Zadovoljna domacica
Buduća legenda
- Poruka
- 25.688
Piši, neće da škodi. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
JOGURT PITA
Testo:
250gr brasna
170gr margarina
100gr secera
4 zumanca
1 pecivo
1vanilica
sve zamesiti,staviti u frizider dok se ne napravi fil,testo podeliti na dva dela
FIL:
4 belanca
170gr secera
2 kisele pavlake
2 jogurta od 2 dc
5 kasika brasna
belanca umututi u cvrst sneg postepeno dodavati secer kada je dobro umuceno polako dodati pavlaku i jogurt i brasno( to ne mututu mikserom)ja posto volim miris limuna ja narendam i koricu od limuna
pola testa razviti u cetvrtasti pleh sipati fil a odgore onu drugu polvinu narendati.
daco ne treba puno da se pece,taj fil kada se ohladi lepo se stegne i bude super,a sto se rendanja tice i kod mene je tako ,ali to mi i nije bitno valjda i treba tako da budeIsprobano sinoc. Nikako ne znam ono kad treba rendati drugi dio tijesta, koliko god da sam dobro ja to ohladila meni se nakon nekoliko poteza tijesto smeksa od topline ruku i nece fino da se izrenda, mada to bas i nije toliko bitno. Drugo, posto nikako nisam mogla odrediti da li je pecena, fino je porasla i sve ali se stalno taj fil onako treskao, pa kao da mi se malo prepekla i ispala malo suvlja. Uglavnom, ukus je bas poseban, neobican, ja obozavam te fazone sa slatkim sirom, tako da i ova kisela a slatka pavlaka je extra
nemas tu sta da proveravas,napravi klasicno sipkavo testo kao za one korpice sto ih punimo cokokremom,vanila fil kao za princeze samo bih ja tu dodala i umucene pavlake da bude vazdusastije vockice preliv i daj da jedemo![]()
Ups zaboravila sam recept:
Za testo lene pite
1 margarin
1zumance
1 kasika secera
1 kasika pavlake
malo praska
brasna po potrebi otprilike 150 gr
Od ove mase razviti na masnom papiru 2 kore velicine pleha 27x35
Nadjev
umutit 5 zumanaca sa 150 gr secera dodat 100gr istopljene cokolade i 100gr oraha.
Posebno umutiti 5 belanaca i dodat ovoj masi .Polako izmesat
U tepsiju stavit jedno testo od lene pite pa na njega istrest nadev i opet po nadevu stavit drugi deo testa od lene pite
Ispeci i preliti sa 100gr cokoladne glazure Prijatno ....
Evo Daco...
http://www.coolinarika.com/recept/kresenti/
od svega pomalo..suvi su..izmedju orasnica i keksica nekog cajnog..
u stilu starinskih..bakinih kolacica..jednostavni a ukusni!
Vanila puter keksici... Koliko ja ovo da naplatim ako mi poruci neko? Koliko li su preko?
Uploaded with ImageShack.us