Pozdrav.
Ako neko moze ako ne da mi da dijagnozu a ono barem da mi preporuci kuda dalje, bila bih mu jako zahvalna. Naime, prije 4 nedelje dok sam bila u GB, dobila sam izuzetno jak bol u lijevoj sljepocnici koji me paraliso na momenat i ostavio sa jako slabom desnom rukom, posebno zadnja dva prsta, kao i senzitivnoscu lijeve strane lica posebno dvije donje grane trigeminusa. Englezi su me odmah smjestili u bolnicu, i tada je krenulo MRA, Lumbalna punkcija i na kraju CT. E od tada pocinju moje Tantalove muke. Naime kad su mi ubacili kontrast za CT odjedanput su mi se sva pluca zatvorila, nisam mogla da disem, i citav gornji dio grudi je bio uzaren. Posto su mi rekli da cu vjerovatno osjetiti toplotu, ja se nisam zalila misleci da je to normalan osjecaj kod takve procedure, da bi mi od sledeceg dana krenuli jaki bolovi u grudima, koji su se sirili preko desnog ramena do vrha prstiju, jako tesko disanje, sa osjecajem da mi neko "sjedi na grudima", izrazito nadrazenim gornjim dijelom pluca, koji je osjetljiv na dodir. Kada sam im se konacno pozalila, prvo su mi rekli da su su u pitanju psihosomatski bolovi pa su mi dali Valium, a onda kako bolovi danima nisu jenjavali, dali su mi kombinaciju Dikofena sa MAVELAT kremom i poslali na X ray pluca koji sam odbila jer sam prije 7 mjeseci kad sam imala operaciju polipa u nosu radila vec jedan, a posto sam u medju vremenu radila 2 X ray glave, nisam zeljela da se dalje izlazem riziku od zracenja.
Onda posto mi nista nisu nasli otpustili su me sa dijagnozom migrene, a kada sam se vratila kuci odmah sam posla kod nasih neurologa pulmologa i kardiologa. Neurolog sumnja na facijalis, tako da mi je dao kombinaciju dikofenata i bensedina u inekcijama, kardiolog je nasla da imam malo jaci sum, EKG i Eho je savrsen, i da je njena pretpostavka da je ili u pitanju virus/potencijalno Koksaki ili spazam od alergijske reakcije tako da pijem Q10 i multivitamine koji mi ne pomazu. Pulmolog misli da je u pitanju "pinched nerv" koji mi zatvara pluca, izaziva slabost u rukama i otezava disanje.
Sada poslije inekcija glava je u redu,
medjutim i dalje prisutni bolovi u grudima narocito gornji centralni dio sa fokusom odmah ispod desnog ramena i kljucne kosti (intezivni uglavnom jednom dnevno), koji se "veze" sa bolom u gornjem dijelom ledja, disanje mi je otezano, jako brzo se zamaram, gornji dio pluca se svremena na vreme zazari i jako je osjetljiv na dodir, i iznad svega na toplotu (ovaj simptom je poceo prije 3 mjeseca, da sam jako osjetljiva na toplotu, recimo poslije toplog tusiranja osjecala bih veliku slabost i dio oko grudi bi bio zazaren ali se jako produbio poslije CT tretmana) i cesto se budim sa utrnutom uglavnom desnom rukom.
Samo da kazem da imam 27 godina, da sam do data bila potpuno zdrava, ne pijem, ne pusim, ne pijem kafu, i do prije par nedelja kad se ovo desilo bila sam fizicki aktivna.
Puno pozdrava i unaprijed zahvaljujem na bilo kakvom odgovoru.