Koje mentalne tehnike su potrebne da se žene u Srbiji ubede da imaju sve uslove da budu ravnopravne?

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
49.598
Kako ubediti Balkanke da su ravnopravne u svakom smislu u Srbiji i da je problem u njihovim glavama?
Da li Ustav definiše jednakost? Da li po zakonima Srbije ima jedan jedini član koji osporava žensku jednakost?

Pa ako su ravnopravne, čemu služi stalno kmečanje o neravnopravnim odnosima?
Ako nema realnih dokaza o neravnopravnosti, koji je problem balkanki?

Kako ubediti Balkanke da su ravnopravne u svakom smislu u Srbiji i da je problem u njihovim glavama?
Da li Ustav definiše jednakost? Da li po zakonima Srbije ima jedan jedini član koji osporava žensku jednakost?

Ima. @Џорџи
:lol:

Brate, i u pravu si a i nisi.
Sa jedne strane, jeste problem u glavama, međutim sa druge strane ako svakodnevno trpiš omalovažavanje - čak i sada u tvom postu, napisao si "stalno kmečanje što je realno čista uvreda jer sugeriše infantilnost žena..

Znači, doslovno su na svakom koraku izponižavane, od foruma pa do uslovljavanja i otvorenog traženja seksualne "usluge" radi dobijanja radnog mesta što se realno događa.

Znači da su ravnopravne na papiru.

Brate, i u pravu si a i nisi.
Sa jedne strane, jeste problem u glavama, međutim sa druge strane ako svakodnevno trpiš omalovažavanje - čak i sada u tvom postu, napisao si "stalno kmečanje što je realno čista uvreda jer sugeriše infantilnost žena..

Znači, doslovno su na svakom koraku izponižavane, od foruma pa do uslovljavanja i otvorenog traženja seksualne "usluge" radi dobijanja radnog mesta što se realno događa.

Znači da su ravnopravne na papiru.
Možemo samo da se lažemo, kmečanje je evidentno, stalno neke teme o ravnopravnosti. Zar onda nije sasvim realno pitanje " Šta hoćete?"
Da nećeš da kažeš da nema muškaraca koji nisu podcenjeni? Ucenjeni? poniženi?
Koliko ja znam, mnogi muškarci trpe mnogo gore stvari nego žene i to baš zbog žena.

Šta bi to bile “Balkanke”?

Mislim,kad bi muskarci ostali kod kuce i radili sve po kuci sta treba,a one same bile u drzavnim ustanovama,opet ne bi bile zadovoljne.

Možemo samo da se lažemo, kmečanje je evidentno, stalno neke teme o ravnopravnosti. Zar onda nije sasvim realno pitanje " Šta hoćete?"
Da nećeš da kažeš da nema muškaraca koji nisu podcenjeni? Ucenjeni? poniženi?
Koliko ja znam, mnogi muškarci trpe mnogo gore stvari nego žene i to baš zbog žena.
Ne znam zašto uopšte delite ljude na muški pol, ženski pol?
Sposobni, nesposobni, pametni, glupi, visoki, niski... ucenjeni, podcenjeni, precenjeni itd.

Iz mog iskustva, ja nisam ljude nikad razdvajao na muško i žensko nego na "ima vezu" a ja nemam. Na kraju sam i ja potegao vezu, da budem iskren i sad pazi dragička - žena me je ubacila na radno mesto gde sam hteo.

P.S. Nisam je kresao.

Mislim da bi se isto pitanje moglo postaviti i muškarcima.

Mislim,kad bi muskarci ostali kod kuce i radili sve po kuci sta treba,a one same bile u drzavnim ustanovama,opet ne bi bile zadovoljne.
Druže, stanje psihe se odražava na sve.
"Opet ne bi bile zadovoljne", potiče iz predrasuda da "žene nikad nisu zadovoljne", a zašto nisu, pa eto odgovora u pitanju, Balkan ponižava žene na svakom koraku.
Imam rodbinu van Balkana, lično znači poznajem psihu njih i nas.

Znači, Balkan. Probaj da uvrediš Holađanku. Ovde se po ženama gazi...

I to je toliko "normalno" da sam ja lično otvarao šovinističke teme iz zabave. Ono, dosadno mi, pa pljunem po nekoj ženi. I to je realnost.

Druže, stanje psihe se odražava na sve.
"Opet ne bi bile zadovoljne", potiče iz predrasuda da "žene nikad nisu zadovoljne", a zašto nisu, pa eto odgovora u pitanju, Balkan ponižava žene na svakom koraku.
Imam rodbinu van Balkana, lično znači poznajem psihu njih i nas.

Znači, Balkan. Probaj da uvrediš Holađanku. Ovde se po ženama gazi...

I to je toliko "normalno" da sam ja lično otvarao šovinističke teme iz zabave. Ono, dosadno mi, pa pljunem po nekoj ženi. I to je realnost.
Ovde je veliki procenat naucio od starina kako se zivi i postovanje starijih.Zaboli me bas za Holandjanke.Niko mi ne moze dokazati da ovde zene nemaju ista prava kao muskarci.mislim na zaposlene zene.One koje su domacice,pa sta drugo da rade nego da spremaju rucak,peru ves i peru sudove.

A pa jesu one ravnopravne al ne sa mnom, nego s izabranim seka persama

Ovde je veliki procenat naucio od starina kako se zivi i
@Metronomy pitao si "koje mentalne tehnike su potrebne da se žene u Srbiji ubede da imaju sve uslove da budu ravnopravne?"

Žene nemaju USLOVE iako imaju PRAVA na ravnopravnost.

Đorđa da ne komentarišem, svi znamo njegov stav, Jolemisa me malo iznenadio ali sam se setio da je on stara škola, i koliko znam ima dobru ženu i stabilan brak.

Mentalne tehnike bi bile da kao prvo počnete odnosno počnemo, mi, da se ženama obraćamo kao sebi ravnim bićima, ali ovde je i naslov problem. U samom naslovu su žene predstavljene kao nedokazne, a prvi post je "kmeče" .

I šta? Dokle god se ovako ponašamo, nailazićemo na otpor. Pokušaj da se obratiš ženi kao da ne postoje polovi. Eto koja mentalna tehnika treba, konkretno sam dao odgovor.

@Metronomy pitao si "koje mentalne tehnike su potrebne da se žene u Srbiji ubede da imaju sve uslove da budu ravnopravne?"

Đorđa da ne komentarišem, svi znamo njegov stav, Jolemisa me malo iznenadio ali sam se setio da je on stara škola, i koliko znam ima dobru ženu i stabilan brak.

Mentalne tehnike bi bile da kao prvo počnete odnosno počnemo, mi, da se ženama obraćamo kao sebi ravnim bićima, ali ovde je i naslov problem. U samom naslovu su žene predstavljene kao nedokazne, a prvi post je "kmeče" .

I šta? Dokle god se ovako ponašamo, nailazićemo na otpor. Pokušaj da se obratiš ženi kao da ne postoje polovi. Eto koja mentalna tehnika treba, konkretno sam dao odgovor.
ne mislis valjda da on ima zenu?! i nadam se da se zenama generalno ne obraca :mrgreen:

Moja zena ima potpuno pravo,kao i svaki muskarac i jos radi u firmi,do kraja godine.meni nije bilo tesko da joj pomazem u bilo cemu,kad god je sta trebalo.Medjutim svestan sam jer u krajevima gde jos ima zena sa osnovnom skolom i ne rade nigde,jesu domacice i rade sta treba u i oko kuce.Nisu se mnogi jos odrekli stare tradicije i patrijarhata.

Tehnika gaslighting, ti ih ubedi da je tako, ochigledno ti znash bolje nego zhene, i ako pishe u ustavu onda je definitivno tako, i upamti ne pozajmljuj nikome svoj auto i svoju zhenu.
o tome se i radi, treba li muškarci da ženama obezbede faktičku jednakost ili to treba same da urade?
Ako to rade muškarci kako su žene ravnopravne? Znači već priznaju da zavise od muškaraca, kako onda da shvate da ne zavise dok im ne stigne do mozga?

Jašta, i šta se onda desi?
Ona shvati da želi pravog muškarca, ko njen bata ili tata, koji je tretira ko dojenče, ali kome mora da bude podredjena čim odraste, a to se nikad ne desi....ako ne počne da misli kao čovek, a ne kao dete.

Vi još ne kopčate da žene nikad ne odrastu, ako imaju nekoga ko ih tretira, one kažu kao damu, a misle kao dete.
Svaki pravi muškarac ima dete u kući dok ne dobije decu, a onda ima još jedno dete u vidu žene.
Čak i kada hoće da radi nešto to je samo dečiji ćef, sad radim sad mi se ne radi "Šef me pitao da idem na piće." I šta si mu rekla..."Ništa"
i ti se smeješ budali, pošto je tebe glat odbila...ali njega neće jer je "šef" tačnije tata...

Back