Koje uslove treba da ispuni neka država da bi ušla u EU?

Убудуће ће се пред камерама сваки пут помињати агресија НАТО-а, што ће такође бити укључено у записнике свих предстојећих састанака Савета безбедности” - додао је Пољански.
da se ne zaboravi, do rasformiranja sbun i nato, a posle vise ne treba da se pominje

da neko otima kosovo jer mu je zapelo da prisvoji rudno blago, ugalj? klasican osvajacki rat, agresija, zarad otimacine

jel su rusi usavsi u donbas odmah pripisali sebi sve donbaske rudnike? A?

jel se promeno vlasnik? a ovi su odmah sve pokupovali,a kome su platili?

Kosovo i Metohija: Brutalna uzurpacija rudnog blaga ( II deo)


ВЕСЛИ КЛАРК: Рудно богатство Косова је велико и уз паметна улагања користи ће имати сви. Косовари пре свега, али и цео регион. Наш приоритет је да контролишемо тај ресурс и Београд ту неће правити никакве сметње. Ми ћемо наставити да у Србији подстичемо оне снаге које имају млак приступ питању Косова. Видећете, само је време у питању.

Иако су ови наводни транскрипти објављени још 2008. године данас је више него било када раније постало очигледно да су српски ресурси и рудно благо Косова и Метохије главна тема оних који су окупирали јужну српску покрајну, али и оних који сецесионитима дају подршку.
 
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Formalno to su 4+1 uslov.
1. Poštovanje manjinskih i ljudskih prava
2. Funkcionalna demokratija
3. Tržišna ekonomija koja može da bude konkuretna na zajedničkom tržištu (ovo znači da država koja pristupa EU mora da ukine sve carine i subvencije, i ako nije konkurentna zbog ove zaštite može da dođe do kolapsa ekonomije)
4. Efikasna administracija za primenu EU zakonodavsta
Za zemlje zapadnog Balkana
5. Regionalna saradnja
Ovo su subjektivni kriterijumi koje nemaju nikakve indikatore.

Praktično Srbiju (i ostatak Balkana) koči pored ovih gore indikatora tri glavna
1. Rešavanje problema Kosova
2. Sistem odlučivanja u EU koja dozvoljava pravo vetoa
3. Francuski referendum - Francuska je krajem 2000tih promenila Ustav, tako sada svako proširenje zahteva da ga francuski birači odobre (što je u slučaju Srbije nemoguća misija jer Francuzi od svih EU država imaju preko 70 % birača koji su protiv ulaska Srbije i nešto manje drugih država zap. Balkana).

Zbog svega ovoga je pre neku nedelju Evropska Komisija usvojila predlog za fazno pristupanje koje mislim ni da oni ne znaju kako će da izgleda. Verovatno pristupanje zajedničkom tržištu u prvoj fazi (status Švajcarske) koje obuhvata i slobodu kretanja radnika

Inače stvari idu sve na gore po Srbiji jer je Komisija usvojila predlog uredbe koji tek treba države članice treba da usvoje po kome Komisija na period od godinu dana mora da suspenduje bezvizni režim za države koje nisu uskladile vizni režim sa EU (samo one koje se graniče sa EU državama)
 
Poslednja izmena:
Srbomrzac, što bi se menjali zarad nekog ili nečeg? Pa to smo mi. To je naša karakterna osobina. To nas je održalo kao narod vekovima unazad.

Baš smo se održali, svaka nam dala ;)

Ima više Srba u dijaspori nego u rusofilskoj srbiji. Beži svako ko može. I to, zamisli, u zemlje EU/NATO. Baš čudno... a kažu ljudi da su to zlikovci koji hoće da nas porobe ;)
 
nisam siguran ni za hrvtasku a kamoli za bugarsku, rumuniju.
A to da su kod njih slobodni mediji, to malo sutra. Sve sto pise u belgiji, portugalu, nemackoj.......pise i u njihovim medijima, kao po diktatu.
Korupcija cveta, inace ne bi politicari tih zemalja unistavali svoju drzavu za racun amerike da ih ameri ne "stimulisu" dolarima.
A "razvijena" infrastruktura je rezultat dzinovskog zaduzenja tih drzava. Evropske banke jedva cekaju da nekome uvale kredite ......i naivni nasednu.
Plus, kad das "dupe pod kiriju" (kredit) ima da slusas sve sto ti narede........ko grci..........koji su cak morali da se odreknu i svoje pravoslavne vere kako ne bi bankrotirali radi prevelike zaduzenosti.
A DA SAMO ZNATE KOLIKO JE BOGATO IZGRADJENA GRCKA INFRASTRUKTURA.............AUTOPUT DO SVAKOG SELA.

pa izvolte ondak.......sledite put hrvatske, rumunije, bugarske...............PA CETE MORATI PRIHVATITI BAZE ZA AMERICKE NUKLEARNE RAKETE NA SVOJOJ TERITORIJI.
 
autorska:

Koje je uslove ispunila Bugarska, Rumunija, Hrvatska pa su ušle u EU ?

a koje treba Srbija ?
Pa to je jasno svakoj budali. Da bude u skladu sa spoljnom politikom EU. To je uslov br 1 koji je važniji od svih uslova.
Šta ti nije jasno i šta izvodiš sa ovom temom? Kao tebi nešto nije jasno i ti se nalaziš u paradoxu.
Izvodiš gluposti.
 

Back
Top