Koju bi mi SF knjigu preporučili?

Ja bih onima koji vole hard sf preporucio Manifold trilogiju od Baxtera (na srpskom su objavljene samo njegove knjige koje je pisao sa Klarkom - Svetlost drugih dana, Oko vremena i Oluja sa Sunca). Narocito prva dva dela Time i Space, dok mi se treci deo Origin nije toliko svideo jer mi je bilo dosta tesko da ga citam na engleskom posto je velik deo knjige pisan iz ugla raznih primitivnih ljudi i covekolikih majmuna (nesto kao na pocetku Klarkove 2001.).
Od novijih knjiga na srpskom preporucio bih Darvinov radio od Grega Bera. Govori o nastavku evolucije coveka u sadasnjosti ili bliskoj buducnosti. Dosta se lako cita jer je pisana kao triler ali je ipak pravi sf.
Od malo starijih preporucijem Brinove knjige o uzdizanju, narocito drugu i trecu (Podizanje zvezdane plime i Rat uzdizanja) koje mogu da se procitaju nevezano za serijal. Bojim se samo da sada tesko mogu da se nadju.

Нађох овај линк сасвим случајно, има доста од СФ-а :)

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=31162&postdays=0&postorder=asc&start=0

BTW, ако неко хоће, могу окачити неке од ових књига које имам на компу:

*Одисеја у свемиру серијал

Артур Кларк-Одисеја у свемиру 2001
Артур Кларк-2010:Друга Одисеја
Артур Кларк-2061:Трећа Одисеја
Артур Кларк-3001:Коначна Одисеја

*Рама серијал

Артур Кларк-Сусрет са Рамом
Артур Кларк-Рама 2
Артур Кларк-Вртови Раме
Артур Кларк-Откривени Рама

*Романи

Артур Кларк-Крај детињства

Артур Кларк-Матица Земља

*Исак Асимов

Исак Асимов-Крај Вечности

Исак Асимов-Задужбина

Исак Асимов-Задужбина и Земља

*Ј.Р.Р.Толкин

Толкин-Превод наших имена на језике Средње Земље и неке занимљивости

Толкин-Силмарилион

Толкин-Хобит

*Разно

Урсула Легвин-Чапљино Око

Станислав Лем-Соларис

Џорџ Орвел-Животињска фарма

Даглас Адамс-Аутостоперски водич кроз Галаксију

Досије Икс-Нулта тачка

Све књиге су на српском, односно хрватском, па ако вам затреба нешто од овога што имам, вичите :)

Мери Шели, Франкештајн-сморила ме је поприлично, мада све у свему није лоша.
Кларк, Матица Земља-сада разумем зашто је била забрањена :lol:
Кларк, Састанак с Рамом-Добар увод, други део је бољи. Препорука.
Стивен Кинг, Потпаљивачица-Иако је телеблабах у питању, књига је врло добра. Препорука.

Miki 13991:
Мери Шели, Франкештајн-сморила ме је поприлично, мада све у свему није лоша.
Кларк, Матица Земља-сада разумем зашто је била забрањена :lol:
Кларк, Састанак с Рамом-Добар увод, други део је бољи. Препорука.
Стивен Кинг, Потпаљивачица-Иако је телеблабах у питању, књига је врло добра. Препорука.

Почео сам да читам Раму 2 и баталио после првог поглавља. Ни "К" од Кларка, као да је само потписао и узео паре.

Back