Koji je vaš hobi ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Само ћу на кратко кренути са теме јер ми је потребан савет. Моја клинка је исказала интересовање за филателију, а од скоро и за нумизматику, тачније за сакупљање кованица. Чува различите коване евре од када смо били на мору, неке турске лире које смо нашли, има неколико америчких центи, има пар кованица из Хрватске и БиХ. Чак је су и мени остале неке кованице из времена СФРЈ.

Ако би мало више желела тиме да се занима, који би био најбољи пут да развијам то код ње. Наравно на том аматерском нивоу, без већих неких претензија.

mypinkkingdomino.JPG

Jao, svašta sam počinjala, ali retko čemu sam ostala verna...
Vez, heklanje, crtanje, slikanje, šah, sviranje klavijature... nekakvu gitaru sam kupila a nisam je ni takla-eno je za ukras u uglu sobe...
astrologiju, šivaću mašinu, pletenje, presovanje kojekakvih biljčica i skupljanje stvarčica, knjiga;
Čim uvidim da nešto mogu ili se u mojoj glavi ispriča priča da bih mogla i da se ne trudim mnogo, prelazim na sledeće i potpuno novo.
Volela bih da se jednom desi nešto čemu bih se na duže staze posvetila.
Wait...
Izgleda da je ovaj forum, zapravo, već duže vreme moj hobi! :eek:
Da li se to računa?

Moj hobi je moja terapija :lol:
Kupim za malo novca, tipa 20-50chf komad starog nameštaja pa ga popravim, prepravim i ofarbam da bude kao nov. Poslednje što sam tako sredila je bila komoda za TV. Puno drvo, mahagoni, trebalo je malo da se doradi i obradi i još nije gotovo. Planiram da duborez istaknem zlatnom bojom i da ofarbam metalne delove isto tako u staro zlato, inače komodu sam ofarbala u belo.

Moj hobi je moja terapija :lol:
Kupim za malo novca, tipa 20-50chf komad starog nameštaja pa ga popravim, prepravim i ofarbam da bude kao nov. Poslednje što sam tako sredila je bila komoda za TV. Puno drvo, mahagoni, trebalo je malo da se doradi i obradi i još nije gotovo. Planiram da duborez istaknem zlatnom bojom i da ofarbam metalne delove isto tako u staro zlato, inače komodu sam ofarbala u belo.
To je zaista kao terapija)) Jel' to prodajes posle ili sredjujes za sebe?

To je zaista kao terapija)) Jel' to prodajes posle ili sredjujes za sebe?

Ne prodajem, nego onako za sebe i to slučajno sam počela da se bavim time kad se jedan drveni stočić rasklimatao pa sam ga rastavila na sastavne delove i svaki deo lepo ošmirglala pa zatutkalila kako treba. Onda sam shvatila da to nije toliko teško i da bih mogla da probam nešto malo komplikovanije i tako mic po mic dođoh do komode što uopšte nije naivno za rad. Sad mi je cilj da zamenim sve što je kupljeno u Ikei ili tako nekim jadnim, bezdušnim prodavnicama. Još nisam počela da se bavim tapaciranjem ali privlači me i to.

Ne prodajem, nego onako za sebe i to slučajno sam počela da se bavim time kad se jedan drveni stočić rasklimatao pa sam ga rastavila na sastavne delove i svaki deo lepo ošmirglala pa zatutkalila kako treba. Onda sam shvatila da to nije toliko teško i da bih mogla da probam nešto malo komplikovanije i tako mic po mic dođoh do komode što uopšte nije naivno za rad. Sad mi je cilj da zamenim sve što je kupljeno u Ikei ili tako nekim jadnim, bezdušnim prodavnicama. Još nisam počela da se bavim tapaciranjem ali privlači me i to.
Ja sam skoro kod sina u stanu tapacirao stolice, pas mu je jednu progrizao dok je bio mali. Nije tesko, mada je pipavo i pomalo dosadno (to za one koji nemaju zivaca). To je odlicna stvar da sebi stvoris kutak bas po svojoj zelji i mastanju. A kasnije moze i da se lepo zaradi, ti preradjeni ili restaurirani komadi mogu da budu prilicno skupi, pogotovo kad se rade po narudzbini.

Back