Koje marke ssd-a kupiti 🙋

Како не може да се замени, није ваљда интегрисан у матичну?
Гледам на руским сајтовима гомили дискова за ејпл. Рецимо, Samsung 970 EVO Plus 2Tb для MacBook кошта 55 890 ₽.
а такав за друге рачунаре, Samsung 970 EVO Plus MZ-V7S2T0BW 2ТБ кошта 35 990 ₽.
Хардверски идентични, меморија V-NAND 3-bit MLC.
To izgleda nije stiglo do rusije :lol: to je za starije generacije.

Pa ne znam baš, brži je od multithread sa 4 kora nego 2700X 3 puta u MT, a single thread na 3.2 brži je od 5800x na 4.9 Ghz.
I to laptop. Zašto su se odlučili tako da ne može da se menja SSD ne znam, ali sam siguran da ne bi stavljali TLC pa da se izblamiraju...
Opet on ... :rotf:
Sto je po tebi blam tlc koji se pokazao sasvim ok , cak i u rangu mlc memorije.
To je vise u proslosti bio problem ali opet postoji razlika i nije strasno.

Evo i na reditu kazu da je tlc :p

Bingo sa jabukom kada ne zna zvanicno da objavi koje komponente lemi na plocu :lol:
fora je što apple koristi različite proizvođače za komponente, važno je samo da ispune njihove specifikacije,

recimo gledao sam kod Linusa TechTips kako dva spolja identična apple napajanja otvara a unutra su skroz različita,
komponente različitih proizvođaća i drugačiji raspored na ploči ali isto rade.
i to na ovim novim MAcStudio.

fora je što apple koristi različite prooizvođače za komponente, važni je samo da ispune njihove specifikacije,

recimo gledao sam kod Linusa TehTips kako dva spolja identična apple napajanja otvara a unutra su skroz različita,
komponente različitih proizvođaća i drugačiji raspored na ploči ali isto rade.
i to na ovim novim MAcStudio.
To stoji , ali zar verujes da ce u jednom da stave wd tlc a u drugo toshiba slc kako misli bmx :lol:
A svima cena ista , pa neka igraju tombolu.

Back