Koju bi mi SF knjigu preporučili?

vesa1971:
Ne mogu da verujem da niko od vas ne preporucuje epsku triologiju Stivena Donaldsona "Letopisi Tomasa Kovenanta - nevernika " !!! :confused:
(triologija je zbog radnje koja se odvija u tri price, ali ukupno ima 6 knjiga)
Kada procitate ove knjige, shvaticete da je LOT pisan za decu !!! Ovo je prica za odrasle !!!
Svaki ljubitelj epske fantastike - maca i magije MORA ovo da procita ili da ima u svojoj kolekciji !!!!!

NAPOMENA: prvo izdanje (hrvatsko) je veoma tesko naci (ako neko ima visak "Jedino drvo" neka mi se obavezno javi) !!! Pre par meseci su ponovo objavljene prve tri knjige, i ima ih u svim vecim knjizarama!!
DAKLE, NE MOGU DA VERUJEM !!! Jos je neko ovo citao? AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Strasno mi se svidjaju zadnja tri nastavka, posto izlaze iz senke Gospodara prstenova, posto, ruku na srce, prva tri imaju isuvise slicnosti (bar izdaleka) sa njim. Srecom, ja sam imao tu srecu da procitam Letopise pre Gospodara, tako da mi to nije smetalo. Inace, nemoguce je naci Polarisovo izdanje u knjizarama, pitao sam na svim mogucim sajmovima knjiga

Evo preporucujem skoro objavljenu kod nas od lagune Vernon Vindz: Plamen nad ponorom. Ja sam je uzeo ali jos nisam stigao da je citam. Pocecu uskoro. Pisac je dobio Hugo nagradu ako se ne varam bas za to delo. Kako sam citao opise izgleda da lici na Zaduzbinu Isaka Asimova. :)

seldon:
Posto knjigu nije pisao sam Klark prilicno sam bio iznenadjenj koliko mi se svidela.
Jedino sto mislim da je nas izdavac preterao sa slobodnim prevodom naslova (u originalu Richter 10) pa dugo nisam znao koja je to knjiga.
Ja uopste nisam provalio na koji je nacin pisana (mada, nisam se ni trudio), da li je do odredjenog mesta pisao klark, a posle taj drugi tip (zaboravih ime), ili je bas zajednicki radjeno. U svakom slucaju, nisam primetio neku razliku...

2pike:
DAKLE, NE MOGU DA VERUJEM !!! Jos je neko ovo citao? AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Strasno mi se svidjaju zadnja tri nastavka, posto izlaze iz senke Gospodara prstenova, posto, ruku na srce, prva tri imaju isuvise slicnosti (bar izdaleka) sa njim. Srecom, ja sam imao tu srecu da procitam Letopise pre Gospodara, tako da mi to nije smetalo. Inace, nemoguce je naci Polarisovo izdanje u knjizarama, pitao sam na svim mogucim sajmovima knjiga

Kovenant je, shto se kaze, obavezna literatura i pretpostavljam da ga je prochitao dobar deo ljubitelja sf-a.

Za sve one koji vole epsku fantastiku preporucujem "Vukodav".Lagun a je izdala dva nastavka i ocekuje se u junu treci. Pisac je Marija Semjonova. Po meni je orginalo sto se u knjizi koriste orginalni slovenski mitovi, tako da radnja knjige mirise pomalo domaci iako je totalno ruska jer se opisuju obicaji koji i danas postoje cak i kod nas.

SuzanKalvin:
Za sve one koji vole epsku fantastiku preporucujem "Vukodav".Lagun a je izdala dva nastavka i ocekuje se u junu treci. Pisac je Marija Semjonova. Po meni je orginalo sto se u knjizi koriste orginalni slovenski mitovi, tako da radnja knjige mirise pomalo domaci iako je totalno ruska jer se opisuju obicaji koji i danas postoje cak i kod nas.
Procitao sam prvi deo Odlicna je!
Za razliku od filma koji je osrednji
Cekam da izadje i 3 deo pa da uzmem zajedno sa drugim

Back