Koju ste knjigu poslednju kupili ili dobili?

• Začetnik teme Začetnik teme goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kupila sam sinoc na Kupindu ( od jednog coveka) 12 ( i slovima dvanajes) knjiga.
Sve su to knjige koje sam uvek zelela da mam ( a i da citam bogami), al nikako nisam uspela da ih pazarim sve odjednom i jos u proseku za po 250 dinara.
Samarago,Henri Miler, Fokner, ( ona komedija od Goslvortija), Haksli, Hamzun, Konrad (Djerdj, ali i Dzozef), Manuel Puig, Dzon Apdejk, Kormak Makarti,
Sinkler Luis. Htela sam jos, al Kupindo kaze da sam ga precerala:D

Kupila sam sinoc na Kupindu ( od jednog coveka) 12 ( i slovima dvanajes) knjiga.
Sve su to knjige koje sam uvek zelela da mam ( a i da citam bogami), al nikako nisam uspela da ih pazarim sve odjednom i jos u proseku za po 250 dinara.
Samarago,Henri Miler, Fokner, ( ona komedija od Goslvortija), Haksli, Hamzun, Konrad (Djerdj, ali i Dzozef), Manuel Puig, Dzon Apdejk, Kormak Makarti,
Sinkler Luis. Htela sam jos, al Kupindo kaze da sam ga precerala:D

Svaka čast!

А ја купио у суботу Блиц, па са новинама добио Приповетке Милована Глишића. То су у ствари две приповетке Глава шећера и Рога. Новине сам одмах бацио у ђубре, односно смеће (да испоштујем труд бившег форумаша Александра Невског који се толико залагао за чистоћу србског језика) јер не читам латиничке новине, а књижицу сам задржао иако је и она латиничка, као и 99 % књига које се данас штампају, а у циљу заглупљивања овог (србског) народа. Зато ме није изненадило мало б Божјег имена у првој реченици Роге: ''Е, људи, то је баш да бог сачува!'' Тако Глишић није написао, сигуран сам. Пишу Божје име малим словом а имена паса великим! Да Бог сачува!

А ја купио у суботу Блиц, па са новинама добио Приповетке Милована Глишића. То су у ствари две приповетке Глава шећера и Рога. Новине сам одмах бацио у ђубре, односно смеће (да испоштујем труд бившег форумаша Александра Невског који се толико залагао за чистоћу србског језика) јер не читам латиничке новине, а књижицу сам задржао иако је и она латиничка, као и 99 % књига које се данас штампају, а у циљу заглупљивања овог (србског) народа. Зато ме није изненадило мало б Божјег имена у првој реченици Роге: ''Е, људи, то је баш да бог сачува!'' Тако Глишић није написао, сигуран сам. Пишу Божје име малим словом а имена паса великим! Да Бог сачува!

Moj pas se zove Otelo i da li bih ja njegovo ime ( ima i prezime, rasno pCeto ) trebalo da pisem malim slovom?

Sto ne stavis ovaj post na lingvistiku?

- - - - - - - - - -

U to ime te savetujem da naredne subote ne kupuješ Blic, tada poklanjaju Zmajeve ljubavne pesme. Ko zna šta ćeš tamo naći...;)

Sto bre pises Zmaj velikim slovom?:D

Pa ne čitaš Bibliju nego književno djelo. Religiji je mjesto u crkvi, a književnom stvaralaštvu u književnim djelima. Religija je jedno, umjetnost drugo.

P.S. ''Srbskog'' nije pravilno po pravopisu srpskog jezika.
Ako već pokrenemo temu šta je zaglupljivanje i ko ga vrši, trebaće nam druga tema.

Kako nazadno razmišljanje.
Pismo zaglupljuje, jeste :mrgreen:
Ne zaglupljuje se narod uvođenjem latinice, već masovnom propagandom kičastih plitkih sadržaja preko mas medija i sistematskim uništavanjem školstva i kulture, što se kod nas upravo dešava.
Mesto da se mlatiš oko latinice, izađi na ulicu i protestuj protiv ukidanja rokova studentima.

Nisam siguran u ovo. Evo, i na ovom sajtu napisano je malim slovom. Projekat Rastko mi ne djeluje kao neki antisrpski portal, tako da sumnjam da bi oni pokušali nekakvu subverziju.
Inače, riječ bog može se pisati i malim i velikim slovom, zavisi da li govorimo o konkretnom božanstvu, obično onom iz hrišćanskog vjerovanja, ili o bogu i bogovima uopšteno. Nisam vjernik, ali pretpostavljam da bi referisanje na hrišćanskog boga u u ovom izrazu čuđenja kod Glišića moglo biti označeno i kao bogohuljenje. Možda je zato Glišić upotrijebio malo slovo? Sve to pod uslovom da je izvorno zaista malo slovo. Ako neko ima neko rano izdanje pripovjetke, neka provjeri.

Inače, molim vas da se uzdržite od diskusija koje spadaju na PDF jezik ili neko drugo mjesto daleko od književnosti.

Juče kupio nekoliko knjiga:

Živojin Pavlović: Simetrija
Hanif Kureiši: Something to Tell You
Herman Broh: Vergilijeva smrt
I.A. Ričards: Principles of Literary Criticism

Sve prilično povoljno, osim ovog Ričardsa kog sam baš masno platio. Sigurno sa mogao preko neta jeftinije da naručim ili nađem elektronsku verziju, ali počastio sam se pošto sam počeo da radim.

Za koji dan očekujemo ovde još jedan spisak knjiga...:lol:

Ja ( kako vec rekoh u prvoj strofi) sam kupila silne knjige preko Kupinda, preuzela ih u Beogradu, a bilo je jednostavvnije da mi ih covek posalje, ali sada
nema veze i htedoh da kazem da taj prodavac ima desetak hiljada knjiga i ako je neko zainteresovan mogu na PM da posaljem njegov mail pa neka pita za knjige
koje ga zanimaju. Knjige su nove, povez "tvrd";) a cena je prosecno 250 dinara.

Ja ( kako vec rekoh u prvoj strofi) sam kupila silne knjige preko Kupinda, preuzela ih u Beogradu, a bilo je jednostavvnije da mi ih covek posalje, ali sada
nema veze i htedoh da kazem da taj prodavac ima desetak hiljada knjiga i ako je neko zainteresovan mogu na PM da posaljem njegov mail pa neka pita za knjige
koje ga zanimaju. Knjige su nove, povez "tvrd";) a cena je prosecno 250 dinara.

A je l' ima taj tvoj trgovac neki spisak, katalog ili sajt na kome te knjige nudi? Ne znam ja koju knjigu želim da kupim dok je ne vidim u ponudi.

Večeras sam bila malo radoznala, pa zavirih na zabranjeni mi sajt. Dogodilo mi se ovo:
Antologija proze samoubica
Gramatika smrti, Dušan Stojković je sastavljač.
Antologija proze pisaca koji su izvršili samoubistvo - između ostalih, u ovj knjizi se naleze i Hemingvej, Paveze, Džek London, Štefan Cvajg, Virđinija Vulf, Uskoković, Akutagava, Cvetajeva, Valter Benjamin, Mišima, Monterlan i mnogu drugi.
682 strane,
Osim ove, kupila sam Cvetajevu- Neovdašnje veće, Gogolja - Mrtve duše, Majkla Vajta - Ekvinocijum, i Ivana Klajna - Stranputice smisla.
Sve ovo, s poštarinom, ispalo je 1000 dinara. Zadovoljna sam cenom, ali, zašto li sam ulazila na voćku kad je kisela...:dash:

- - - - - - - - - -

A gle šta sam rekla pre dva sata...:dash: :dash::dash:

Back