Ja sam postavila ovaj post na drugom mestu, ali je ocigledno bilo pogresno. Sada kada sam malo bolje procitala sve forume u vezi sa zdravljem i uporedila simptome, mislim da je ovo mozda bolje mesto da postavim pitanje nego u temi GINEKOLOGIJA, na koju me moderator dr. uputio. Ako ipak gresim, premesticu pitanje tamo.
""Imam 25 godina i zbog dijagnoze policisticnih jajnika na preporuku doktora sam krenula da pijem Logest (koristila sam ih 2 ili 3 meseca), ali nakon sto mi to nije pomoglo doktorka mi je prepisala Diane 35. Od tada ih pijem bez prestanka. Tome ima vec skoro 2 godine i za to vreme nisam imala nikakvih problema (bar nisam nista primetila), ultrazvuk je uvek bio dobar, a doktorka nikada nije trazila da idem na kontrolu krvi niti da pravim pauzu. Tek sada, posle dve godine koriscenja, uputila me je na analizu gde bi trebalo da proverim holesterol i 'enzim na jetru' (ma sta to bilo). Doktorka mi je rekla da Diane 35 moze da se pije 4-5 godina bez ikakvih pauza.
Medjutim, u poslednje dve nedelje (tek par dana nakon pregleda kod doktorke) mi se javlja otezano disanje. Ne mogu da udahnem lepo, a pritisak mi je povisen i puls ubrzan, pogotovo nakon nekog napora. Zamaram se pri svakom iole vecem naporu. Vec dva dana ne pijem Diane 35 zato sto sam zavrsila sa kutijom.
Obzirom na novinske natpise i one uzasne slucajeve koji se desavaju (a u vezi sa kontraceptivnim pilulama), pomalo sam uplasena i interesuje me da li postoji mogucnost da su ovi simptomi povezani sa upotrebom ovih tableta i sta mi je ciniti. Nije da nemam poverenja u doktorku, ali zivim u maloj sredini i nisam sigurna koliko je doktorka upucena u najnovije analize, preporuke i trendove u vezi sa koriscenjem ovih tableta, a pogotovo sto se njeni saveti razlikuju od saveta doktora sa ovog i drugih portala. A najvise me brine to sto sam ih pila skoro dve godine, a na nekoliko portala na interenetu sam procitala da je preporuka da se piju najvise 6 meseci.""
Ovo je bila moja prvobitna poruka, ali nakon svega sto sam procitala sve ovo o koksakiju, nisam vise sigurna da svi moji problemi imaju veze sa kontraceptivnim pilulama.
Procitala sam svih 14 strana o koksakiju i ne znam da li da se opterecujem razmisljanjem o njemu i da se ipak uputim kod ginekologa ili da odem na torlak i analiziram se? Nazalost, moracu da platim jer nemam osiguranje. Da li ako se placa postoji neki poseban tretman - u smislu kraceg cekanja na rezultate? Napomenucu da sam isla kod specijaliste opste medicine koji me je pregledao i rekao da ako se nastavi ovo ubrzano lupanje srca, da za par dana pocnem da pijem Propanolol (ili nesto slicno, secam se da je rekao da je beta blokator u pitanju). Nije me pitao nista u vezi sa temperaturom i ostalim simptomima koje ste vi izneli ovde.
Sta da radim?
Hvala unapred na odgovoru.
Jelena