KOLAČI: recepti, saveti, ideje...

attachment.php
[/QUOTE]

attachment.php

Rafaelo kocke

Umutiti 6 belanca sa 150gr secera,100gr brasna,150gr kokosa,1 pzp i sok od 1 limuna.
Peci na 180 stepeni oko 20 min.Kad je gotov,preliti vruc biskvit sa vrucim mlekom(2 dcl)
Fil-8 dcl mleka staviti u serpu sa 3 kasike secera(da provri),a 6 zumanca sa 2 kasike secera,3 kasike brasna i 2 pudinga od vanile(dodati u provrelo mleko i mesati dok se ne zgusne).Skuvati fil pa kad se ohladi dodati jedan umucen margarin sa 150gr secera.
Fil premazati preko kore pa posuti kokosom

Evo jedan kolač za nedeljno popodne.

24wzxpx.jpg

DADO KOCKE

Kora:
4 žumanceta
100g šećera
2 šoljice ulja
200g brašna
dodati 4 umućena belanceta sa 100 g šećera

Polovinu testa nasuti u pleh, a u drugu polovinu dodati 2 - 3 kašike kakaa, pa i to nasuti u pleh. Treba da izgleda ovako

2wnwnxj.jpg

Pečeno preseći da se dobiju dve kore. Ovako

24q376d.jpg

FIL:

4 jajeta
18 kašika šećera
130g gustina zakuvati u
1l mleka

U hladno dodati 200g margarina

Na prvu koru staviti fil, drugu staviti tako da braon deo dođe na žuti deo, namazati preostalim filom i narendati čokolade, ili posuti ml. orasima, čok. mrvicama...

kupila u idea prodavnici kolace koji se zovu cokoladni jastucici. prvi put da su mi se dopali neki sitni kolaci iz prodavnice. ne samo da su mi se dopali nego su neverovatno ukusni.
da li neko ima recept za ove kolace?
na kutiji pise sledeci sastav: secer, biljna mast,mleko u prahu, cokolada, kikiriki, lesnik, keks i banana.
na kutiji jos pise da su upotrebljivi do 15. 2. 2012. pitam se da li stvarno sitni kolaci mogu tako dugo da "stoje"

ZD, u kolikom plehu peces ovaj kolac za nedeljno popodne, meni se jako dopada jer volim te izdasne a jednostavne stvari. I onako ne stizem nista zivo da pripremim za moje ukucane, a ovaj kolac vidim da je super, onako kako mi volimo. I onda presjecas po visini, kao kore za torte?

Moze!

Korpice

za testo:

3 pune kasike masti
3 zumanke
2 kas. secera u prahu..
1 casa mleka (200 mil)
malo kvasca (pola kesice suvog) ili 1/4 svezeg..kockice
brasno po potrebi (zato je bakin ..kod njih je sve po potrebi) da se testo ne lepi za ruke a da nebude i previse tvrdo..da ostane mekse..

mast oprati u malo vode..(doda se malo hledne vode i mutiti kasikom da omeksa i da se opere mast) pa odsipati vodu..tako bude mekse i lepse se umuti
dodati zumanke i umutiti lepo ( viljuskom)
posle dodati secer ,kvasac mleko i zamesiti brasnom testo..

fil:
3 belanke
9 kas.secera
umutiti u cvrst sam..i na kraju dodati 6-7 kas. mlevenih oraha..lagano umesati kasikom (ja sam ostavila malo obicnog sama za preko..za ukrasavanje) kao na slici gore..
obloziti korpice testom,filovati..
peci na 180-200 st. dok ne porumene..oko 20 min(zavisi od rerne)
:bye:

Back