Koju bi mi SF knjigu preporučili?

Iginxyz,
autori koje si pomenuo i drugi, koji se mogu slobodno skinuti sa neta, jos nemaju kvalitet starih majstora.
Mada ima tu imena kao Veber, Erik Flint, Ricard Stots, Majk Frir...koje treba pratiti jer bi se u narednim godinama mogli iskazati.

I da,
ko pozeli hard SF i space opere za citanje iz zabave, bez mnogo naprezanja mozga neka potrazi naslove
Stiva Gordona.

Recimo nesto i od ovih:
Daniel Keyes - Flowers for Algernon
Greg Bear - Darwin's Radio
Wil Mccarthy - Bloom
Kurt Vonnegut - Cat's Cradle
Brenda W. Clough - How Like A God
Damien Broderick - The Dreaming
Ken Grimwood - Replay
Stephen Baxter - Time
Olaf Stapledon - Odd John
Vernor Vinge - A Deepness in the Sky
Abraham E. Merritt - The Face in the Abyss
Dean R. Koontz - From the Corner of His Eye

Hmm, prvo sve knjige se mogu skinuti sa neta (jesi li probao Mirc?;)
Sto se tice starih majstora, oni idu po defaltu, mislim da su cak i ljudi koji nikada nisu procitali nijednu sf knjigu culi za vecinu njih, tako da preporucivati njih je nekako suvisno. (Secam se da je prva sf knjiga koju sam procitao bila DUNE od Herberta, osnovna skola i naglo opadanje mojih ocena;))
Kad kazes Veber, nadam se da mislis na David-a Weber-a, neznam.. mislim da se covek nekako istrosio, poboljsavao se kroz Harrington seriju, Dahak mu je bio malo bolji, nekoliko odlicnih zasebnih romana i March Upcountry koji se zavrsio u katastrofi (We Few je ocajan u poredjenju sa predhodnicima), zadnji roman nu je In Fury Born (prosirenje ranije price u roman) i u najbolju ruku je ok. Kao i Orson Scott Card sa Enderom, zadnjih nekoliko knjiga je mucenje.

Iginxyz,
sada si me zainteresovao.
Kejs, Stejpldon, Ber, Kunc...to je vec klasika.
D. Vebera imam 7-8 naslova, ali jos nisam sve procitao.
Za sada mi je citljiv, ali jos nekako zanatski neusavrsen.

Imam par stotina e knjiga neobjavljenih na srpskom, pa bi smo
mogli da dogovorimo neku razmenu knjiga ?

ender71: ...Imam par stotina e knjiga neobjavljenih na srpskom...

Pa imam i ja jedno 2-3GB e-Book's-a ;) (nisam siguran tacno koji im je broj ali hiljadu manje vise, ko ce da broji ;) ) To je rezultat petogodisnjeg ,skoro, opsesivnog skupljanja knjiga. (ahhh gresi mladosti :twisted: )

ender71: ...pa bi smo mogli da dogovorimo neku razmenu knjiga ?

Ok, ako si bas zainteresovan predji na e-mail (iginxyz@yahoo.com)

ender71: ...D. Vebera imam 7-8 naslova, ali jos nisam sve procitao. Za sada mi je citljiv, ali jos nekako zanatski neusavrsen....

Zavisi sta si citao od njega. Imao je on (Sto bi Stefan Cvajg rekao) svoje "Zvezdane trenutke", mada ponekad ume malo i da uspava. (eee.. to se desava kad piscu koji ima blokadu izdavac da krajnji rok:) )

Iginxyz:
Pa imam i ja jedno 2-3GB e-Book's-a ;) (nisam siguran tacno koji im je broj ali hiljadu manje vise, ko ce da broji ;) ) To je rezultat petogodisnjeg ,skoro, opsesivnog skupljanja knjiga. (ahhh gresi mladosti :twisted: )

Ok, ako si bas zainteresovan predji na e-mail (iginxyz@yahoo.com)

Zavisi sta si citao od njega. Imao je on (Sto bi Stefan Cvajg rekao) svoje "Zvezdane trenutke", mada ponekad ume malo i da uspava. (eee.. to se desava kad piscu koji ima blokadu izdavac da krajnji rok:) )

Sa ovim mogu samo da se saglasim, treba da imamo na umu kada ocenjujemo neku knjigu da izdavaci
i zahtevi ugovora cesto imaju isto toliko uticaja na delo koliko i pisac.

Vazi, sutra ujutru ti saljem moj spisak e knjiga, pa pogledaj sta bi te interesovalo za razmenu.

Citao sam davno Sastanak sa Ramom matorog prdonje i to mi je omiljeni SF roman..Apsolutno preporucujem kao lektiru, za predjelo i meze.Zna ga drtina pedofilska napisati..
Za one koje vole filozofiranje na metafizickom nivou, Silverberg je apsolutni sampion sa svojim cedom Sin Coveciji...Tezak za svariti, izaziva cir na mozgu, kao masna i ljuta krmetina u zelucu...ali radnju razradjuje na divan i bjutiful (sto bi rek'o svabo) nacin.
Eh, sad. Nesto izmedju obroka, mozda Kingovu Izmaglicu? Jest' da je horor, ali posoljen
SF-om..(kreature iz druge dimenzije koje vole ljudovinu sirovu kao japanci ribu)
I na kraju? LeGvinova kao dezert..bilo sta od nje, pred spavanje ...

Back