- Poruka
- 65.232
Možeš da instaliraš virtuelnu mašinu na Meku, recimo Oracle Virtualbox ili Parallels pa staviš Windows i sve ti radi.Него јел зна неко неки добар бенчмарк програм за дискове који ради на сва три ОС-а? Нашао сам овај фио...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Možeš da instaliraš virtuelnu mašinu na Meku, recimo Oracle Virtualbox ili Parallels pa staviš Windows i sve ti radi.Него јел зна неко неки добар бенчмарк програм за дискове који ради на сва три ОС-а? Нашао сам овај фио...
Probaj sa fio, vbox ne radi na m1, a parallels je skupa zezaiica samo za to.Možeš da instaliraš virtuelnu mašinu na Meku, recimo Oracle Virtualbox ili Parallels pa staviš Windows i sve ti radi.
Imaš lep GUI kompozitni test za Mac i PC, Passmark. Meri sve parametre sistema. Besplatan 30 dana, što je sasvim dovoljno.Evo fio Windows instaler : https://github.com/axboe/fio/releases
Odustajem, ne zanima me, posto si nestrucan...Imaš lep GUI kompozitni test za Mac i PC, Passmark. Meri sve parametre sistema. Besplatan 30 dana, što je sasvim dovoljno.
https://www.passmark.com/products/pt_mac/index.php
Odustaješ pošto si shvatio da će komp da ti ispadne penis na biciklu, al' dobro.Odustajem, ne zanima me, posto si nestrucan...
Добро је.
Ниси показао мерење брзине диска него интерфејса, понудио сам ти алат који ради на виндоусу са којимOdustaješ pošto si shvatio da će komp da ti ispadne penis na biciklu, al' dobro.
Odakle ti ideja da se kod mog predloga meri samo brzina interfejsa, leba ti?Ниси показао мерење брзине диска него интерфејса, понудио сам ти алат који ради на виндоусу са којим
можеш да измериш праву брзину, одбио си, за узврат ми опет нудиш виндоус програм и то неки
бенч система и то је то...
Не, мериш неке друге ствари, као што су диск бафери. Немогуће је да читање буде спорије од писања, као што си показао...Merenje brzine diska je prvenstveno zavisno od test scenarija. U normalnom radu, dva najčešća scenarija su nasumično čitanje male količine podataka iz jednog thread-a (IOPS 4K) i sekvencijalno čitanje i pisanje velikih količina podataka (throughput read)
Ma jok, na macOS i Linux i \unix-ima generalno, nakon svakog write-a fsync, jer i na mom ssd iz 2018. ne pada brzina ispodЈедини прави тест диска је копирање неког већег фајла, да се стварно види пад брзине после испуњавања SLC кеша.
90% људи не користи Мел па не видим чему твоје форсирање тога како је на мекбуку?Ma jok, na macOS i Linux i \unix-ima generalno, nakon svakog write-a fsync, jer i na mom ssd iz 2018. ne pada brzina ispod
90mb/s, a ide do 350mb/s.
Nije samo cache sa SSD-a u pitanju, vec i cache operativnog sistema… Kazem, ne verujem da random kopiranje
malih fajlova moze da prebaci 50mb/s na bilo kom ssd-u. To je uglavnom kopiranje direktorijuma punih malih fajlova i neko
vece kompajliranje...
Nisam pisao o mac-u ovde, nego o SSD-u sa PC-ja...90% људи не користи Мел па не видим чему твоје форсирање тога како је на мекбуку?
Отвори тему о меку и тамо пиши све о њему. Сем тога, о каквом диску ти пишеш када се на твом чувеном меку диск не може мењати?!
Nisam pisao o mac-u ovde, nego o SSD-u sa PC-ja...
Колико си дискова тестирао и где се то да прочитати?Ma jok, na macOS i Linux i \unix-ima generalno, nakon svakog write-a fsync, jer i na mom ssd iz 2018. ne pada brzina ispod
Nije samo cache sa SSD-a u pitanju, vec i cache operativnog sistema… Kazem, ne verujem da random kopiranje
malih fajlova moze da prebaci 50mb/s na bilo kom ssd-u. To je uglavnom kopiranje direktorijuma punih malih fajlova i neko
vece kompajliranje...
Ne moram ja da testiram, testovi su all over the place, mogu samo da uporedim. No ono sto je Sizif pokazao, sigurno nije validan test,Колико си дискова тестирао и где се то да прочитати?
Питао сам те конкретно. Колико си дискова тестирао и где се могу прочитати тестови?Ne moram ja da testiram, testovi su all over the place, mogu samo da uporedim. No ono sto je Sizif pokazao, sigurno nije validan test,
crystal disk mark i to… a kao taj ssd mnogo brz, pa izuva moj mac, to je poenta
No ti programi ne rade, na mac-u pa da mogu da uporedim… ponudio sam fio koji radi na sva tri sistema, ali je malo
komplikovaniji za koriscenje...
Jos uvek nisi saznao koji tip memorije je u tvom M1Ma jok, na macOS i Linux i \unix-ima generalno, nakon svakog write-a fsync, jer i na mom ssd iz 2018. ne pada brzina ispod
vece kompajliranje...