- Poruka
- 6.335
doslo vreme da se kupuju zimske gume. izbor je kao u naslovu. dva drugara koji se razumeju u automobile voze vinteru. nasao sam i sava eskimo po slicnoj ceni. jel ima neko iskustvo sa ovim gumama?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
doslo vreme da se kupuju zimske gume. izbor je kao u naslovu. dva drugara koji se razumeju u automobile voze vinteru. nasao sam i sava eskimo po slicnoj ceni. jel ima neko iskustvo sa ovim gumama?
Koliko znam, Sigura uopšte nisu zimske gume, tako da su po snegu i ledu svakako bolje Wintera. (mada čujem da neće biti obavezne zimske uskoro, tako da je pitanje da li je najbolji izbor, pošto su zimske meke i brzo se troše, pa ko nema zimski i letnji par bolje da porazmisli...)Ja sam uzeo vintera i rekose mi da je to "ekonomska klasa". Kazu da su bolje sigura gume, isto od Tigra.
NEmoj slucajno da poslusas macka ovog gore, galfirda, , u stvari nomoj ni da citas njegov post da te nezbunjuje, nema pojma nimalo.
sava bre, pazi ima slovenacka i turska, nemoj tursku, gde moze sa tigrovom, bf goodric je dobra sa odlicnom cenom, nisu sve marke iste, ima razlike u portosnji trajanju i karakteristikama, najvece djubre ti je trajal, bezi od toga, nemoj da te laze niko. Vece dimenije 16 pa na gore su sve kvalitenije od recimo 14. Ebes garaniju nista ti neznaci, ali uzmi nove sa novijom godinom proizvodnje 2010 pa gore, najbolje da uzmes kraj 2012 bas pred sneg.
Kontinental su najbolje za sve, a po meni je miselin, redovno kupujem nove, prelaze bar 40 % vise od konkurencije, jedu se do zice, bez zujanja, balansiranja, jaja, i ostalih gluposti, protom manje trose, ali su i skupe, mada najaca guma po meni, razmisli o bf godrichimao sam i njih, jako udobna sa odlicnim karakteristikama, bolja od save mnogo
![]()
Gumu valjda pravi mašina... ovu mašinu doneo Francuz...Ако нешто имамо добро онда је то ГУМА...фен не умемо да направимо,али гуме су нам цењене
Koliko znam, Sigura uopšte nisu zimske gume, tako da su po snegu i ledu svakako bolje Wintera. (mada čujem da neće biti obavezne zimske uskoro, tako da je pitanje da li je najbolji izbor, pošto su zimske meke i brzo se troše, pa ko nema zimski i letnji par bolje da porazmisli...)
A u to ne sumnjam. Meni su Wintere trajale po 20-30.000 km, doduše nisam ih skidao ni leti.A ok, neko vreme je proslo... nego su ove druge pohvalili da su ukupno bolje gume.
Macoru nisam ti ja crnogorac, neznam kako si to zakljucio, evo ti moj zimski set, placen 300 e
Pogledajte prilog 258800
2 nove miselin alpin i 2 nove kleber, (kleber je djubre, al je mjaka mara za tigar) i platio sam jeftinije od te budjeve vintere sa kojom nemogu da predjem ja 3500, sa miselimkama sam gurao 74 000
vidim da se razumes u gumene zbunjuj ljude, vintera dobra kao miselin
e a najbolja trajal
50 GUMA GODISNJE, PA DAL MOZES VISE DA LAZES, I SVE SI IH IZVOZAO, 50 GUMA TI DOJDE 12 SETOVA PA DA SI PRELAZIO PO 60 000 SA SETOM, TO JE SKORO 800000 KM GODISNJE, SMANJI CIGO , TO JE NEMOGUCE
bice ipak vintera. gde svi turci tu i ja. vozim zimi 95% po bgdu. kad valja drugima sto ne bi meni
tigar dobija novu turu sledece nedelje, valjda je neki sveziji datum proizvodnje
E ja imam barum nove, jesu 17 tice, al na 12 000 km nije mrdnula sara, ima preko 8mm sigurno letnja, iznenadila me barum, a i zimska kazu da od prosle godine ide full, a vinteru sprzim za 35 000, trajal ni 10 000 nemogu da sastavim kako menjam ulje tako i gume
bf goodrich je odlicna guma, sa proslim autom sam prodao sa sve novim gumama (nije nova presao sam preko 30 000), dosta moze da se predje, ali osecaj i karakteristike je vrh sa njima
Samo da su nove s garancijom i što je najvažnije, voziš pažljivo kad je sneg i led, bez obzira dal su Tigar ili Mišelinke
Kupi koje god, obavljaju posao. Imam Barum jedan par i drugi par America, skoro ista šara...Rade dobro dok nisam probao dal to može i brže po snegu u krivini, pa sam se zakucao pored puta
Љаксе читај редом .))) имао сам десетак возила у таксију са возачима попут тебе)
meni zimske gume obicno traju 3 godine.
Јој бре момче црногорче па где мени нађе да причаш о Гумама)) десет година сам куповао у просеку 50 гума годишње и мука ми је од препаметних који ауто пале Петком када крену на пијац...
Сава је носталгија Срба којима је милије туђе говн...но домаћа погача...Континентал има Вррррр рекламу и ку..квалитет ...мишелин се не коментарише...а Трајал је Гума синко која у односу на цену даје највише...Проблем у Трајалу је што они годинама продају 2 и 3 класу гума испод цене и ослобађају се залиха (то друге фирме не раде) И онда неки љаксе купи Трајал гуму 3 класу за 22-25 еу уместо 50 еу за прву и крене да се жали како не ваља...а заборави да је купио крш на коме стоји печат од пет центиметара на коме пише 40кмх максимално..
Данас сам купио Винтеру 16 инча за 9000 дин...иста таква Мишелин је без мало 12 000...30% је скупља...и ако пређе 30% више а сумњам у то, значи да ћу последњих 30% животног века гуме да се возим са главом у торби...
Ако нешто имамо добро онда је то ГУМА...фен не умемо да направимо,али гуме су нам цењене