Koje biste rase bili da ste-PAS???(test je u prvom postu)

skipper-golden-retriever-stud.jpg

jesi li ispao on ili bi zelio da budes? :D

Ma daj, rasu je stvorio šinter i nazvao ih po sebi. Od svih starijih rasa najviše liče na francuske boserone koji su, bez obzira na to kakav im je gazda, izuzetno oštri, da ne kažem z...ni psi. Priznajem, pristrasna sam jer su i mene i mog psa napadali i čak i ujedali dobermani ali i da nije tako, istorijat rase je pun nepobitnih činjenica. Ima jako mirnih i finih dobermana ali sam ja srela daleko više onih drugih. Istina, verovatno oni osete da se njihovom gazdi ne sviđa moj pas pa se projektuju ali opet... Zna se kako se drži životinja sklona agresivnosti.

Ma daj, rasu je stvorio šinter i nazvao ih po sebi. Od svih starijih rasa najviše liče na francuske boserone koji su, bez obzira na to kakav im je gazda, izuzetno oštri, da ne kažem z...ni psi. Priznajem, pristrasna sam jer su i mene i mog psa napadali i čak i ujedali dobermani ali i da nije tako, istorijat rase je pun nepobitnih činjenica. Ima jako mirnih i finih dobermana ali sam ja srela daleko više onih drugih. Istina, verovatno oni osete da se njihovom gazdi ne sviđa moj pas pa se projektuju ali opet... Zna se kako se drži životinja sklona agresivnosti.

Nemam nameru menjati tako ustoličeno mišljenje, ali za koji dan postajem vlasnik svog četvrtog dobermana i nikada nije sa njima bilo problema. Nisu ni jednom napali ni ljude ni pse, niti su koga ujeli. Naravno znam i mnoge druge dobermane. :)
Mislim da Karl Friedrich Louis Dobermann nije bio šinter, nego je čovek ubirao porez. Priznajem, ne baš najlepše zanimanje... :P
Žao mi je ako su tebe i psa napadali dobermani. To se svakako nije smelo desiti. Ali opet, najviše krivice pridajem vlasnicima.

Slažem se da je to uglavnom do vlasnika. Ali malo mi je sve to simptomatično... :think: Ali da ne širimo diskusiju. Negde sam naletela na podatak da je taj Doberman bio gradski "strvoder" (što bi prema mojoj skromnoj percepciji bio šinter) u Nirnbergu koji je sa uhvaćenim psima i mačkama mogao da radi šta hoće, smatrani su njegovim vlasništvom. Otud mu "materijal".

Back