bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.808
Očekujem pošto je zalemljen da duže traje...Pa sta ocekujes od ploce koja ima zalemljen nand ssd ... za bacanje kada rikne nand![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Očekujem pošto je zalemljen da duže traje...Pa sta ocekujes od ploce koja ima zalemljen nand ssd ... za bacanje kada rikne nand![]()
Teško?To je kada je vađeno iz starijih modela...
Očekujem pošto je zalemljen da duže traje...
Apple prodaje ovaj NVME po ceni SLC, a 3% wear je 50tb, dakle 500TB upisa bi bilo 30% ako me ovaj smartmon ne laže...Teško?
Po starosti, kvalitetu i ceni ide tačno ovim redosledom:
1-SLC
2-MLC
3-TLC
4-QLC
Problem je sto on misli da u svom m1 ima slc nandTeško?
Po starosti, kvalitetu i ceni ide tačno ovim redosledom:
1-SLC
2-MLC
3-TLC
4-QLC
Ne po ovome što javlja smartmon.
https://discussions.apple.com/thread/253592720
Ukratko sto veci ssd , to duze trajanje.
Ti od 256GB su za garantovanih 150TBW
Prvo da istrazis koji nand je u pitanju , a ti i dalje mislis slcNe po ovome što javlja smartmon.
=== START OF SMART DATA SECTION ===
SMART overall-health self-assessment test result: PASSED
SMART/Health Information (NVMe Log 0x02)
Critical Warning: 0x00
Temperature: 37 Celsius
Available Spare: 100%
Available Spare Threshold: 99%
Percentage Used: 3%
Data Units Read: 176,945,935 [90.5 TB]
Data Units Written: 92,272,467 [47.2 TB]
Host Read Commands: 3,136,008,692
Host Write Commands: 819,239,426
Controller Busy Time: 0
Power Cycles: 291
Power On Hours: 1,459
Unsafe Shutdowns: 39
Media and Data Integrity Errors: 0
Error Information Log Entries: 0
Kao što vidiš 150TB upisa bi trebalo da bude oko 10%...
S obzirom da Samsung košta skoro duplo više sa istim hardverskim čipovima za apple nego za windows platformu, mogu misliti koliko bi koštao SLC disk?Problem je sto on misli da u svom m1 ima slc nand
Prvo bi se jabuka pohvalila tom informacijom.
SLC je u zadnje vreme rezervisan za high tech i vojsku ... nema toga vise u ovom domenu za masu.S obzirom da Samsung košta skoro duplo više sa istim hardverskim čipovima za apple nego za windows platformu, mogu misliti koliko bi koštao SLC disk?
U ostalom, lako se da proveriti. Ukucajte u potrazi bilo koji disk sa SLC memorijom i videćete da je ponuda mala a ono što se nađe više je nego papreno.
Ako je danas visoka cena, kolika je bila pre deset godina?
Ako je za vojsku-armiju, onda ima logike da je apple ubacio za svoju vernu armiju kupaca?SLC je u zadnje vreme rezervisan za high tech i vojsku ... nema toga vise u ovom domenu za masu.
A ima i veliku manu , ne moze za veci kapacitet , tu vec dominira TLC i QLC.
pa ne znam baš da je iko uspeo toliko da nalupa za dve godine. Evo ja za godinu nalupao 50.Prvo da istrazis koji nand je u pitanju , a ti i dalje mislis slc
Veruj prvo bi se jabuka oglasila da je slc.
A kazu da je kontroler od jabuke pa fw update moze svasta da nasteluje ako me razumes
To je kako bih napisao , pilicarski potez ... jabuka kontroler a nand od koga su stigli su uzeli ... bitno da manje prostora zauzima i da odradi svoje
A veliki je net ... nadji nekoga ko je napunio recimo taj "slc" nand sa 300TBW do sada ... sta je tonista.
Ja za godinu ipo dana malo preko 35TB. Piše da disk može 150TB i ima garanciju od 5 godina.pa ne znam baš da je iko uspeo toliko da nalupa za dve godine. Evo ja za godinu nalupao 50.
Šta ti piše kolki je wear? Ja znam da oni od 120GB crkavaju nakon 150TB.Ja za godinu ipo dana malo preko 35TB. Piše da disk može 150TB i ima garanciju od 5 godina.
Znači, ovim tempom treba mi više od pet godina a do tada će on biti prevaziđen po svim parametrima. Teško da ću tada i ovaj kompjuter koristiti a ne disk?
| |
Mean Time Between Failures (MTBF) | 2,000,000 hour(s) |
---|
Koja je to marka diska od 256gb koja ima koja ima resurs od 740TBW?Ovako je za moj ssd , znaci moj od 256 ce trajati jedno jos 6x , znaci 36 godina ovim tempom lol
Pre ce biti da necu uspeti da unistim nand , otkazace mu verovatno napojna jedinica za regulaciju napona etc ili ce kontroler otkazati.
- 1 TB
2940 TBW- 512 GB
1480 TBW- 256 GB
740 TBW- 128 GB
360 TBW- 64 GB
180 TBW- 32 GB
90 TBWMean Time Between Failures (MTBF) 2,000,000 hour(s)
https://www.transcend-info.com/Products/No-631Koja je to marka diska od 256gb koja ima koja ima resurs od 740TBW?
https://www.distrelec.nl/Web/Downloads/_t/ds/Transcend_SSD370S_eng_tds.pdfhttps://www.transcend-info.com/Products/No-631
Nije to nista , vidjao sam po netu neke kojima su Samsung ssdovi mlc punili i preko 1PB
Ne gledas pazljivo.https://www.distrelec.nl/Web/Downloads/_t/ds/Transcend_SSD370S_eng_tds.pdf
Nisam našao taj podatak, od 740TBW
Moj Samsung 970 Evo plus od 250 gb ima 150 tbw pa mi je zato čudno а za njega Samsung tvrdi da je memorija Samsung V-NAND 3-bit MLC?
Interesantno, AIDA kaže da je TLC i kome verovati?
Pogledajte prilog 1189549
Pogledajte prilog 1189550
I kod mene pise Apple HDD HTS ...... znaci Hitachi .Nije ni wd ni TS oznaka nego APPLE SSD AP0256Q
Dakle džaba ste krečili. WD ili TS su na ranijim modelima...
Jel ti zalemljen ili moze da se menja?Znaš kako, kada staviš SSD u laptop koji ne može da se zameni nego samo možeš da baciš, ne zezaš se sa takvim stvarima...
Jel ti zalemljen ili moze da se menja?
Moze i ovo ali je 1000x teze ... to su i hteli.Zalemljen ipak ,zato volim starije masine mogu da zamenim ,nadogradim ....