Koju bi mi SF knjigu preporučili?

Oximoron:
ja iam polarisov cd verziju II :D

bolenbgd je moj stari nalog
sad sam yugo 45 nego nesta sam prckao po profilu pa mi sad neda da odgovorim na moj nalog yugo 45
elem moja verzija je 1,0 izasla 97 godine
znam da mi od dina fali par knjiga od dina
kuca atreid
kuca korino
kuca harkonen
batlerijaski dzihad
mesija i
deca arakisa
ali ove nabrojane knjige je pisao sin od frenka herberta brajan
sad dali fali jos od ostalih autora stvarno ne znam pretpostavljam da da

ali odusevile su me knjige od pola andersona mozdani talas krstaski pohod i tri srca i tri lava mada ova zadnja nije klasican sf

robote od asimova jos se nisam nakanio da cita ali zato nemesis je do jaja
od klarka sam uglavnom sve procitao osim rame

Bolenbgd:
poslacu ti na mail iz naloga
Dobio, veliko hvala.
a010.gif

ender:
Evo ti neke preporuke "Nepobedivi"-Lem, "Gospodar svetlosti"-Zelezny, "Svet se kaze suma"-Ursula, "Enderova igra"(moj favorit) :wink: -Kard, "odiseja u svemiru"-sve 4 knjige- Klark, i "Bogovi licno"-Asimov

VEOMA DOBRE knjige....svakako, sve sam ih prochitao.... ali kad sam bio mladji....
naravno, godine jesu vazne.... pa neka to bude josh jedan kriterijum...

mislim, nisam ja neki dzangrizavi matorac..... ali sve ove knjige su poput dzeka londona... morash ih citati "na vreme"...

upravo mi je sinulo....

definitivno najkompleksnije SF delo koje sam prochitao jeste DINA.... svih 12 knjiga...
(nisam mislio na najkvantitativnije)

prvih 6 knjiga predstavlja vrhunac..... ostalih 6 su u stvari chista filosofija i neko moze reci da su smor.....

ali DINA je definitivno nezaobilazna.... nisi chitao SF ako ovo nisi prostudirao...

Dina...

procitao, prostudirao.......nesumnjivo je da je posle RCZ-a najznacajniji SF serijal, i knjizevno je izuzetno dobro odradjeno, no nikada mi nije uspelo da postanem fan Dine (stvar ukusa).

Videcu da ove godine procitam nastavke Brajana Herberta i Kevina Andersona, bas me zanima sta su uspeli da urade od toga bez tate.

Back