Koji je vaš hobi ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
IMG_20200706_200247.jpg
IMG_20200711_090302.jpg

Čik neka neko kaže da nije lepo
A još je i zeleno 😁

nekada bese skupljanje starih novcanica, kutija od cigareta i bokseva od cigareta, skupljanje razlicitih limenki od pica.
Od toga bese ostalo nekoliko pohabanih starih novcanica.

Sada, skupljanje razlicitih vina, rakija, prikupljanje plodova od drveca i njihovo sadjenje, kuvanje i spremanje razlicitih jela.

To zvuci poput oglasa za zenidbu:mrgreen:
pa navalite:mrgreen:

nekada bese skupljanje starih novcanica, kutija od cigareta i bokseva od cigareta, skupljanje razlicitih limenki od pica.
Od toga bese ostalo nekoliko pohabanih starih novcanica.

Sada, skupljanje razlicitih vina, rakija, prikupljanje plodova od drveca i njihovo sadjenje, kuvanje i spremanje razlicitih jela.

To zvuci poput oglasa za zenidbu:mrgreen:
pa navalite:mrgreen:
😆

Koji stripovi? od svega pomalo ili bas kolekcije poredjane po brojevima?

Mesano meso, imam neke kolekcije, imam zapocete i nezavrsene i Boneli i DC i Marvel. Od starih imam negde oko 60 Zagora ZS i LMS ispod broja 500. Najvrednije smatram LMS 99 i 100. Nisu nesto ocuvani, vecina je negde oko trojke ocuvana, dakle nisu glanceri osim jednog, ali meni su dragi.

Imam od Veselog cetvrtka najvise. Redovnih Zagora, Dilan Doga, Teksa, Dampira, Marti Misterije i Mister Noa uzimao sam sve do 2012. godine. Dalje Odabrane price, Superbukovi, Zagor specijiali, Komandant Mark specijali, sve sto je do tada izlazilo. Zagor biblioteku Veselog cetvrtka imam od 1 do 19, fali mi samo broj 14. Odlucio sam da cu kada nabavim 14 i 20 prestati dalje to da uzimam. DD biblioteku takodje planiram prvih 20 brojeva. Fale mi do tog cilja jos nekiih 6 brojeva. Imam prvih pet Teksovih knjiga (onihi debelih VC) i cetiri Mister Noa, kao i prvu knjigu Marti Misterije.

Dalje od Darkvuda imam devet onih knjiga Konan (divlji mac simerije) od Darkvuda, dok desetu planiram da kupim ovih dana jer je na popustu. Imam Konan hronike 2 i 3. Imam Tarzane od Hogarta, prva tri dela Cudovista iz mocvare, prvi deo Skalpiranih, Hulk poslednji titan i jos nekoliko grafickih novela. Imam i Planetu Hulk koju planiram uskoro da prodam, jer nije mi se svidela, a znam da je rasprodata i trazena. Imam citav serijal "Gea", i nekih 20ak prvih brojeva "Julije".

Od Belog puta Nadzirace, Metabarone, Konstantina, i citav serijal Propovednika koji je poceo Beli put da izdaje a zavrsio Darkvud.

Imam gomilu grafickih novela od Carobne knjige, vise ni sam ne znam sta sam sve natrpao. Svidja mi se i Magicni vetar sto izdaje Golconda, pa sam i to uzeo.

Alan fordova ovih nasih imam isto vise od 150, dok od Ludensa imam 15ak Komandanta Marka i isto toliko stripova Blek.

Imam jos masu toga sto sam zaboravio da pomenem. Uglavnom nisam neki detaljista ili neko ko striktno redja odredjene serijale. Najbolje sto imam a da je prica na policama je "Propovednik", a najdraze, Konani koji izgledaju mocno. Bonelije uzimam samo ponekad da me zelja mine i nostalgija, jer su price, osim u DD mnogo iza grafickih novela pa i superherojstina.

Ako se setim da sam nesto previse propustio dopunicu se. Sta ti imas jel si ti pasionirani kolekcionar ili ljubitelj stripa?

možda će da bude smešno,ali ručni radovi....i to štrikanje xD
Bez zajebancije.
To sam naučio još kao klinac uz babu i onda kao pubertetlija sam provalio da opušta(a inače sam prirodno jako napet) i od tad se zanima time ponekad.
U principu radim neke proste sitnice,kao što su šalovi,kape...mada znam i džempere i prsluke ali na to se ne ohrabrujem baš često jer je nezgodno malo da se izvuče oblik da se posle svi delovi lepo uklope...to mi je malo teško,a iz nekog razloga mi nije teško da radim pletenice.Imam jedan sivi prsluk sa nekim malo kitnjastim pletenicama koji sam uradeo ali mi je trenutrno na dnu ormara sa ostalom zimskom garderobom.Ako ga iskopam,i ne zaboravim,slikaću ga baš da postavim.

Inače sam probao još dosta tako ručnih radova kao što su makrame,od koga sam uspeo da napravim jednu viseću mrežicu za saksiju i to je to...onda sam probao i da pletem viking knit i radim nakit od njega...To mi je prilično dobo išlo...ali u principu nisam znao šta ću s tim kad uradim jer nemam neki talenat za prodaju pa sam poklanjao svima kome sam mogao...A zadnjih nekoliko meseci kako je počelacela ova stvar sa korom ja sam naučio i da šijem maske.

To je zaista sjajno...Kako se snalazis za filmove za fotoaparat?Zar se jos proizvode?
Da, oni nikad nisu ni prestali da se prave. Mnogi to ne znaju. Ukucaj "fotokiosk" tu imaš raznih filmova za aparate, a ima i u BG elite foto u staklencu. Dijapozitivi se još uvek prave, najviše volim da fotkam na njima, valjda zato što su prozirni...
Super 8 i regular 8 filmove proizvodi foma iz Češke, a mogu se nabaviti u fototehni u tc piramidi na Novom Beogradu.

Back