Koji tv internet uzeti kod operatera

У појединим општинама Србије не функционише ништа, нпр ни SBB, ни Telekom, мислим на такозвану оптику.
Провајдери уредно продају пакете, али негде једноставно то не ради.
Ne bi smeli prodavati tamo gde nema signala ali jednostavno im se hebe ..samo da uvale...ja uzmem net probam ga i imam pravo vratit u 14 dana ako baguje.Sbb kao nema optički kabl ali ovaj njihov neki bolje radi od ovih prevaranta na yetelu bivsi telenor...Stabilniji je sbb..i net.Bar kod mene.Ima ona arena cloud za 900 din sport tv preko neta programi.Isti kvalitet slike kao sto nude ovi preko optike.Aplikaciski tv kao i sve sto nude .Ima i nekih fora preko obične antene doći do arena sport tv.

Odem danas pitam na različitim mestima koja je fora sa tim brzinama neta, nude npr 300/150 mbs ili neki čak i 500 mbs!! Orion 1000 mbs haha.Mozda ona Mihajlovićka političarka ponudi 15.000 mbs?
Kaze meni lik pa to ti je da brze premotavaš filmove preko neta.Rekoh a da li ce raditi fluidnije brze net?ipak su na papiru to jače brzine.Kaze tip ma radit ce kao i one 40 mbs isto otvaraju net hahaha.
Tako da što drug iznad reče teško njesra.Navlakuše teške.Tv kablovski i nekako net teske prevare.Na benzinskoj u Austriji wifi ubije nas net preko kabla.
Pre svega net zavisi od infrastrukture Srbije, pa onda kod tebe u lokalu da nema smetnji. Sto se tice brzine 100mbps je sasvim dovoljno.

yetel je drzavni projekat da smanje sbb , sto se tih paketa tice

dali su im povoljno mrezu da bi povecali mts konkurentnost

sto se tv-a tice , do skoro sam bio u supernovi , nezadovoljan kvalitetom neta( kao da mu je ping 2 sek a ne 0.08)

presao na mts , ciji internet je bolji iako je 3 puta sporiji, vdsl

ali je u mts-u losija televizija, ne bas dobar iris uredjaj , losiji daljinski

imam noviji tv pa mi je sve islo samo preko tv-a u supernovi

al zato imaju iris preko neta koji je ok

Pre svega net zavisi od infrastrukture Srbije, pa onda kod tebe u lokalu da nema smetnji. Sto se tice brzine 100mbps je sasvim dovoljno.
Uzeo yetel ali im ga expresno vratio...i na tv i net bilo bagovanje...iako kao optika i te finte ..Ma da,milion je tu preduslova da to korektno radi ..sbb je ok hteo sam uzet arene sport ali im sve to radi preko interneta i nije stabilno ko na sbb.Ali jbg sbb nema arene ..ko će sve povezati.Postoji neka finta preko obične antene za arene Bar sam čuo negde i to

Poslednja izmena:
yetel je drzavni projekat da smanje sbb , sto se tih paketa tice

dali su im povoljno mrezu da bi povecali mts konkurentnost

sto se tv-a tice , do skoro sam bio u supernovi , nezadovoljan kvalitetom neta( kao da mu je ping 2 sek a ne 0.08)

presao na mts , ciji internet je bolji iako je 3 puta sporiji, vdsl

ali je u mts-u losija televizija, ne bas dobar iris uredjaj , losiji daljinski

imam noviji tv pa mi je sve islo samo preko tv-a u supernovi

al zato imaju iris preko neta koji je ok

Ima i arena cloud aplikaciski program a može nešto i preko obične antene navodno da se uhvati taj mts i arene.

Uzeo yetel ali im ga expresno vratio...i na tv i net bilo bagovanje...iako kao optika i te finte ..Ma da,milion je tu preduslova da to korektno radi ..sbb je ok hteo sam uzet arene sport ali im sve to radi preko interneta i nije stabilno ko na sbb.Ali jbg sbb nema arene ..ko će sve povezati.Postoji neka finta preko obične antene za arene Bar sam čuo negde i to
To zavisi kako su sproveli. Meni je AVcom uveo kako treba kablove, a ostali preko krovova, tako da sam sad na supernovi, jer je kupila AVcom...

Финансијски најисплативији "тв интернет" је РТС планета у Србији, добијеш око 10 РТС канала потпуно бесплатно у Србији.Заједно са ФТА каналима који се могу ухватити са обичном антеном то је 20-так канала.Неки канали емитују лајв и преко јутјуба(ЦНН, Скај њуз, Ал Џазира итд)

Постоји и Орион ТВ андроид апликација која у демо-верзији нуди бесплатно разне програме међу којима су и Филмбокс, тв 1000, АХН, Класик тв, пар верзија МТВ-ија, уз уобичајене РТС, Пинк, Прва-канале и гомилу неких локалних канала.Мана је што апликација не ради на телевизорима, већ само на мобилном или компјутеру(преко андроид емулатора).

Финансијски најисплативији "тв интернет" је РТС планета у Србији, добијеш око 10 РТС канала потпуно бесплатно у Србији.Заједно са ФТА каналима који се могу ухватити са обичном антеном то је 20-так канала.Неки канали емитују лајв и преко јутјуба(ЦНН, Скај њуз, Ал Џазира итд)

Постоји и Орион ТВ андроид апликација која у демо-верзији нуди бесплатно разне програме међу којима су и Филмбокс, тв 1000, АХН, Класик тв, пар верзија МТВ-ија, уз уобичајене РТС, Пинк, Прва-канале и гомилу неких локалних канала.Мана је што апликација не ради на телевизорима, већ само на мобилном или компјутеру(преко андроид емулатора).
Dakle, po tebi je najisplatljivije da uopste nemas TV, nego da koristis internet?

Dakle, po tebi je najisplatljivije da uopste nemas TV, nego da koristis internet?
Зар МТС-ТВ, ЕОН/СББ и други оператери не користе интернет?У ужем смислу, телевизија је само оно што се емитује преко земаљске мреже и преко сателита, све остало су интернет сервиси.
Најисплативије је оно што кошта 0 динара, без претплате и плаћања.Ту има неколико опција:

1.Тв са обичном антеном без интернета:око 14-15 канала, зависи од региона,а у неким деловима Србије могу се ухватити и пакети из суседних земаља.Мана је што ту нема неких нарочито атрактивних садржаја.
2.Тв са сателитским рисивером и "тањиром"-разни ФТА-канали.Мана је што има мало домаћих канала и што су разбацани по разним сателитима, а страни канали су углавном немачки, италијански, француски који синхронизују све филмове и серије на своје језике.Наравно, нема титлова и превода на српски на ниједном каналу.
3.Смарт ТВ са конекцијом на интернет.Има и неких апликација које нуде канале из Србије, укључујући и неке атрактивније.
4.Мобилни и компјутер- Орион ТВ демо верзија (око 70 канала), РТС планета(12 канала), и друге апликације.

Зар МТС-ТВ, ЕОН/СББ и други оператери не користе интернет?У ужем смислу, телевизија је само оно што се емитује преко земаљске мреже и преко сателита, све остало су интернет сервиси.
Најисплативије је оно што кошта 0 динара, без претплате и плаћања.Ту има неколико опција:

1.Тв са обичном антеном без интернета:око 14-15 канала, зависи од региона,а у неким деловима Србије могу се ухватити и пакети из суседних земаља.Мана је што ту нема неких нарочито атрактивних садржаја.
2.Тв са сателитским рисивером и "тањиром"-разни ФТА-канали.Мана је што има мало домаћих канала и што су разбацани по разним сателитима, а страни канали су углавном немачки, италијански, француски који синхронизују све филмове и серије на своје језике.Наравно, нема титлова и превода на српски на ниједном каналу.
3.Смарт ТВ са конекцијом на интернет.Има и неких апликација које нуде канале из Србије, укључујући и неке атрактивније.
4.Мобилни и компјутер- Орион ТВ демо верзија (око 70 канала), РТС планета(12 канала), и друге апликације.
Da, al imas i kablovsku gde mozes da gledas i na najstarijim TV uredjajima uz pomoc set top boxa. Tu imas preko 100 kanala, a sad je norm i preko 200.
Da bi gledao sa interneta na TV, moras da imas smart, a to kosta puno para...

Da, al imas i kablovsku gde mozes da gledas i na najstarijim TV uredjajima uz pomoc set top boxa.
То је предност, али је то већ мало застарело, и у будућности ће све ићи преко интернета.
Tu imas preko 100 kanala, a sad je norm i preko 200.
Накупе много канала али су ту многи који су само да увећају број-разни локални канали и слично.
Da bi gledao sa interneta na TV, moras da imas smart, a to kosta puno para...
Смарт ТВ од 32 инча кошта око 200 евра, и то није неки трошак.

Што се тиче претплате имам искуство са СББ-овим Тоталом.Ради солидно само када се погорша време долази до прекида сигнала на неким каналима, а када пада јача киша или снег, сви канали изгубе сигнал.Тањир је мали и изгледа да не може лепо да ухвати сигнал, и довољно је да се мало наоблачи да има проблема.
Раније су имали бољу понуду, али су стално избацивали неке канале.Стално су ту ФТА-немачки канали са сателита(РТЛ, Вокс, Сат 1, Про 7), који реално ништа не вреде, неки словеначки канал са њиховим попевкама, 2 македонска канала

Нема никаквог премотавања садржаја , а врло су оскудне опције на рисиверу.Има само једна фаворит листа, и слично.

Пре неколико месеци, напали ме из МТС-а да ми уведу њихов ТВ, ја им рекао имам већ тв код другог оператера, нећу да плаћам две претплате.Други пут ми нудили по некој мизерној цени, увећање рачуна за 200-300 динара на већ постојеће трошкове(од раније имам адсл и фиксни код МТС), ја опет одбио са истим образложењем.На крају ми понудили увећање рачуна за свега 50 динара, ја опет нешто зановетао , и онда ми увели њихов Ирис за увећање рачуна од 0 динара.Сада имам њихов интернет, фиксни телефон и Ирис за око 20 евра месечно, а толико сам плаћао и пре увођења МТС-телевизије.Приметио сам да су ми рачун ипак увећали за оних 50 динара, зваћу их да их мало смарам због тога када будем имао времена.
То је неки основни пакет, нема ХБО и Синемакс, рисивер уме да се заблокира, и премотавање уме да промаши емисију., али ништа страшно.Ирис апликација ради солидно на компјутеру и мобилном, али не ради ако ниси на МТС интернету.

Оставио сам Тотал ТВ до истека уговора почетком 2023 године, онда ћу да видим да их откажем.

Што се тиче СББ-а, ЕОН апликација не ради како треба.Као Тотал корисник имам право на коришћење еон-а на 3 уређаја, међутим никако не може да проради на мобилном.Мењао сам лозинку , брисао налог на СББ-у и правио нови али никако да проради.Њихова подршка није од неке помоћи, кажу послали смо неки пакет, пробајте за 15 минута, али опет исто.

Poslednja izmena:
Пре 10-так година имао сам Диги сателитску ТВ, имала је 30 канала и коштала је 300 рсд месечно.

Једном нисам на време платио претплату, па су искључили услугу.Када сам уплатио дуг, они више нису могли да поново укључе рисивер, нешто се покварило.Раскинули смо уговор, и остало је да њихов радник дође да покупи рисивер и антену, али никада није дошао.

Može i na TV. Samo što ti treba android box pošto je to android aplikacija. Jeste investicija, ali te kutijice stvarno nisu skupe.

Dobra besplatna alternativa (kad imaš android box) je i Kodi sa nekim add-onom kao što je Balkan Green odnosno Blue Thunder, ali njegova falinka je što ima perioda kada autorizacija prilikom pokretanja programa zakaže i onda neće da učita listu kanala. Ostaju ti druge opcije koje on nudi, videoteka, radio itd, ali sa TV-om je nažalost kocka, koji ti period zapadne. Ima perioda kada sve radi super, a ima perioda kada prosto ne radi nijedan program jer neće da učita listu. I onda ti ostaje samo da čekaš da izbace novu verziju add-ona. Orion TV ima manji izbor, ali je stabilniji.

Može i na TV. Samo što ti treba android box pošto je to android aplikacija. Jeste investicija, ali te kutijice stvarno nisu skupe.

Dobra besplatna alternativa (kad imaš android box) je i Kodi sa nekim add-onom kao što je Balkan Green odnosno Blue Thunder, ali njegova falinka je što ima perioda kada autorizacija prilikom pokretanja programa zakaže i onda neće da učita listu kanala. Ostaju ti druge opcije koje on nudi, videoteka, radio itd, ali sa TV-om je nažalost kocka, koji ti period zapadne. Ima perioda kada sve radi super, a ima perioda kada prosto ne radi nijedan program jer neće da učita listu. I onda ti ostaje samo da čekaš da izbace novu verziju add-ona. Orion TV ima manji izbor, ali je stabilniji.
Једино што је Коди са тим додацима за наше канале пиратерија, а Орион је легална апликација.

Орион ради и на ТВ али тражи претплату, мислио сам на бесплатну демо верзију.

Уколико демо верзија Ориона ради и на андроид боксу онда је то најбоље решење за бесплатну тв.

Не знам да ли та бесплатна верзија има неко временско ограничење?

Једино што је Коди са тим додацима за наше канале пиратерија, а Орион је легална апликација.

Уколико демо верзија Ориона ради и на андроид боксу онда је то најбоље решење за бесплатну тв.

Veca dara nego mera. Ako ces da placas servis, pa svi nude TV uz internet danas...

Veca dara nego mera. Ako ces da placas servis, pa svi nude TV uz internet danas...
Није скупље, једном платиш уређај од 5-6 хиљада динара(андроид бокс) или 200 евра(смарт тв) и не плаћаш месечну претплату за тв.То се исплати врло брзо.

Све зависи од потреба и слободног времена, ко хоће спорт и најновије филмове/серије , најбоље је да узме претплату.Код свих оператера има доста старијих филмова/серија који се често репризирају, а на разним "ексклузивним каналима" имаш и блокове реклама на које се надовезују најаве појединих серија/филмова и све то може да траје и по 10 минута а некада и дуже.Једном сам на "филмском" каналу измерио 3 блока реклама/најава од по 11 минута за 1 сат, дакле 33 минута ЕПП а само 27 минута филм.
Плаћаш да би гледао рекламе.

Zar se neko još obazire na to? :mrgreen: Posebno ovde. A Kodi ima daleko širi izbor programa. Naših, regionalnih, a i svetskih koga zanima.

Radi, naravski. Lično sam je koristio.

Nema.

Back