Koju slavu slavite?

Htela bih da pitam sta se radi u slucaju da se supuznici razvedu?Slava mog bivseg muza je Sveti Jovan 20.1.Slavili smo je u stanu(koji je moje vlasnistvo) u kom ja i dalje zivim sa dvoje dece,cerkom i sinom...Priblizava se slava,on ce je naravno slaviti tamo gde sada zivi(kod majke i brata).Ja smatram da ne trebam da prekidam i da treba da je obelezim,iako nismo zajedno....Ali on se ljuti jer misli da mu teram inat,sto mi nije namera,vec smatram da je treba ispostovati...Mislila sam da odem do naseg svestenika i da se raspitam...
Slava mog oca je Djurdjic 16.11.i on je slavi,brat jos ne...

Nista. Nije retkost da neko obelezava dve slave ako zeli. Dogovorite se sa (bivsim) suprugom samo oko tacnog dana, ti mozes da uzmes povecerje (dan pre) ili preslavu (dan posle slave), a on da slavi taj dan. Od oca mozes da vratis slavu (ako nije ziv), tj. da obelezis, a ako je ziv, onda mozes u kuci roditelja da slavis tu svoju slavu kao glavnu (znaci sv. Djurdjic), a ovo da ti bude kao dopunska slava.
Imam prijateljicu koja iz odredjenih razloga slavi dve slave, s tim sto joj je jedna glavna (njen muz je umro, pa je ostala ta slava glavna), a jednu je preuzela dobrovoljno da slavi jer joj je to slava od oca, a veruje da joj je taj svetac mnogo pomogao u nekoj kriticnoj situaciji po zivot.
Pitaj svestenika, svakako, da bi ti rekao o detaljima i nacinu slave.z:poz:

Nista. Nije retkost da neko obelezava dve slave ako zeli. Dogovorite se sa (bivsim) suprugom samo oko tacnog dana, ti mozes da uzmes povecerje (dan pre) ili preslavu (dan posle slave), a on da slavi taj dan. Od oca mozes da vratis slavu (ako nije ziv), tj. da obelezis, a ako je ziv, onda mozes u kuci roditelja da slavis tu svoju slavu kao glavnu (znaci sv. Djurdjic), a ovo da ti bude kao dopunska slava.
Imam prijateljicu koja iz odredjenih razloga slavi dve slave, s tim sto joj je jedna glavna (njen muz je umro, pa je ostala ta slava glavna), a jednu je preuzela dobrovoljno da slavi jer joj je to slava od oca, a veruje da joj je taj svetac mnogo pomogao u nekoj kriticnoj situaciji po zivot.
Pitaj svestenika, svakako, da bi ti rekao o detaljima i nacinu slave.z:poz:

Hvala na savetu,a i raspitacu se...Imam drugaricu koje je bas veliki vernik,ide u manstire i dosta toga zna o svemu....Ona mi je rekla da ne bi trebalo da prekidam,da treba da nosim kolac u crkvu obavezno,da deca trebaju da odu kod oca taj dan,ali da bar uvece uzmu deo tog kolaca iu stanu gde zivimo...Bivsi suprug, pak kaze da se on raspitivao(navodno u manastiru) i da su mu rekli da ne treba ja da to nastavljam...Ja sam resila da odem do naseg svestenika i da poslusam njegov savet...Hvala ti jos jednom
Otac mi je ziv i slavi slavu i dalje,a bratu jos nije predao...

Само Православни Срби славе крсну славу/наслеђује се по очевој линији/.Православни Руси славе Имендан/светога који пада на дан њиховог рођења/,а остали Православни не славе.1.мај-је дан сатаниста света/а не празник рада како су сатанисти прогласили да би свет славио њихов празник/.А по католичком календару њихових светих-1.мај-је свети јосип радник/јосип броз тито/који је ватикану поклонио сво злато опљачкано од краљевине Југославије.Моја слава је Св.Никола/6/19.децембар/.Крсна слава несме да се прекида да се слави или да се слави неправилно/на пример ако пада у посту или на посни дан-несме да се слави мрсно/.Слава Богу.

Poslednja izmena:
Само Православни Срби славе крсну славу/наслеђује се по очевој линији/.Православни Руси славе Имендан/светога који пада на дан њиховог рођења/,а остали Православни не славе.1.мај-је дан сатаниста света/а не празник рада како су сатанисти прогласили да би свет славио њихов празник/.А по католичком календару њихових светих-1.мај-је свети јосип радник/јосип броз тито/који је ватикану поклонио сво злато опљачкано од краљевине Југославије.Моја слава је Св.Никола/6/19.децембар/.Крсна слава несме да се прекида да се слави или да се слави неправилно/на пример ако пада у посту или на посни дан-несме да се слави мрсно/.Слава Богу.

z:shock: :hahaha:
Veruj mi na reč. Tito nije poklonio nikome ništa. Odneo je sve u grob kao deda Pantelija u Maratonci trče poslednji krug. :rotf:

Prikane, potpuno si u pravu jer tako veruješ. Pa, dokle izdržiš. Takav je život.

Back