Koji Srbin ne bi želeo da oslobodi Kosovo, ČAK I AKO/KAD SE BUDE MOGLO?

Znači ovo nam je aktuleno pitanje za svakog od nas.

Zasuti smo crnim vestima, kojim žele da nas ubede da zaboravimo Kosmet, da čak ne želimo njegovo oslobađenje čak i ako dođe trenutak da se može!

A ako sad odlučimo da ćemo osloboditi Kosovo čim se ukaže prilika, to može da bude jako blagotvorno na našu kulturu, moral, ekonomski i politički razvoj. Jer, ako imamo Sveti Cilj, onda ćemo i sebe da unapređujemo kako bismo ga ostvarili.

Jaka ohrabrujuća činjenica je da smo kao narod to već jednom prošli. Vladika Danilo Petrović, kako piše Njegoš u Gorskom vijencu, evocirao je uspomene na Kosovo, sloborastvo koje je na Kosovu ustanovljeno kao nacionalna vrednost, pa je onda krenuo... I nastala je na Lovćenu prva slobodna srpska zemlja. A onda su se slobodarski pokreti širili tamo gde su Srbi živeli.

Knjaz male nepriznate Crne Gore, Nikola Petrović napisao je 1864. pesmu "Onamo 'namo!". Svestan da se tada još uvek nije moglo krenuti na Kosovo, ali je izrazio želju i volju da se sprema narod za trenutak kad se bude moglo:
Onamo 'namo za brda ona
Gdje nebo plavo savija svod,
na srpska polja, na polja bojna
onamo, braćo, spremajmo hod!

Prošlo je pedesetak godina do 1912. ali dočekao je kralj Nikola da se Kosovo oslobodi!

Moje pitanje je: želimo li ako i kad se bude moglo? Ili ćemo da podlegnemo kampanji koja i želju želi da nam ubije?

Liči na novi mit, pa šta, ali mitovi mogu da budu pokretački za celu naciju da se unapređuje.

Znači političari će da gube, odnosno predaju teritoriju za neke beneficije, a onda ti hoćeš deci i unucima da napraviš teret da ginu vraćajući?

Zašto bi neko pri zdravom razumu pristao na to? :think:

Stvarno.

Ubedili su te da nije dobro da Srbi sarađuju sa Albancima. To je upravo gooženje o kom govorim, i dešava se jednako na obe strane.
Ozbiljna zapadna istoriografija konstatuje činjenicu da toga nikada u istoriji nije bilo.

Uloga Albanaca u Osmanskoj državi, iz pera istoričara koji nije Srbin:
53BB9BE0-4DD2-40C1-A989-51E80336E80B.jpeg

Poslednja izmena:
Ozbiljna zapadna istoriografija konstatuje činjenicu da toga nikada u istoriji nije bilo.

Uloga Albanaca u Osmanskkj državi, iz pera istoričara koji nije Srbin:
Pogledajte prilog 1798905
Imam strašan bol u preponama za to šta je bilo za vreme cara Murata.

Interesuje me samo i jedino kako da Milutin i Arben nauče da žive zajedno u Kosovskoj Mitrovici leta gospodnjeg 2025. Jer su obojica rođeni tamo, i obojici je to jedini dom koji imaju.

A Murat i Lazar Hrebeljanović neka brinu svoje brige.

Imam strašan bol u preponama za to šta je bilo za vreme cara Murata.

Interesuje me samo i jedino kako da Milutin i Arben nauče da žive zajedno u Kosovskoj Mitrovici leta gospodnjeg 2025. Jer su obojica rođeni tamo, i obojici je to jedini dom koji imaju.

A Murat i Lazar Hrebeljanović neka brinu svoje brige.
Ako nisu to naučili za preko 600. godina malo je verovatno da će bilo kada. Zero sum game.

Ja bih voleo da svi Albanci ostanu da zive na Kosovu i da odluce da se vrate u sastav Srbije, a potom da postanu punopravni gradjani, da dobiju politku moc koja im pripada i zajedno sa nama odlucuju o bitnim pitanjma vezanim za zemlju, da budu deo svih delova vlasti i sudske i zakonodavne i izvrsne...Znaci da dobiju sve ono sto nikada nisu imali....

Ja bih voleo da svi Albanci ostanu da zive na Kosovu i da odluce da se vrate u sastav Srbije, a potom da postanu punopravni gradjani, da dobiju politku moc koja im pripada i zajedno sa nama odlucuju o bitnim pitanjma vezanim za zemlju, da budu deo svih delova vlasti i sudske i zakonodavne i izvrsne...Znaci da dobiju sve ono sto nikada nisu imali....
Malo realizma, please.

Uvek su i bili punopravni i sve to imali.

Čak i više.

Za vreme Titovog vakta, šiptari su na Kosovu kačili Titovu sliku za rep magarca i tako ga vodili kroz centar Prištine i nikom se ništa nije desilo.

Da je to uradio bilo ko u Jugoslaviji, ne bi se glave nanosao ili bi još uvek trunuo u nekom zatvoru.

Uvek su bili povlašćeni i glumili žrtve.

Uvek su i bili punopravni i sve to imali.

Čak i više.

Za vreme Titovog vakta, šiptari su na Kosovu kačili Titovu sliku za rep magarca i tako ga vodili kroz centar Prištine i nikom se ništa nije desilo.

Da je to uradio bilo ko u Jugoslaviji, ne bi se glave nanosao ili bi još uvek trunuo u nekom zatvoru.

Uvek su bili povlašćeni i glumili žrtve.
Ma kakvi imali, sve smo mi drzali i sudstvo i skolstvo i policiju i vojsku naravno....Ma sve, svuda su bili nasi slizbenici i nasa mreza...Njima smo ostavili da prodaju kikiriki....

Ma kakvi imali, sve smo mi drzali i sudstvo i skolstvo i policiju i vojsku naravno....Ma sve, svuda su bili nasi slizbenici i nasa mreza...Njima smo ostavili da prodaju kikiriki....

Netačno, pogrešno si informisan.

Brat je bio u vojsci sa šiptarom koji nam je dolazio i u goste i toliko su zvali da svi mi uzvratimo posete, godinama smo kontaktirali , on postao budža u tamošnjim organima, otac mu drmao Kosmetom, a koliko je tek bilo onih koje nismo lično znali.

Zašto volite da širite dezinfirmacije kada to naprosto nije istina?

Netačno, pogrešno si informisan.

Brat je bio u vojsci sa šiptarom koji nam je dolazio i u goste i toliko su zvali da svi mi uzvratimo posete, godinama smo kontaktirali , on postao budža u tamošnjim organima, otac mu drmao Kosmetom, a koliko je tek bilo onih koje nismo lično znali.

Zašto volite da širite dezinfirmacije kada to naprosto nije istina?
Hehe...Nemoj molimte to da sam pogresno informisan kada sam postojao kroz svo to vreme decace maleni...Albanci su se naravno snalazili i dovijali na razne nacine, ali mi smo drzali sve i policiju i sudstvo..Ogroman broj nasih ljudi je radio u policiji, oko policije i za policiju...To je mreza ciji su delovi preneseni ovde nakon 1999 godine...Takodje danas imas isto to na teritoriji nase zemlje...

Back