pa da se ne mogu vaditi kugle
@Nena ja nisam znala da je soljica 100mll - znaci to uvek treba pitati kad se uzima recept... ja sam jednom pravila proju sa "soljicama" koju niko nije hteo da jede...a trebalo je da bude nacionalni specijalitet
![]()
E, onda to nije soljica, nego solja, od 200ml... Najlepsi recept za proju koji ja znam glasi:hanibal77:oce li neko da baci recept za princes krofne?ajde dobri narode,trazila sam po nekim sajtovima ali veceras pojedosmo keksice,skroz pale.dakle?
Goscica:Ja probala ovu tortu kod Mire - mmmmmmmmmm! :wink:
smeh:sanja ima "tehničkih problema", ali kao i svaka lepo vaspitana i odgovorna osoba - ispunjava data obećanja, te vas sve pozdravlja uz recept za pominjani kuglof :wink:
CRNAC U HALJINICI (maštovitog li naziva :wink: )
Potrebno je:
100 gr brasna,
1/2 praska za pecivo,
140 gr prah secera,
1 vanilin secer, 140 gr margarina,
70 gr narendane ili omeksale cokolade,
70 gr seck. badema,
4 jajeta,
2-3 kasike mleka.
Penasto umutiti margarin, secer u prahu, vanilin secer, cokoladu i zumanca. Dodati zatim brasno, prasak za pecivo, potrebnu kol. mleka i sneg od 4 belanca. Namastiti i brasnom posuti modlu promera 16 cm. Sipati testo i peci na srednjoj temperaturi 35'
Glazura:
100 gr cokolade i 100 gr margarina omeksajte u posudi koju ste stavili na toplu vodu. Dobro promesajte u prelijte kolac, izvadjen iz kalupa. Okolo obilato ukrasiti "cipkom" od slaga (iz sprica).
Prijatno!
Juce smo probali "Crnca" i mogu da vam kazem da je mmmmm !!! Zato, svi koji posedujete "sud sa rupom" i miksere, na posao, isplatice vam se!
www mira:MOKA MUS
Potrebno je: 200 gr. čokolade,1 kašika nes kafe u granulama,1 kašika brendija,1 kašika tople vode,4 jajeta,100 gr. šećera u prahu, 300 ml.ulupane slatke pavlake.
Rastopiti čokoladu i ostaviti da se malo prohladi. Umutiti žumanca sa šećerom i dodati im smesu brendija,vode i kafe koja se rastopila.To sve sjediniti sa mlakom čokoladom pa u to dodati umućenu pavlaku i sneg od 4 belanaca.Sve lagano izmešati. Mus rasporediti u posude za služenje ,ukrasiti sa mrvicama nes kafe i listićima badema.Ohladiti
quote]A lepo mi Nesha rece juce svrati, a ja budala .... :?![]()