E ovako, sad cete cuti medicinski fenomem! Ove god u aprilu za uskrs, bas taj dan, dobijem visoku temp, koja je dostizala i 40. Odem u dom zdravlja i doktor mi konstatuje virus, koji izaziva upalu pluca. I tako sam se patio s tom upalom pluca 2 nedelje, najzad sam ozdravio i krenuo u skolu i vratio se treningu. Posle 2 nedelje, odem kod doktora, da jos jednom iskontrolisem krv. Kada sam usao i doktoru pokazao nalaz, covek nije mogao da veruje, poceo cak i da se smeje! Ja pitam sta je bilo, jesam li ozdravio, kaze on jesi ali sad imas mononukleozu!

I novih mesec dana izolacije i samovanja u sobi. Napokon sam prezdravio i dosao sebi, krenuo u skolu i oprostio se od doktora! Moj najbolji drug se razboli i posle izpitivanja konstatuju mu koksaki virus. Smejao se meni, a sad i on navuko blestinu.

A da zlo bude vece ja pocnem uvece da dobijem niske temperature i drug mi rece da je to jedan od simptoma koksakija!

Odem u rumski dom zdravlja (sad moju drugu kucu) i kazem doktoru za temperature, covek mi odma rece da sam medicinski fenonomen i da ce me posle bolesti staviti u stakleno zvono! Odem kod privatnog doktora i izvadima krv, jer ovi nasi domovi zdravlja i bolnice su tako lepo snabdeveni, pa sve imaju. 2 dana sam sa nestrpljenjem ocekivao rezultate.Najzad razultati su bili gotovi, odem ja po rezultate, dobijem kovertu sa rezultatima i ne smem da je otvorim.

Najzad na putu do doma zdravlja je otvorim i unutra pise Coxsackie POZITIVAN, u tom trenutku sam shvatio da mi ovaj letnji raspust propada. Na analizama su se trazile dve analize prva mi je bila 55 a druga 110, ne secam se tacno koje su analize, mislim da je nesto Ig/m, a ovu drugu se ne secam. I odem do doma zdravlja i pokazem doktoru, covek nista nije govorio, samo se smejao i "reko jaoj sta cu s tobom". Evo sad mi je druga nedelja, camim po ceo dan u kuci, pijem vitamine i Oligogal SE. Imao bih sad da postavim nekoliko pitanja vezanih za koksaki. Koliko dugo ce virus biti aktivan, da li posle mogu da se u poptunosti vratim sportu i posle koliko vremena i da li se posle oporavka brze zamaras nego ranije. I sta je najbolje da pijem za imunitet, jer ga sad posle 3 opasna virusa, skoro i nemem!

Pozdrav svima i hvala u napred!
P. S. a to sto su ovi pricali o depresiji, ja je uopste nemam!