Koje karakteristike ima (ne)inteligentna osoba?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Cesto cujemo onaj izraz "on/a je inteligentna osoba". Ako cemo medicinski, svako ljudsko bice je inteligentno, samo koeficijent se razlikuje, ali ok, ovde pricamo o osobama koje imaju prosecnu i nadprosecnu inteligenciju ne o osobama koje su zaostale u razvoju.
Zasto je neko inteligentna osoba, koje osobine poseduje inteligentna osoba, kako neko postaje inteligentna osoba?

Moje pitanje vama je kako se ponasa, kako misli, (ne)inteligentna osoba? Sta razdvaja inteligentnu od neinteligetne osobe?

davno kad sam čitala neku definiciju inteligencije...mislim da beše opisana kao mogućnost snalaženja u novim situcijama...misleći verovatno na intelektualno brže i bolje snalaženje u nekoj novoj i zahtevnoj situaciji
...
za mene inteligentna osoba dugo beše neko ko ima dobro razvijenu logiku..na primer neki matematičar...što mene iskreno ne krasi uopšte...jer se kod mene čini mi se sva ta logika rasplinjuje negde i nestaje : )))

..
e sad..što se tiče tog kvaliteta inteligencije, neke natprosečnosti jednog matematičara, šahiste, genija...iskreno iako sve to impresivno izgleda...pitanje da li bi mogli sa takvom osobom?? : )))
..
ili da li bi ona mogla sa nama?? : )))
...
uzimajući da smo većina neki prosek...negde ono što je ključno je opet komunikacija, karakter osobe i zajednička interesovanja...
..
taman neko bio genije, ako je antisocijalan, emotivno distanciran ili nestabilan...sva njegova inteligencija će da padne u vodu..jer sa njim nećemo moći da uspostavimo neki dublji i smisleniji odnos
.

Poslednja izmena:
Znam osobu, jednom procita gradivo i sve zapamti. Drugi igra dobro sah a ovako piglu, u sahu ne moze niko da ga pobedi ali znanje ili neku sposobnost bar za nijansu bolju od vecine nije pokazivao.

To nije merilo ...

davno kad sam čitala neku definiciju inteligencije...mislim da beše opisana kao mogućnost snalaženja u novim situcijama...misleći verovatno na intelektualno brže i bolje snalaženje u nekoj novoj i zahtevnoj situaciji
...
za mene inteligentna osoba dugo beše neko ko ima dobro razvijenu logiku..na primer neki matematičar...što mene iskreno ne krasi uopšte...jer se kod mene čini mi se sva ta logika rasplinjuje negde i nestaje : )))

..
e sad..što se tiče tog kvaliteta inteligencije, neke natprosečnosti jednog matematičara, šahiste, genija...iskreno iako sve to impresivno izgleda...pitanje da li bi mogli sa takvom osobom?? : )))
..
ili da li bi ona mogla sa nama?? : )))
...
uzimajući da smo većina neki prosek...negde ono što je ključno je opet komunikacija, karakter osobe i zajednička interesovanja...
..
taman neko bio genije, ako je antisocijalan, emotivno distanciran ili nestabilan...sva njegova inteligencija će da padne u vodu..jer sa njim nećemo moći da uspostavimo neki dublji i smisleniji odnos
.

evo
http://www.googleadservices.com/pag...ye4XPBJErofiFiiat_pD0a4kpnFc5ekEIHKjWHmjFt4aA

hvala : )))

radila sam te neke onlajn...ništa posebno prosek sam : )))
..
u te testove ne verujem ja, online...mozda sam iskopirala pogresan link, htela sam nesto o vrstama inteligencija ...
Za prakticnu ili socijalnu inteligenciju mozda nije. Za propisana merila koji utvrdjuju apstraktnu inteligenciju jeste.

kakva ti je to apstraktna

Neinteligentan čovek,
u narodu poznatiji kao glup čovek
ima osnovnu karakteristiku - sporo razmišlja !

Pogodili ste :
Inteligentan čovek - brzo razmišlja !

To su znači dve suprotnosti :
inteligentan i glup.

Pametan je nešto drugo
i znači informisan.
Što imaš više informacija u vugla - to si pametniji.

Suprotan pojam je budala.

I tako ...

Cesto cujemo onaj izraz "on/a je inteligentna osoba". Ako cemo medicinski, svako ljudsko bice je inteligentno, samo koeficijent se razlikuje, ali ok, ovde pricamo o osobama koje imaju prosecnu i nadprosecnu inteligenciju ne o osobama koje su zaostale u razvoju.
Zasto je neko inteligentna osoba, koje osobine poseduje inteligentna osoba, kako neko postaje inteligentna osoba?

Moje pitanje vama je kako se ponasa, kako misli, (ne)inteligentna osoba? Sta razdvaja inteligentnu od neinteligetne osobe?

zdravo rezonovanje..brza i efikasna pamet(ne memorija(ali je iona potrebna u odredjenoj meri) nego pamet,povezivanje tacke a i b)

Evo jos jedne karakteristike inteligentnih (to sam makar primetio kod sebe): opasno me nervira kad je neko glup i siri tu glupost oko sebe (nesvesno naravno, jer je suvise glup da sagleda siru sitauciju i shvati da cini zlo), onda obicno budem malo vise arogantan i spustim crve na zemlju.

Mozda namerno da stvori sebi neki autoritet nad nekim, toga ima...

Back