Koji narod najvise postujete..?

Ja inace mnogo volim spansku umetnost, iako je vecini ljudi previse mracna. Omiljeni slikar mi je Goja, a volim i spansku kinematografiju, vise od Francuske. Sto se knjizevnosti tice, tu najveci umetnicki kvalitet imaju naravno Rusi, ali ja volim i anglosaksonske pisce jer su mi pitki i lagani za citanje, opustaju. U likovnoj umetnosti i vajarstvu-Italijani. U klasicnoj muzici- Nemci, Austrijanci, Rusi, Italijani (opera zvuci dobro jedino na italijanskom). Moda- Francuska naravno, i Italija. Film- USA, Spanija, Francuska.

Sto se tice Filma...smijesno je uopste Francuske i Spanske stavljati u isti kos sa Americkim...

Ja inace mnogo volim spansku umetnost, iako je vecini ljudi previse mracna. Omiljeni slikar mi je Goja, a volim i spansku kinematografiju, vise od Francuske. Sto se knjizevnosti tice, tu najveci umetnicki kvalitet imaju naravno Rusi, ali ja volim i anglosaksonske pisce jer su mi pitki i lagani za citanje, opustaju. U likovnoj umetnosti i vajarstvu-Italijani. U klasicnoj muzici- Nemci, Austrijanci, Rusi, Italijani (opera zvuci dobro jedino na italijanskom). Moda- Francuska naravno, i Italija. Film- USA, Spanija, Francuska.

А бурек? Ко прави најбоље баклаве?

Sto se tice Fima...smijesno je uopste Francuske i Spanske stavljati u isti kos sa Americkim...

Slazem se, to je totalno drugaciji pristup stvaranju filma, iako se Francuzi nekad trude da kopiraju Amere u nekim stvarima (pravili su cak i Sci-Fi filmove , koji su naravno bili nula u odnosu na Holivudske). Ali, francuski filmovi su mi generalno nekako bizarni, pa, iako volim neke, generalno nisam neki fan francuske kinematgorafije. Spansku volim jer je mracna i blago uvrnuta (a ja volim takve stvari).

Ali naravno, Holivud je Holivud, i po pitanju blokbastera ali i nekih tihih, indi filmova.

to je njihova propaganda da su iz irana, nije novost, za vreme ww2 su tvrdili da su gotskog porekla al su nemci popizdeli i naterali ih da promene udzhbenike iz istorije.

hrvati su takozvani beli oguzi koje su avari proterali iz oblasti juzhno od astrahana u 2 ili 3. veku, kasnije su avare proterali hazari, a sukob izmedju avara i oguza tj hrvata je nastavljen i u centralnoj evropi, oguzi tj hrvati su uglavnom istrebljeni ili slovenizovani a avari su poklekli pred brojnim invazijama raznih naroda na podruchju panonske nizije
Нећемо више о Хрватима. О комшијама само најбоље.
Мода француска? :hahaha:

Жабаријана брате ! :cool:

А Французе ценим због девизе "радимо да бисмо живели, не живимо да би смо радили". Знају људи да уживају у животу.

Lagani rok 60-ih, 70ih. :D

Iako su, naravno, Englezi bez premca takodje.
Америчка музика, па готивим тај стари рок 60-те на 70-те (Елвис, Степенвулф...), али пошто у души припадам панку и новом таласу више готивим Енглезе.

Од Америчких бендова "Dead Kenedis" не знам дали се тако пише :D ) и Рамонесе.

:ok:

Америчка музика, па готивим тај стари рок 60-те на 70-те (Елвис, Степенвулф...), али пошто у души припадам панку и новом таласу више готивим Енглезе.

Од Америчких бендова "Dead Kenedis" не знам дали се тако пише :D ) и Рамонесе.

:ok:

Dobar izbor! :ok: I ja ih slusam, nisam ih naveo u gornjoj listi jer su m prvo pali na pamet oni najzvucniji.

Eagles-i, Doors-i, Mamas & Papas, Simon & Garfunkel, od malo tvrdjih stvari Pepersi, Nirvana, Alice Cooper, od novijih Killersi, moze i neki Green Day, na primer, ne mogu sada da se setim vise.

Naravno, oni nisu Bitsli, Stounsi ili Queen, ali ja licno volim da ih slusam. Bas sam dete 60ih. :malav:
Ајде од наведених слушам Дорсе, "come on baby light my fire" "LA women" и тако то, а ово даље ништа... Пеперсе не могу да сварим. :mrgreen: Од Нирване знам само "ладим јаја..." :mrgreen:

Енглезе могу готово све да слушам... Од Битлса, преко Квина до Секс Пистолса... :lol:

Ајде од наведених слушам Дорсе, "come on baby light my fire" "LA women" и тако то, а ово даље ништа... Пеперсе не могу да сварим. :mrgreen: Од Нирване знам само "ладим јаја..." :mrgreen:

Енглезе могу готово све да слушам... Од Битлса, преко Квина до Секс Пистолса... :lol:

Ja volim i Uriah Heep, i to ne samo Lady in Black. :mrgreen:

Sta mislis o Guns n Roses?

turci su znali istinu o pravom poreklu imena hrvat i zato nije bilo sukoba izmedju hrvata i turaka, chak je veliki broj hrvata pristupio turskoj vojsci a madzhari su ih pobili na hiljade u mohachkoj bitki i drugim bitkama u ugarskoj. nije dzhabe franjo josif nazvao hrvate dronjcima

Ја сам исто чула да су они неко турско племе, али коме је за веровати кад има више верзија њиховог порекла. Откуд онда повезаност Мађара и Турака?

hrvati su bili u oguziji, oblast ispod danashnjeg grada astrahana, hrvati su tursko pleme i o tome postoji obimna dokumentacija turskih nauchnika, zato nije ni bilo nikakvih borbi izmedju hrvata i turaka, uglavnom su se prikljuchivali turcima jer turci su znali istinu o pravom poreklu hrvata. neko je kachio fotokopiju liste poginulih hrvata u mohachkoj bitki koji su se prikljuchili turcima, bilo bi dobro da je okachi opet

:lol:

Pa nismo se mi borili protiv kršćana na strani Turaka, nego vi. :lol:

Nisu nas Turci naseljavali oko svojih mahala po Bosni, nego vas. :lol:

Što se borbi s Turcima tiče, Srbi nisu ni svađu započeli s Turcima od Kosovskog boja, pa sve do Karađorđa, neovisno na kojem se prostoru nalazili, a kamoli nekakvu bitku. :mrgreen:

Ja volim i Uriah Heep, i to ne samo Lady in Black. :mrgreen:

Sta mislis o Guns n Roses?
Нисам неки љубитељ. :lol:

Уствари ја не могу приватно да слушам оно што је популарно. Као и Ван гог, свуда се појављују па те сморе...

Чија клопа је најбоља Носферату? :think:

Турчин је ипак измислио ражањ. :lol:

:lol:

Pa nismo se mi borili protiv kršćana na strani Turaka, nego vi. :lol:

Nisu nas Turci naseljavali oko svojih mahala po Bosni, nego vas. :lol:

Što se borbi s Turcima tiče, Srbi nisu ni svađu započeli s Turcima od Kosovskog boja, pa sve do Karađorđa, neovisno na kojem se prostoru nalazili, a kamoli nekakvu bitku. :mrgreen:

Smaraš care, smaraaaššš... aaaa....aaaa....aaaa...

Највише волим наш домаћи хард-кор турбо-фолк и Светлану Ражњатовић....светско а наше

Србија-храбри,правдољубиви,и стално у међусобној завади-волим и поштујем изнад свих других народа

Израел-одолева исламским терористима,и има добре везе са Републиком Српском-поштујем

Јапан-храбри,вредни-поштујем

Скандинавске земље-радни и гледају своја посла-поштујем

Русија-браћа православна-поштујем и волим.

Ја сам исто чула да су они неко турско племе, али коме је за веровати кад има више верзија њиховог порекла. Откуд онда повезаност Мађара и Турака?

madzhari su ugrofinska grupa naroda a vecina ih je stigla  u panonsku niziju posle sloma hazarskog carstva gde su uglavnom sluzhili kao dobri vojnici konjanici. u hazarsko carstvo je nekoliko naroda bilo ukljucheno a dolazili su u kontakt i sa turcima preko kavkaza

Poslednja izmena:
Нисам неки љубитељ. :lol:

Уствари ја не могу приватно да слушам оно што је популарно. Као и Ван гог, свуда се појављују па те сморе...

Чија клопа је најбоља Носферату? :think:

Турчин је ипак измислио ражањ. :lol:

Klopa, hmm... Francuska, Italijanska, a dobra je i ova nasa Balkanska- Turska- Srpska.

Back