Koju bi mi SF knjigu preporučili?

Ево сад сам био мало у Кнез Михајловој,и могу рећи да је понуда боља него раније.Од Асимова и даље ништа,нема чак ни у Просвети,тамо доле где су стара издања,Стеве Краља има свуда,Врећа Костију,Црна Кућа и неки серијал,заборавих како се зове,цене се крећу од 500-600 за нова издања,и 400-500 за нова.Онда,нашо сам Монолит 7,480 динара,Рат Светова 380,од Кларка има пуно и крећу се око 500,а нашо сам Времеплов за 200 динара у Платоу :) Лепа понуда,заиста :) А ако некогинтресују старија издања,која једина постоје,идите у Бранкову 23 и Јакшићеву 3 тамо има тих књига.

Miki maj men...pre net-a sam redovan bio u NS bibliotekama ( 2-3 god unazad) i naravno u takozvanim knjizarama, papirnicama i ostalim nazovi domacim shitovima..)

Zadnje kao najnovije od, zamisli pod Sf-om, mi nude Barkerov Utkani Svet...

Pitam za nastavke Rame ( Imaju prvi i drugi deo, naravno pod rez. ), kazu "nikad culi i jel to vec izdao?))

CCCCccccc...jadna nasa Sf omladina...i zato se nemojte cuditi ako u quizu neznam nesto sto je nastalo posle '92god...:)

PA KAKO DA CITAS PRIJATELJU KAD NASE FUNJARE OD IZDAVACA I DALJE SMATRAJU SF-OM TRECERAZREDNIM ISPIRATORIMA MOZGA???
Sad sam ono ljut...Da im jbm sve u sve...Na pojedinim americkim koledzima su stavili Sf pod PREDMET!!! A to sam procitao pre jedno 15-stak godina!!!
:)Sal has spoken...

PS...Sreca nasa na najskupljem internetu u svetu....

Posto ste naceli pricu o mom omiljenom zivotnom prostoru mogu da se pohvalim da je biblioteka u mom malom gradu upravo izvanredna.
Ne samo sto imaju extra snabdeveno pozajmno i naucno odeljenje, vec i svoju knjizaru, a povrh toga i odlicno odeljenje strane knjige.
Prekjuce sam recimo uzeo Kingov "Four Past Midnight" (sad sam u King fazi) zbirka od 4 novele.

E u toj zbirci je novela "Langoliers", ko se seca filma snimljenog po tome.
O putnickom avionu koji upada u neku digitalnu dimenziju sa nekim sitnim monstrumima koji zvacu sve na sta nalete...

dinu sam prochitao 2x i stvarno moram da priznam da je najkompleksnije SF delo...
vrlo je specifichna... i da, vecina ljudi moze je smatrati smornom...but still...

film, nekome ko nije chitao knjige, predstavlja apsolutnu enigmu.... nema shanse da poveze rasparchane delove

mada, dina nije moja najomiljenija knjiga/serijal....ta pochast ipak pripada odiseji (malo otrcano i neoriginalno, al' shta sad)

ako nekom zatreba klarkova knjiga (inache mog favorita), neka me kontaktira na email...
mislim da imam do 40 njegovih knjige u .txt ili slichnom formatu....
e sad, neke su na engleskom, a neke na srpskom.... nadam se da to nece biti problem...

ender71:
E u toj zbirci je novela "Langoliers", ko se seca filma snimljenog po tome.
O putnickom avionu koji upada u neku digitalnu dimenziju sa nekim sitnim monstrumima koji zvacu sve na sta nalete...
Gledao sam taj film.Naleteo sam sasvim slučajno na njega na TV i promašio samo uvodnu špicu.Ništa mi nije bilo jasno (naravno kada nisam ljubitelj Kinga).Da li na kraju beše pojedu i sam prostor aerodroma, zaboravio sam.

Pročitao sam Izmaglicu u dahu, ali se ne mogu osloboditi utiska da je King fenomenalnu priču upropastio u finišu, objašnjavajući šta je izazvalo izmaglicu... a i sami monstrumi su mi izgledali kao neki čupavci iz dečije predstave... Međutim, nekih 80% knjige je zaista izvanredno napisano.

ender71:
Posto ste naceli pricu o mom omiljenom zivotnom prostoru mogu da se pohvalim da je biblioteka u mom malom gradu upravo izvanredna.
Ne samo sto imaju extra snabdeveno pozajmno i naucno odeljenje, vec i svoju knjizaru, a povrh toga i odlicno odeljenje strane knjige.

Da, i moja biblioteka je sada dobro snabdevena. Pre par godina sam upravo u njoj naišao na knjigu Drveno More, koju sam kasnije i kupio (izvanredna knjiga). Međutim, do pre samo nekoliko godina, ta ista biblioteka je od SF naslova imala drugu, četvrtu i osmu knjigu Herbertove Dine, Reklamokratiju, TO (prvi deo) i možda još nekoliko naslova koji su bili sveži pre pola veka.

Sal:
Onda si ti i tvoja MZ sretni ljudi, brate...Zaista...

Има очито пуно љубитеља СФ-а...Скоро све књиге из тог одељка се распадају,а из осталих,ко да нико није ни отворио.То је доказ да људи и даље читају СФ,и зато библиотека набавља нове књиге :)

raven:
Pročitao sam Izmaglicu u dahu, ali se ne mogu osloboditi utiska da je King fenomenalnu priču upropastio u finišu, objašnjavajući šta je izazvalo izmaglicu... a i sami monstrumi su mi izgledali kao neki čupavci iz dečije predstave... Međutim, nekih 80% knjige je zaista izvanredno napisano.

Nesto se ne secam sta je izazvalo Izmaglicu...neki experiment vojske?? nisam siguran...
Da li je snimljen film po tome ? Mislim da bi bio bas dobar.

Slazem se da je kraj bezveze...

Sal:
Nesto se ne secam sta je izazvalo Izmaglicu...neki experiment vojske?? nisam siguran...
Da li je snimljen film po tome ? Mislim da bi bio bas dobar.

Slazem se da je kraj bezveze...

Ma, da, vojni eksperiment... čini mi se da se zvao "Crna strela".

Film bi bio fenomenalan da je snimljen prema onih 80% knjige. Bio bi to žešći psihološki horor-triler. Samo kada bi se u filmsku verziju ubacili neki stvarno zeznuti monstrumi i kada bi se na veštiji način otkrio uzročnik pojave izmaglice.

Kraj je jadan. Ali, sa zadovoljstvom bih pročitao tu knjigu ponovo.

Back