Кoksaki

• Začetnik teme Začetnik teme kacca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pozdrav
Imam koksaki virus B vec godinu ipo od kad sam otkrio virus,ovo su rezultati testa :
Coxacke virus IgM 5.5
Coxacke virus IgG 174.6
ELISA CMV Igm 5.3
ELISA CMV IgG 63.2
danas se osecam malo bolje retko kad da me nesto ne boli ako nemam bolove u grudima onda imam glavobolju ili me bole ruke i noge u zglobovima.
Moje pitanje je koliko je laboratoriski nalaz opasan i jos koliko ce dugo ovako oce li proci nekad.
Ako neko zeli da poprica samnom evo moj msn i e-mal enigma_8062@yahoo.com

Pozdrav svima
Imam koksaki B vec godinu ipo odkad sam otkrio virus,ovaj virus je zlo laboratoriski nalaz je sledeci:
Coxackie virus IgM 5.5
Coxackie virus IgG 174.6
ELISA CMV IgM 5.3
ELISA CMV IgG 63.2
danas mi je malo bolje pijem vitamine : oligogal - se,vitamin C. omega 3 i oligovit menjam na mesec dana,retko kad da me ne boli nesto ako nije bol u grudima onda je to jaka glavobolja ili bol u zglobovima ruke.
Moje pitanje koliko je labolatoriski nalaz opasan,i koliko ce jos dugo da me ovako muci sanjam dan kad cu ponovo biti ok.
Ako neko zeli da poprica samnom moze da mi se javi na msn ili e-mal : enigma_8026@yahoo.com

Laboratorija je verodostojna samo ako je radjena na Torlaku ili VMA.
A brojevi su takvi kakvi su/
Virus dodje, prodje, neko vreme nas manje ili vise muci, pitanje je koliko mi tome pridajemo znacaj.
I mene danima zna da boli glava, ili me muci zeludac ili me boli noga...
I prodje ...:)

Zanima me da li neko zna nesto vise o ovom virusu?

Da li se leci?

Meni su slucajno otkrili analizom krvi da mi je koksaki virus povisen (normalne granice su ispod 100, meni je 110,8).
Jako sam zabrinuta i uplasena jer sam cula da nije nimalo naivan.

Kako se leci?

A sta je to titar?
Meni su uradili analizu na koksaki virus u pitanju je :
S-Coxsackie virus At, IgG, metoda Elisa i rezultat je 110.8 a referentna vrednost je >100.
Meni je doktorka rekla da se s tim zivi i da se ne leci.
Da taj virus nije opasan ako se cuvam ali i da moze da bude jako opasan.

Titar ocitava masu ili postotak trazene supstance u ovom slucaju antitela,koja su prisutna u krvi u jednom kubnom santimetru krvi na koksaki virus.

Pacijenti koji imaju pozitivne vrednosti antitela na koksaki virus,u zavisnosti od titra koriste vitaminske suplemente i odredjeni rezim ponasanja i ishrane ( mirovanje i zdrava ishrana) a ako postoje vec prisutna ostecenja srcanog misica i odgovarajucu kardiolosku terapiju.

Hvala puno na odgovoru, interesuje me da li samo Torlak radi te analize? Kolika je cena, da li neko zna?

Takodje moram da priznam da sumnjam kako rade ove nase privatne laboratorije, pa se i pitam da li je moguce da su mi i rezulti pogresni, ne znam da li mi je pametno da ponovim davanje krvi i da vidim kakvi ce rezultati biti u drugoj laboratoriji?
Zaista svaka cast pojedincima ali ima i dosta neznalica u ovom poslu?

Hvala puno na odgovoru, interesuje me da li samo Torlak radi te analize? Kolika je cena, da li neko zna?

Takodje moram da priznam da sumnjam kako rade ove nase privatne laboratorije, pa se i pitam da li je moguce da su mi i rezulti pogresni, ne znam da li mi je pametno da ponovim davanje krvi i da vidim kakvi ce rezultati biti u drugoj laboratoriji?
Zaista svaka cast pojedincima ali ima i dosta neznalica u ovom poslu?

Radi se i na VMA ali koliko znam jedino za Torlak mozes dobiti uput od kardiologa ili infektologa. Nema potrebe da ponavljas i bacas pare, konsultuj se sa kardiologom. STo se tice laboratorija Konzilijum je jedna od najboljih:)

Zvala sam Torlak i cena da se uradi test za koksaki virus je 20.000.00 dinara.
U privatnim laboratorijama je 1.500,00 do 2.000,00 dinara.

Kako je to moguce?

To onda nesto i govori, da te privatne laboratorije nesto ne rade kako treba, zasto je kod njih onda ovoliko niza cena?
Molim Vas ako neko zna neka mi odgovori, posto sumnjam u svoje rezultate, jer nemam nikakve simptome a otkrili su mi da imam koksaki virus pa mi nije jasno.

Ne nego rade drugacije analize. Na torlaku rade titar a u laboratroijama samo da li ga imas sada ili si ga imala nekada. Inace na uput kardiologa/infektologa na Torlaku je besplatno a rezultat se ceka oko 3-4 nedelje.

AKo nemas nikakve simptome zasto su ti radili analizu?

Tek sad nista ne razumem. Kada se radi u laboratoriji moze da pokaze da li sam nekad imala virus koksaki.Pa kako onda da znam da li ga sada imam?

Doktorka opste prakse me je uputila u laboratoriju zato sto sam joj kazala da u firmi mnogo radim i cesto me sustigne umor i opadne mi imunitet i onda me uhvati grip, grlo,kasalj..
To mi se i sada dogodilo imala sam upalu grla i kasalj, jer jako mnogo radim i mislim da je normalno da ako neko mnogo radi da je i umoran i da organizam to ne moze da izdrzi i zato me je uputila da radim taj test na koksaki virus.

Upravo sam dobila rezultate radjene na koksaki virus. Ovaj virus imam vec godinu ipo, pa su mi sada radili Coxsackie IgG i on je COI = 0.27. Da li moze neko da mi kaze sta to znaci? Unapred hvala!

Biljana, gde si radila test za koksaki virus? Ako si radila u nekoj privatnoj laboratoriji ti rezultati nisu 100% tacni, moras da uradis na Torlaku jer je to jedina specijalizovana institucija gde ces dobiti tacne rezultate.

Na Torlaku mi je virus i ustanovljen pre godinu i po. Sada sam vadila u privatnoj laboratoriji i zaista bih bila zahvalna ako bi mi neko procitao ovaj rezultat Coxsackie IgG i on je COI = 0.27. Hvala

Ja prosto ne mogu da verujem sta sve dozvoljavaju da se radi u ovoj zemlji Srbiji.
Pre mesec dana su me poslali da uradim test na koksaki virus. Posto je u pitanju bila obicna prehlada bila sam iznenadjena zasto me teraju da uradim taj test. I uradila sam u privatnoj laboratoriji, i rezultati su pokazali da imam koksaki virus. Bila sam u soku jer nisam ni znala sta je to. Onda sam saznala da je Torlak jedina specijalizovana ustanova za te stvari. Uspela sam da nabavim uput i vadila sam krv. Rekli su mi da dodjem po rezultate za 3 nedelje. I kao stao sam i pretpostavila uopste nemam koksaki virus. Pa se prosto pitam, i ne mogu da verujem sta rade te privatne laboratoriji, kome da se zalim za strah i sok koji sam dozivela kada sam saznala za rezultate. Jako sam srecna sto su mi super rezultati to mi je najbitnije , ali zasto se onda dozvoljava privatnim laboratorijama da rade takve stvari kad su rezultati netacni.Samo uzimaju novac..Treba im zabraniti da rade takve stvari. MOJ SAVET NIKAKO NEMOJTE RADITI TEST NA KOKSAKI VIRUS U PRIVATNIM LABORATORIJAMA.

Imam koksaki 2 godine (potvrdjeno analizama sa Torlaka). Titar nikada nije bio veci za B3 i B4 od 1:256. Brzo je ustanovljena dijagnoza, srecom. Imala sam sve simptome miokarditisa i bila sam i u bolnici par dana. Koristila sam (i koristim i sada) sve sto sam cula od zvanicnih preparata za imunitet (propolis, ehinaceu, aloju, goji, maticnu mlec, selen ....), Q10, voce i povrce svakodnevno. Gusenje i danas osecam pri zamaranju a nekada zavisi samo od loseg vremena- znaci i bez zamaranja, ali mnogo je manjeg intenziteta i nadam se da ce jednom i prestati. Bitno je da ga podnosim sve lakse.

E sad... mene zanima da li je ok primiti bilo koju vakcinu protiv gripa kada bolest jos nije prosla? Mozda pitanje i nije toliko vezano za temu o koksaki virusu, ali htela sam da napisem ukratko moje iskustvo sa smaracem

Ja sam imao virus, proleteo je kroz mene, nisam mirovao ni nista, ali sam imao miokarditis, lupanja i zamor. Isao sam kod kardiologa na VMA Tajcovskog, vrhunski strucnjak i rekao je da je sve ok, da nema restrikcija. Samo sto ja ne mogu da radim nista fizicki, brzo se zamaram i povremeno imam lupanje, popijem ksalol i sve je ekstra. Samo me zanima da li da konacno posle godinu i po pocnem da se aktiviram fizicki ili da se pazim jos? Pozz

Poslednja izmena od moderatora:
Cao!Zovem se Ivan i trebaju mi informarcije o koksaki virusu!Ja sam volonter u kancelariji za mlade opstine Obrenovac. Trenutno se u kancelariji radi projekat sa ciljem da se drugi edukuju o Koksaki virusui. Moja tema u tom projektu je istrazivanje o Koksaki virusu, odnosno iskustva onih koji su imali ili jos uvek imaju koksaki virus. Treba mladima ljudima (njih 5-10, uzrasta od 15-30 godina) da postavim pitanja. Pitanje su sledeca:
Da li je i kad otkrivena bolest?
Koja je bila vrsa terapije (Alternativna(sta to??) ili naucna(koja??))?
Kako je tekao tok terapije?
Koliko je bolest trajala? (od otkrivanja do izlecenja)
razno( sve sto nije pokriveno ovim pitanjima)
Hvala puno!! Pozadrav!!

Back