Mislim da ne postoji univerzalan odgovor na pitanje koja kombinacija interneta i TV je najbolja. To zavisi i od lokacije, a i od onoga što pojedinac želi. Dok SBB nema Arenasport, MTS nema Sportklub. Nekome je bitniji što brži net, neko želi da objedini i mobilnu telefoniju u taj paket, neko opet ima neki treći prohtev.
Ja sam kod MTS-a (optika), i nemam zamerki na kvalitet interneta. Za preko godinu dana se desilo da možda tri puta nestane signal, uvek posle ponoći, na nekoliko minuta, i to je bukvalno sve. Najstabilnija veza koju sam imao za petnaest godina.
Posle nekog vremena (otprilike godinu dana) korišćenja paketa BOX 2 (internet + fiksni telefon), iz MTS-a su ponudili da nam uvedu i TV bukvalno za džabe tj. da je nadodaju na postojeći paket usluga a po istoj ceni kao do sad. Pristali smo, i nemam nekih većih zamerki ni na Iris TV, kao ni na istoimenu aplikaciju (kako za računare tako i za Android), mada se desilo par puta (ali retko) da nekad neki kanal prosto neće da pusti.
Najveća zamerka koju imam na Iris TV odnosi se na premotavanje sadržaja. Neki kanali mogu da se namotaju do 30 dana unazad, neki samo 7, a neki ne mogu uopšte (na njima možeš samo da emisiju koja se u datom trenutku prikazuje pustiš od početka i tu ti se opcije završavaju). Od čega zavisi koji kanal može da se namotava, nemam pojma. Lično mi se više dopada rešenje EON-a da možeš svaki kanal po nedelju dana unazad da vraćaš. A EON ima, po mom mišljenju, i bolji intefejs u kome se čovek lakše snađe i bolja je navigacija kroz menije i programe.
Eto, to je moje iskustvo. Dakle, MTS mi je najbolji kada je u pitanju net, a EON kada je u pitanju TV.