- Poruka
- 178.059
Па зависи колико прелазиш годишње...овде се ради о такси возилима
oko 20-25.000 km godisnje predjem.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па зависи колико прелазиш годишње...овде се ради о такси возилима
Savu nisam probao, a čuo sam i dobra i loša mišljenja... isto kao i Winteru.... mada sam ovu drugu vozio par sezona, čak i jedno celo leto, i dajem visoke preporuke, odlična je guma za tu cenu. Jedina mana koju sam primetio je da je malo bila bučnija, i mekša postrance, znači divljanje u krivini nije preporučljivo. Po snegu ide kao zmaj.
Sad sam prešao na holandske Vredestein, koje su izvanredne i leti i zimi, a nisu skupe i znatno su tiše od Wintere.
oko 20-25.000 km godisnje predjem.
ja cu da zimske gume skidam krajem sezone. znaci mozda do 5000 km. ne vise. ako prelaze 30000 to je sest sezona, min. prihvatljivo
sava eskimo ,jedne od kvalitetniih jesu strane firmaali su dobre glavu cuvaju.
Ja vozim BMW 318i 1993g. Verujte mi da su Savine zimske gume najgore koje sam probao. Tigar Wintera je odlicna guma, pogotovo velicine 15 i preko. Good year je fantasticna guma.
Zimske gume se menjaju kod 4mm profila jer im ispod te "dubine" profila karakteristike drasticno padaju (put kocenja, "hvatanje" podloge...).
Nije toliko bitna dubina sare koliko starost.Dzaba i 5mm kad postane plasticna..
Kupuju se i polovne ali ne radi se o tome.Pa gume se valjda kupuju nove...ne stare. Zimske gume novije generacije su sve meke i ostaju takve i kod jako niskih temperatura.
izvini macane fali jedna nula, 35 000, gore sam lepo napisao ovde je greska, desava seе ,да пошто се разумеш у гуме ко марија у крив к... то што ти не мрда шара није одлика квалитета,него пластичних особина гуме...
Нормални век трајања Винтере без мењања тј.ставим је крајем Јесени и служи док се не истроши је 50 до 60 хиљада км.код највећих такси идиота...могу да те замислим само какав си када ти гума служи 3500 км...дао бих ти да ми переш кола
obicno kod takvih dzipova ljudi stave siroke gume, nije auto kriv, nego siroke gume, stavi malo uze zimske pa da vidis kako bi isao. Ako recimo ima zadnja vuca sper, uz odredjeni balans u gepeku ima da izadje bolje nego prednja vuca, bmw se uci ponasanju bas po snegu, jeste pravljen za jurcanje po suvomti BMW-ovi svi generalno su mnogo losi za voznju zimi zbog veoma loseg rasporedjenja pogona , izgleda da suvise ide na zadnju osovinu, pa su zato teski za kontrolu pod zimskim uslovima.
zamisli da BMW X6 ne moze da izadje zimi uz Kopaonik , kada na putu ima snega, tj kad je mek sneg, i ako ima zimske gume i pogon na sva 4 tocka.
Kupuju se i polovne ali ne radi se o tome.
Kazes da se menjaju kad se potrose do 4mm i da gube karakteristike zbog sare.
Ja ti kazem da se neke sporo trose, izgledaju kao nove, imaju saru vecu od 4mm ali izgube svojstva i klizaju se kao letnje.
Jel se razumemo sad?
Dobio sam od ćaleta na poklon iz Švice dve nove ContiWinterContact TS 830, 14-tice, i ne znam šta da radim sa njima jer se od mojih razlikuju za malo, zaboravio sam oznaku napamet, ali nešto 2-3% u prečniku.Conti kontakt su zakon.
Dobio sam od ćaleta na poklon iz Švice dve nove ContiWinterContact TS 830, 14-tice, i ne znam šta da radim sa njima jer se od mojih razlikuju za malo, zaboravio sam oznaku napamet, ali nešto 2-3% u prečniku.
i ja se spremam na kupovinu, ali imam drugi problem - cuo sam da treba kupovati za oznaku manje!? velicinu gume
hebem li ga. ja sad imam 185/60/r14, a vozac profesionalac kaze da uzmem 175/65(ili 60)r14.
inace se i on slaze da je vintera dobar izbor
NIje ti ovo Nemacka, pa da mozes da popijes kaznu zbog toga, ili da ne prodjes tehnickiKod nas mozes i gume od motokultivatora da stavis.
Zar nije obaveza uzeti gume -vličinu koja stoji u tehničkom kartonu ili to može po želji.